• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

tunia mnie nie bolalo a stosunkowo :P wczesnie sie kochalismy 4 tyg po porodzie czy 5 ... nawet nie po pologu fakt ze poprostu mozna bylo sie obetrzec ze tak powiem bo nie ma dobrego nawilzenia po porodzie ale ja sie wspomagalam durexem winiowym zelem i jest zawsze niezawodny hehe :) zanim sluzowka dojdzie do siebie tez trzeba troche czasu nawet gdy sie dolem nie rodzilo bo ja tez cc mialam :) mysle ze powoli delikatnie z dobrym nawilzeniem i bedzie git...

ja bym tez nie budzila dziecka jak sobie spi to niech sobie spi po co mu zaburzac sen i spokoj jak wiadomo dzieci rosna jak spia :) chociz pamietam jak jasiek pierwszy raz przespal 8 h to po nich go budzilismy bo sie balismy czy wsio z nim ok :0 ) ale pozniej juz nie robilismy tego :)

reklama
czy Wasze próby pierwszych figli z mężami po porodzie kończyły się bólem??

ja przecież dołem nie rodziłam, a myślałam, że się skończę z bólu, jak dziewica normalnie... i nie wiele z tego wczoraj wyszło:zawstydzona/y:
Bolało :) aż myślałam, że przez zakaz używania w końcówce ciąży coś mi tam zarosło, ale to kwestia czasu i się "przepchało" :) szkoda, że Małżowina w pracy...

gabriella 50 zł za full pakiet???? to gdzie Ty mieszkasz???
mieszkam na dolnym śląsku i uwierz że u nas nic tanie nie jest
ale to akurat siostra dostała taki 'bon na urodziny' i mogła zabrać ze sobą jeszcze dwie osoby
wzięła mnie i swoją chrześnicę 13letnią (swoją drogą laska ma 13 lat a ma 178 cm wzrostu! i wagę jakieś 40-50 kg a do tego jest ładniutka- gdzie tu kurna sprawiedliwość na świecie)

do tego potem za te 50 zł dostało się bon i mozna go było w perfumeri Dauglas wydać :)

tyle, że fotki od fotografa :( jedna za darmo a reszta 14 zł za sztukę :((((((

gabriella - mnie tez sie czasem wydaje, ze jak jestem sama to lepiej sobie radze. mam plan i sie go trzymam. a moj maz to zawsze chaos wprowadza ;)..
chaos???
jak jest mąż to czasem armagedon istny

hej,
jakos bez humoru wstalam, bo ciagle mi ten mecz siedzi w glowie...
ech, beznadzieja....

gabriella - mnie tez sie czasem wydaje, ze jak jestem sama to lepiej sobie radze. mam plan i sie go trzymam. a moj maz to zawsze chaos wprowadza
mam takie same spostrzezenia - niby pomaga, ale wyjscie na spacer to problem, bo sie dluzej szykuje niz ja z dziecmi

i jeszcze chciałam napisać
że normalnie kocham Was i wdzięczna będę dozgonnie za poddanie pomysłu z matą fp RF
mam choć kilka minut spokoju

Adaś leży jak zahipnotyzowany chwilę pod tymi odgłosami lasu a jak mu się znudzi to paca zabawki i muzyka gra i też jest chwila ciszy
warte to to swojej ceny

Hello dziewczynki u nas pobudka o 7,poranna toaleta,trochę zabawy teraz było cycolonko i zasnął kolo na yhyhy 10 min bo właśnie się obudził hihiih ale to normal zawsze rano 2 godziny po przebudzeniu ma taka chwilowa drzemkę pocyckową :) U nas wszystko w porządku,zdrowi jesteśmy tylko czasu mamy mało na BB :) Buźki mamuśki :)

Cześć i czołem!
Moje dziecko leży w gondolce i walczy z Morfeuszem. Chwilowo wyrywa :wściekła/y:

Salomii
- dzięki, ale ja nie kumam o co chodzi z tym zamkniętym. Przeszukałam pocztę i nie znalazłam żadnego zaproszenia. Musze do Mamolki napisać.

Co do pomocy osób trzecich, to ja też nie jestem zwolenniczką. Teściowa bardzo chciała przyjechać pomagać zaraz po porodzie, ale odmówiłam, bo to w końcu nasze dziecko i jakby się nam ktoś "doświadczony" pałętał pod nogami, to balibyśmy się cokolwiek przy dzidziusiu robić. Poza tym ona dla mnie jest gościem, więc czułabym, że muszę ją "obsługiwać".
Ale z drugiej strony - jestem teraz u rodziców i jest super. Nie muszę się przejmować, że koty kurzu nam po podłodze biegają, a obiad nie gotowy. I jak się zmęczę kołysaniem dzidziusia, to zawsze jest ktoś chętny, komu można kukułkę podrzucić ;-)

Coś jeszcze miałam pisać, ale nie pamiętam co.

i jeszcze chciałam napisać
że normalnie kocham Was i wdzięczna będę dozgonnie za poddanie pomysłu z matą fp RF
mam choć kilka minut spokoju
Adaś leży jak zahipnotyzowany chwilę pod tymi odgłosami lasu a jak mu się znudzi to paca zabawki i muzyka gra i też jest chwila ciszy
warte to to swojej ceny

Nie ma to jak szczesliwa mamusia;-)

Tunia oj bolalo:tak: Po 6 tyg robilismy kilka nieudanych podejsc i jeszcze nie do konca jestem wyluzowany bo szew ciagnie.

Aluśka - jak czytam o Twoich kupowych problemach, to chętnie bym Ci oddała połowę tego, co produkuje moja córka. Dzisiaj od 8 strzeliła już trzy :eek: Mam wrażenie, że moje dziecko wydala więcej niż zjada :crazy:

reklama
Dzień Dobry dziewczynki...
Przepraszam, ze nie odpisuje ale znowu pół nocy płakałam, pół ranka i na zmiane zapadałam w półsen a budził mnie ból taki psychiczny i strach i lęk...Nie umiem ukrywac uczuc i on to wykorzystuje...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry