• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

a ja też chcę już wyjść, ale Wiktoria jak zasnęła kamiennym snem o 9 to póki się wyszykujemy jak się zbudzi to już będzie mniej tego słoneczka, ech a muszę pozałatwiać trochę spraw na pewno zdążyć do przedszkola pobrać druk do wypełnienia, bo u nas przyjmują dokumenty od 15 marca, by przyjąć dziecko dopiero od września.

reklama
ja nie umiem uwierzyc ze te wasze dzieciaczki tyle godzin spia, moze potem dlugo sie bawia ?
u mnie jest zazwyczaj taki schemat 1 h spania i 1 zabawy i znow spanie czasem przeciagnie sie w zabawie lub spaniu o 30 minut

gwiazdeczko u mnie też tak było ale jakoś tak dziś maluta ma, że chce spać to śpi sobie nie przeszkadzam, wstała co prawda o 6.30 i zdążyliśmy pół godziny poćwiczyć, więc tak myślę że się zmęczyła a teraz odsypia, nie wiem czemu tak jest że ona u mnie na piersi leżąc unosi główkę i dość wysoko trzyma a na brzuchu leżąc za ciężko jej, więc niestety mam zalecone katowanie dziecka codziennie. nie wiem jak już jej pomóc. zobaczymy jeszcze co da rehabilitacja, tak patrzę na wasze zdjęcia to naprawdę dzieciaczki wysoko tą główkę trzymają i długo że zdążycie zdjęcie zrobić, u nas to jest dosłownie parę chwil - musiałabym chyba non stop mieć włączony aparat, choć ostatnio coraz częściej niunia jak kładzie się na brzuszku po krótkich protestach, wkłada do buzi piąstkę i ma w nosie wszelkie ćwiczenia i .... zasypia

Franek śpi długo dwa razy - w nocy i w południe. Właśnie skończył drzemkę (dziś od 9.30 do 12.30) i teraz do wieczora pewnie jeszcze raz czy dwa pół godzinki się prześpi i ok. 19 padnie na amen :)

Witam:)

Moja śpi długo na spacerowej drzemce mniej więcej od 13 do 17 (potem przy oknie w domu już) no i w nocy od ok 22 do ok 9 rano z dwiema przerwami na jedzonko

wrublik ja naprawde podziwiam Wiktorię i tak że potrafi tyle wyleżeć (nie drze się???), moja 5 minut poleży i juz bunt, głowę unosi ale bez rewelacji ale wiem że dlatego że nie lubi, woli leniuch położyć ale na rękach jak ja trzymam to od dawna głowy nie asekuruje bo nie trzeba, sztybna jest, śmiało kręci na prawo i lewo, więc nie tu problem tylko w tym ze nie lubi no i nie wiem jak wiktoria ale moja Mila jak lezy na brzuszku to nigdy nie trzyma nóżek jak żabka tylko je prostuje jak struna więc nie wiem jakby sie to u nas miało do bioderek:/

ja dziś na 16 ide na pierwszą poporodowa wizyte do gina:/ az normalnie speszona jestem hehehe:-D

Sarka moja też się darła na początku, ale u Zawitkowskiego podpatrzyłam pozycję trzymania dziecka na kolanach, (książka do ściągnięcia na chomiku)w taki sposób wytrzymuje trochę dłużej, kładę ją po kilka razy na dzień zmieniając to kolana to pozycje, a jak leży buzią w matę czy materac nic ją nie interesuje i woli wtedy poleżeć sobie trochę protestując, że ona tak nie lubi
o wreszcie się chyba zbudziła, więc zbieramy się na wyjście

Witam po długiej nieobecności!
Niestety nie mam zbyt wiele czasu na forum, ale postaram sie od czasu do czasu zagladać.
Macius rosnie jak na drożdżach, wczoraj skończył 2 miesiace i waży już 6kg (waga urodzeniowa 3400, a w dniu wypisu 3100). Troche dokucza mu brzuszek, a poza tym wszystko jest ok. W nocy budzi sie raz na karmienie ok 5. Usmiecha się pieknie i zaczyna gaworzyc :)
Kuba niestety cały czas choruje, w tym roku łącznie w przedszkolu był 2 tyg.
Z utęsknieniem czekam na wiosnę bo mrozów i chorób mam juz dosc.
Od kilku dni mamy szczeniaka w domu wiec pracy przy dwójce dzieci i małym psiaku jest ogrom.

Tunia ja po pierwszym porodzie miałam problem z wrastajacym sie paznokciem. Niestety to dosyc częsta dolegliwość bo nadprogramowe kg w ciąży muszą dźwigać nasze stopy i wtedy wieksze prawdobodobieństwo ze tak to sie skończy. Zdecydowanie odradzam salon kosmetyczny bo niedoświadczona kosmetyczka może wyrządzić wiecej szkody niz pożytku. Byłam z tym u chirurga, trafiłam na bardzo dobrego profesora, który powiedział, ze ścinanie/zrywanie paznokcia to ostateczność, zalecił stosowanie tego preparatu Povidone Jodine, 10%, roztw., 20 ml :: Internetowa Apteka Gdańska tanie leki Należy tym nasączyć kawełeczek gazika jałowego i wykałaczką bądź specjalnym szpikulcem do pielegnacji paznokci wsunąć pod wrastający paznokieć. Paznokieć trzeba podważyć i wcisnąć gazik jak najdalej sie da. Na wierzchu okład z tego preparatu i palec zawinać siatką opatrunkową (najmniejszy rozmiar na palec) Mercator Medical S.A. - jednorazowe wyroby medyczne: rękawice, opatrunki, odzież medyczna, obłożenia pola operacyjnego - Rękaw opatrunkowy siatkowy Zabieg ten nie należy do przyjemnych ale szybko można pozbyć sie problemu. Czynność tą należy powtarzac kilka razy dziennie do całkowitego wygojenia. Po zrywaniu/wycinaniu gdy paznokiec odrasta problem wcale nie znika, tylko cały czas sie powtarza. Ja wyleczyłam tak paznokiec, mineły prawie cztery lata, problem sie nie powtórzył i do tej pory mam spokój.

hej
u nas dziś piękna pogoda!!
synek śpi jeszcze po spacerze, ale zaraz pora jedzonka.
Mississ, no to nieźle sie nabijasz z męża :-p ale racja, po co poprawiał Twoją doskonałą pracę?:laugh2:;-)
Ja do pracy wracam pod koniec czerwca lub na początku lipca. Porażka, na same wakacje:baffled:
a w ogóle 1,5 tyg temu byłam u dentysty, siedziałam na fotelu chyba z godzinę, pierwszy raz w życiu tak długo i co????? boli mnie na styku:angry: jutro mam zadzwonić i się umówić i trzeba będzie jeszcze raz wiercić. Załamałam się.

witam i ja
Paulina zawiozłam do zlobka, spacer zaliczony teraz czas na obiadek:)
Tunia ja po 1 ciazy mialam przez chirurga wycinany kawałek paznokcia bo niby wrastał i dopiero sie wtedy skonczyło zbieranie ropy. Mam nadzieje ze teraz nie bede musiala znow wycinac... Wczoraj mascią ichtiolową posmarowałam ropa wyszła, skóra pękła ale dalej boli. Przmyłam 70% spirytem na noc znow posmarowalam mascia i dzisiaj boli-dalej sykam jak wkladam noge w buta.
Jakby tego bylo mało cos mi sie na palcu zrobiło -tym razem u ręki na wskzującym, jakies zgrubienie i boli. Normalnie geriatka na całego-sypie sie czy jak???

gabriella wiem ze kupa powinna byc codziennie i tak bym chciała, niestety są tylko smierdzące bąki....:(

reklama
Hejka
No i skończyło się na antybiotyku:-(. Znowu cały tydzień przedszkola opuszczony. Mam tylko nadzieję, że maluch się nie zarazi:-(.
Pojechałam dzisiaj do 5-10-15 i kupiłam kurtkę Mateuszowi, tą przecenioną:tak:. 40 zł to nie dużo za dobrą jakościowo kurteczkę:happy:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry