• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cześć my już po spacerze, bo w kościółku byłyśmy, ah rześko to jest, no ale wieczorkiem to mamy gościa więc chciałam teraz
missiiss u mnie też było okropne narzekanie na komunistyczne święto, no i w dodatku musiałam męża ratować z doła, narzekanie mu się włączyło od progu w domu po powrocie z pracy
lwiczka trzymam kciuki aby jakoś to u was się pozbierało do kupy, no i trochę zazdroszczę prezentu, bo jeszcze nigdy nie miałam niespodzianki w postaci bielizny...
Wrubli gdzie Ty jesteś - powiedz mi o tym jabłku bo ja już kupiłam i nie mogę się doczekać kiedy dam małej polizać ;)
sunnflower tak jak już pisałam dopiero wróciłam ze spaceru, a to jabłko ja dałam polizać małej tylko języczkiem, bo patrzyła na mnie taaaaakimi oczkami jak ja jadłam jabłuszko więc postanowiłam niech pozna ten smak już teraz. moja tylko lizała języczkiem jakby zaczęła ciumciać to bym jej nie dużo pozwoliła, ale na początek i polizanie wystarczy, bo z połykaniem to długa nauka - dziecko nie odrazu rozumie jak ma przesunąć pokarm językiem do przełyku
zgadzam się z wami że szczepienia powinny być tańsze, bo teraz to tylko zakrawa na lichwiarstwo koncernów farmaceutycznych, nas niestety też nie stać na te dodatkowe płatne, więc dziecko jest męczone, a najgorzej jak to ostatnio trafiła taka baba co nie umiała maluszkowi zrobić zastrzyku - za głęboko wbijała igłę że aż nie mogła wpuścić szczepionki, dziecko mi po takim szczepieniu było płaczliwe 3 dni!!! w takiej sytuacji to jednego żałuję że nie potrafię sama zrobić zastrzyku bo bym podziękowała pani i zrobiła sama

reklama
ewa - my szczepienia tez na razie 5w1 i u nas to koszt 109 zl. rotawirusy odpuszczam, pneumokoki zaszczepie po wakacjach.

agaj - fajne, ze doszliscie do tego, co jest Lence. i mam nadzieje, ze z mezem juz lepiej ;)

Tunia - najlepiej to naucz Zuzke pic sama wode albo soczki, bo te herbatki to slodkie sa chyba i potem dziecko sie przyzwyczaja do slodkiego

lwiczka - fajnie, ze doa nas zagladasz :D

my juz po pierwszym spacerze i drugim sniadanku. Alicja drzemie, a ja chyba sprzatne lazienke ... zrobilam filmik jak mala sie przekreca - wrzucam na "Jak rozwijaja sie ..."

lwiczka no dokladnie, maz to kolejne dziecko... ehh szkoda slow

mamolka z jaskiem wczoraj bylam u pediatry ona dala nam skierowania :-/ a co do mojgo zoladka to mialam juz kiedys nadzerki i wyleczylam ale po ciazy pelnej tabletek znow chyba sie cos tam zrobilo... a na gastroskopie napewno juz nie pojde o nie nie nie nigdy w zyciu, a gardlo dwoch juz ogladalo kazdy dal inny antybiotyk i dalej nic widze w lustrze ze to dalej siw rozwija a nie zatrzymuje :/ dlatego moj tata mi radzil nalegac na laryngologa moze jakis wymaz mi zleci co to jest zobaczymy dzisiaj

Ostatnia edycja:
hej dziewuchy
ciagle z m sie klocimy, dogadujemy sobie, dogryzamy, 2 dni wolnego mial i to byla porazka z ciezkim sercem sie zajmowal jaskiem chodzil tylko i ciagle gral na swoim telefonie w te porabane gierki na dodatek misia zrobisz swojemu mezowi sniadanko, misia zrobisz mezowi kolacje... i ta caly dzien a jak mu powiedzialam ze ma raczki inozki to nagle o juz nie jest glony i sam sobie nie robil. szlak mnie chyba trafi niepenosprawny nie jest a juz wczoraj na dzien kobiet to tylko slyszalam ciagle ze to komunistyczne swieto ale przyniosl mi chociaz kawe do lozka i dal buzi ale zeby cos pomoc i odciazyc mnie chocby od jaska na pol dni to nie... ahh brak mi slow :( jestem zalamana dlatego nie wchodze na forum
Oj kochana doskonale cię rozumiem niestety:/ Nie mogę ci nic poradzić bo u mnie jest to samo :/ mam nadzieję, że tak jak piszą dziewczyny później będzie lepiej!

olcia i wiolcia oby przyszlo juz to slooneczko na niebie i w zyciu bojuz mam dosc... chetnie bym sie z moim m zamienila ja bym poszla do pracy on by latal po lekarzach...

mamolka raczej nie to jak poczytaalam o objawach i fotki ogladnelam. to w ogole chyba migdal nie jest sama nie wiem jeden na pocz powiedzial ze migdal a drug ze nie ... zrobilam morfologie leukkocyty ok chc do laryngologa i niech mi wyniki najpierw zleci pozniej niech dobiera leki a nie tak na oko... cymbaly

reklama
missiiss- ja już pisałam o tym - takie kłótnie to normalka- przy drugim dziecku już jest spokojniej :) My się dopiero ok roczku Olka zaczęliśmy śmiać z tego o jakie pierduły potrafiliśmy się pokłócić

Potwierdzam. U nas też było źle, czasem nawet bardzo źle:-(, ale to się unormowało właśnie w okolicy roku.:tak:

My szczepimy tylko 6w1, koszt 200zł. Odpuściłam rota bo za drogie dla mnie. Mam zamiar później zaszczepić obu chłopaków szczepionką pneumo 23. Słyszałam bardzo dużo pozytywnych opini o niej i cena też lepsza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry