• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

U mnie Implast Bolder. Uwielbiam ten wózek, zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Ciężki jak jasny gwint, ale na szczęście nie muszę dźwigać - winda od samego parteru. Tylko z tymi autobusami kiepsko.
Tunia - lekki wózek - 10 kg+ dzidziuś (6,5 kg) - to i tak dla mnie za ciężko. Jak na moją wagę piórkową to i tak za dużo :baffled:

Biedna Aluśka. Trzymam kciuki, żeby już im sie skończyła ta szpitalna maskara.

Moje dziecko strasznie często budzi się w nocy - co 2/2,5 godziny. Je i zasypia dalej. Zastanawiam się, czy moje mleko aby na pewno jej wystarcza, może powinna już powoli dostawać coś treściwszego? Myślę, że jak zacznie 4 miesiąc, to wejdziemy z kleikiem na dobranoc.

reklama
Dziewczyny patrzyłam tą stronkę internetową dodomku.pl i wcale nie jest tanio :no: Np. zupka jarzynowa krem Hipp kosztuje 3,12 zł w promocji 6 słoiczków za 3,06 zł a ja w Rossmannie kupowałam za 2,69zł! Więc polecam Rossmanna ;-)

Aluska kochana ZDRÓWKA!!

Zastanawiam się od jakiegoś czasu, co się dzieje z niektórymi osobami. Wcześniej były codziennie na forum, a teraz gdzieś je wcięło:confused:
Ewwe pewnie się urządza i nie ma netu...
Antylopka chyba w pracy ugrzęzła :dry: co mi przypomina, że ja też mogę zniknąć jak wrócę do pracy:-(
Ale co z Myangel, Szwarou, Misią26??? Macie kontakt?

ZmYkam, bo zaraz mam wizyte u osteopaty z Jasiem.Niech go jeszcze raz babeczka obejrzy, bo wczesniej stwierdzila ze mial zablokowany kreg a te niepodnoszenie glowki zaczyna mnie juz niepokoic.Dziwne, bo jak lezy na plecach to juz sie podnosi do siedzenia a w druga strone, tzn jak jest na brzuchu to ma straszne trudnosci w odchylaniu glowki:sorry2:

biedna Aluśka ... zeby juz bylo z gorki u nich &&&&&

Wiolcia - ja wlasnie tez wczoraj zerknelam w P&P i marchewka byla po 2,59 wiec nie ma dla mnie sensu zamawiac. musze jeszcze w makro zerknac

ja wozek tez mam ciezki jak piorun, ale przynajmniej kola ma porzadne i po tych nierownych chodnikach moge jezdzic :) a mieszkam na parterze, wiec dziecko w jedna reke, a wozek spycham po schodach druga.

czy Wasze dzieci jeszcze ulewaja? bo Alicja jakis czas ulewala malo, a teraz znowu nawet godzine po jedzeniu potrafi porzadnie ulac ... musze na szczepieniu sie zapytac. i wogole musze wizyte do medicover bo w tej naszej przychdni tak ekspresowo zalatwiaja szczepienia, ze nawet nie ma czasu z lekarzem pogadac ...

czy Wasze dzieci jeszcze ulewaja? bo Alicja jakis czas ulewala malo, a teraz znowu nawet godzine po jedzeniu potrafi porzadnie ulac ... musze na szczepieniu sie zapytac. i wogole musze wizyte do medicover bo w tej naszej przychdni tak ekspresowo zalatwiaja szczepienia, ze nawet nie ma czasu z lekarzem pogadac ...

Niestety tak. Miałam nadzieję, że do trzeciego miesiąca to minie, ale obawiam się, że będziemy się dalej męczyć. Ulewanie + ślinotok = wiecznie mokre ubranko...

u nas praktycznie nie ma już ulewania, ale i na początku nie było tego dużo ani często, a teraz to zaczyna się ślinienie.
Wiolcia fajnie jak masz rossmana niedaleko, bo mi to trzeba byłoby ok30km jechać co się wcale nie opłaca, a na miejscu deserki mamy po 3,60 i więcej, więc z internetu mi wychodzi jednak taniej, ale swoją drogą dzięki żeś porównała, bo jak czasem będę niedaleko rossmana to zakupię słoiczków
my już jesteśmy po spacerku, jest ładnie ale zrobiło się nagle strasznie wietrznie i ja ... zmarzłam, teraz z zimna jestem głodna i wpycham suchą bułkę, bo nie chce mi się czekać aż cokolwiek zrobię na obiad, ech tak to ja chyba nigdy nie schudnę. do tego w domu trochę zostało po wczorajszych urodzinach małżona trochę słodyczy, więc nie omieszkam trochę ich pomniejszyć w ilości...

kurde, moja spi jak zabita po karmieniu, a tu czas Ninke z przedszkola odbierac :/ polozylam ja na brzuchu po karmieniu i ku mojemu zdziwieniu zasnela i jak jej sie dobrze spi :)

reklama
Ja dziś mamę zwerbowałam do malucha,wysłałam ich na spacer ,umyłam okna,wyprałam firanki i zasłony,powiesiłam,odkurzyłam,umyłam podłogi i zrobiłam na obiad szybkie spagetti :-)

Dziewczyny patrzyłam tą stronkę internetową dodomku.pl i wcale nie jest tanio :no: Np. zupka jarzynowa krem Hipp kosztuje 3,12 zł w promocji 6 słoiczków za 3,06 zł a ja w Rossmannie kupowałam za 2,69zł! Więc polecam Rossmanna ;-)

Ja tam kosmetyki kupuję,ale widzę że jedzonko dla niunia też będę tam kupować :)

Zastanawiam się od jakiegoś czasu, co się dzieje z niektórymi osobami. Wcześniej były codziennie na forum, a teraz gdzieś je wcięło:confused:
Ewwe pewnie się urządza i nie ma netu...
Antylopka chyba w pracy ugrzęzła :dry: co mi przypomina, że ja też mogę zniknąć jak wrócę do pracy:-(
Ale co z Myangel, Szwarou, Misią26??? Macie kontakt?

Też właśnie myślałam sobie gdzie Ci ludzie się podziali :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry