Witam po długiej nieobecności!
Niestety nie mam zbyt wiele czasu na forum, ale postaram sie od czasu do czasu zagladać.
Macius rosnie jak na drożdżach, wczoraj skończył 2 miesiace i waży już 6kg (waga urodzeniowa 3400, a w dniu wypisu 3100). Troche dokucza mu brzuszek, a poza tym wszystko jest ok. W nocy budzi sie raz na karmienie ok 5. Usmiecha się pieknie i zaczyna gaworzyc

Kuba niestety cały czas choruje, w tym roku łącznie w przedszkolu był 2 tyg.
Z utęsknieniem czekam na wiosnę bo mrozów i chorób mam juz dosc.
Od kilku dni mamy szczeniaka w domu wiec pracy przy dwójce dzieci i małym psiaku jest ogrom.
Tunia ja po pierwszym porodzie miałam problem z wrastajacym sie paznokciem. Niestety to dosyc częsta dolegliwość bo nadprogramowe kg w ciąży muszą dźwigać nasze stopy i wtedy wieksze prawdobodobieństwo ze tak to sie skończy. Zdecydowanie odradzam salon kosmetyczny bo niedoświadczona kosmetyczka może wyrządzić wiecej szkody niz pożytku. Byłam z tym u chirurga, trafiłam na bardzo dobrego profesora, który powiedział, ze ścinanie/zrywanie paznokcia to ostateczność, zalecił stosowanie tego preparatu
Povidone Jodine, 10%, roztw., 20 ml :: Internetowa Apteka Gdańska tanie leki Należy tym nasączyć kawełeczek gazika jałowego i wykałaczką bądź specjalnym szpikulcem do pielegnacji paznokci wsunąć pod wrastający paznokieć. Paznokieć trzeba podważyć i wcisnąć gazik jak najdalej sie da. Na wierzchu okład z tego preparatu i palec zawinać siatką opatrunkową (najmniejszy rozmiar na palec)
Mercator Medical S.A. - jednorazowe wyroby medyczne: rękawice, opatrunki, odzież medyczna, obłożenia pola operacyjnego - Rękaw opatrunkowy siatkowy Zabieg ten nie należy do przyjemnych ale szybko można pozbyć sie problemu. Czynność tą należy powtarzac kilka razy dziennie do całkowitego wygojenia. Po zrywaniu/wycinaniu gdy paznokiec odrasta problem wcale nie znika, tylko cały czas sie powtarza. Ja wyleczyłam tak paznokiec, mineły prawie cztery lata, problem sie nie powtórzył i do tej pory mam spokój.