• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
hej dziewuchy! pisałam tu dziś? cholera nic nie pamiętam... coś mi na pamięć siadło jeszcze w ciąży i nie chce zejść, czasem to mam dni że nie pamiętam o rzeczach nawet tych bardzo ważnych, a na lekach np witaminach co biorę raz dziennie to powypisywałam datę, żeby widzieć czy już z dziś tabletka wyłuskana czy nie, dla małej też wit d podaję z kapsułek to na opakowaniu każda kapsułka poznaczona... jak u sklerotyka, zaraz chyba zacznę chodzić z kartką na szyi i adresem domowym... ale to podobno to może być od tej głupiej mojej tarczycy, już jutro dowiem się ostateczną diagnozę co do niej i zacznę brać na nią cóś, a no i ja nadal krwawię... 23dzień, do czwartku niech już ustanie, bo ja nie chcę do szpitala, nie chcę zabiegu! ale jest już maleńkie światełko w tunelu, bo jakby mniej leci... (ale tego klątwa internetowa ma nie słyszeć, bo ja nie wyrobię się na komunię którą mamy już w ten weekend)

Ewa z tymi piankowymi puzzlami to zaczekaj do lat3-4 jak Franuś będzie się uczył literek cyferek - przydadzą się, a dla wszystko gryzących pełzaczków - odradzam bo je łatwo się gryzie i mogą jeszcze bobaski najeść się czegoś takiego

hałabała to mnie pocieszyłaś - mam nadzieję że jak zacznę leczyć tą tarczycę to wszystkie moje "niedociągnięcia" znikną... m. in. liczę że poprawi się pamięć, ureguluję cykl @, skończą się stany lęku apatii czy znudzenia... oby oby... tylko by dobrać odpowiednią dawkę...

dziewczyny ja z pamiecią mam zawsze problem - nie wiem czy to od tarczycy, ale np. o witaminach to zapominam notorycznie. albo wieczorem nie pamiętam czy młodemu dawałam czy nie... jak się przeniesiemy to robimy kalendarz i mam zammiar zaznaczać

Gosiu ja na samych wit zaznaczam markerem, wtedy widać czy z danego dnia jest pusta kapsułka czy nie, bo na kalendarz to ja czasem zapomnę spojrzeć, a witaminki położyłam specjalnie w strategicznych miejscach by się rzucało w oczy, np dla malusi na komodzie koło przewijaka, a dla siebie przy puszkach z herbatą i kawą :) inaczej nie ma mowy bym pamiętała

U mnie z pamięcią też kiepsko i mam ustawione przypomnienie na 21 żeby nie zapomnieć antytabsa hehehe,bo chwila zapomnienia i za 9m porodówka hehehe

Yvona - tu masz EKO BABY Sklep - Ząbkowanie
u nas wieje jak zaraza, a mała pokasłuje - żeby tylko się mi nie rozchorowała bo co ja z nią zrobię na tej wystawie.
Ewa Ty chyba kupiłaś tą matę z puzzli (albo coś pokręciłam) no w każdym razie sprawdza się ona? i już się 'wyśmierdziała'?
sun widzialam ale pisze towar niedostępny... napisze do nich mimo to i zapytam kiedy bedzie znów na stanie

Ewa, my mamy puzzle piankowe i jak dla mnie są rewelacyjne:-) Mata bardziej Maciusia ogranicza (pałąki, zabawki), a na macie z puzzli ma więcej miejsca i sobie pełza:tak:nie gryzie jej, więc jest ok. Zresztą widać - ostatnio Maciuś na prawie każdym zdjęciu jest na tej macie piankowej. Aha, my mamy te puzzle juz chyba ze 2 lata, więc nic nie śmierdzi.

Co do pamięci, to u mnie tragedia. Właśnie sobie przypomniałam, że rano nie wzięłam tabletek. A wczoraj o 22 chciałam oglądać na TVN Style dokument :wyreżyserowane dzieciństwo" i też oczywiście zapomniałam.:baffled:

reklama
U nas na razie króluje mata z pałąkami. Franol ćwiczy na nich i ręce, i nogi, gryzie je, przewala, zaczepia się. Bardzo jestem z niej zadowolona. Ale piankowa też pójdzie w ruch. Mam kupione dwie - z literkami i cyferkami: tą poskładałam w małe kostki; i drugą bez wyciąganych elementów - ta będzie "podłogą" w kojcu.

Franek właśnie rozmawia ze swoim autkiem. Ciągnie je za sznurek, autko wtedy mówi "Engine is ready!", a Franol wybucha śmiechem i coś tam grucha po swojemu :) Chyba muszę mu przerwać, bo czas na spacer. Jakoś nie zebrałam się wcześniej. Ale za to w pracy nadrobiłam piątek, zrobiłam dzisiejszą porcję i jeszcze 1/3 jutrzejszej. Więc jest nieźle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry