• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Buzc, tak Ci się pierwsze dziecko udało, że szkoda by było takie dobre geny zmarnować :) Jeszcze jedno by Ci się przydało ;)

Ja bym chciała zacząć "próby" w styczniu, ale Mąż chce w marcu - twierdzi, że wyjdzie za pierwszym razem, a on chce drugie grudniowe dziecko ;) Zobaczymy jak życie to rozwiąże :)

reklama
ja, jak zwykle ostatnio tylko jednym okiem t zaglądam, ale nie mogłam nie zalogować się i nie napisać : ainah GRATULACJE!!!!
będziesz miała drugie zimowe dzieciątko :)
przyznam po cichutku, że się zastanawialam, która z nas, grudniowych mam będzie pierwsza:-p:sorry2:

hello

jejku co za wieści!!!

ainah gratulacje!!! strasznie się cieszę i nie ukrywam, że zazdroszczę. Ja uwielbiam być w ciąży...być może jeszcze kiedyś będę, ale na pewno nie teraz. SUPER!!!

tunia gratki pracy! i to jeszcze na Twoich warunkach! Super!

cristal gratki ząbka!

a my cały czas zastrzyki:( mamy za sobą już/dopiero 11, przed nami jeszcze 9...dupka coraz bardziej obolała i już jak wchodzimy do gabinetu to Oli smutnieje i się mocno wtula, a jak pani się zbliża to płacze:((( coś strasznego...

no i wielkie pakowanie trwa. Do 30 musimy się wyprowadzić więc czasu już mało... tamto mieszkanie w hiper permanentnym remoncie, a jak w kartonach i zastrzykach. No i jtro koniec roku więc Mati będzie siedział w domku:///

Buzc - ja też mówiłam dzieciom stanowcze NIE! Byłam pewna, że będę złą matką. Ale jakoś tak małżon mnie przekonał, no i jest Ida. A jak się powiedziało A, trzeba powiedzieć B - nie chcę mieć córki jedynaczki.
No i myślę, że antykoncepcję będziemy odstawiać pod koniec roku i na obserwacji dotrwamy do marca/kwietnia. A wtedy to już zaczniemy starania na serio :-) Chciałabym następne tak raczej w styczniu/lutym. Idencja będzie już miała dwa lata.

A właśnie: do kiedy dziecko śpi w łóżeczku? Bo jak się nowe urodzi, to Ida będzie musiała się swoim łóżeczkiem podzielić. Czy 2 lata to odpowiedni wiek do spania w "dorosłym" łóżku?

Cwietka spokojnie w wiekudwóch lat może spać w dużym lóżku, tylko odpowiednio zabezpieczona.
Krolcia spytaj Aluśki bo ona kosmetyczka :-)
Ainah GRATULCJE!!!!!!! Ach zadroszcze....Niepoprawna jestem ;-)
GNAĆ NA UZDOLNIONE NOWE KOLCZYKI A JA JUTRO NA POCZCIE BĘDE o kase się nie martwic moge poczekać jakby co ;-) ze mna jak z dzieckiam ;-)

ainah nie no gratuluję - szczęka opadła po samą ziemię- ale nawet ja ci troche tej ciąży pozazdrościłam! :);-) Super, zwłaszcza jak plany nie wykluczały kolejnej ciąży- los zadecydował za Was, więc widocznie tak miało być!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz życzę ci spokojnych 8-9 miesięcy - uważajcie na siebie! Ciekawe kto tam w brzuchu siedzi? Braciszek czy siostrzyczka ---aaaah zazdroszczę tej niepewności :)

Tunia- gratuluję! :-D

Cwietka- Olek miał 15 miesięcy jak przeskoczył na tapczan- ale kręcił się w nocy w łóżku więc dostawiałam mu z jednej strony skrzynie -spokojnie barierka ochronna by wystarczyła- ale nie miałam możliwości jej zamontowania. Teraz myślimy aby w przyszłym roku łóżeczko piętrowe kupić- ale takie które można rozłożyćna dwa osobne łóżka

mamolka - ja tez o piętrowym myślę, ale właśnie takim, żeby były 2 części. Najpierw by się jedną zmontowało i umieściło w niej Idulińską, a potem jak drugi bobas byłby duży, dodało drugą część. Jak nie znajdę takiego w sklepie, to będę mojego tatę molestowała, żeby zrobił. On się lubi czasem w stolarza pobawić.

o jakies super newsy :))))

ainah - no to sie wyrobiliscie :)))) GRATULUJE, ale nie zazdorszcze, bo ja mam juz komplet pociech jak na razie ;) uwazaj na siebie malutka!

Tunia - super, ze masz robote na swoich warunkach. byle teraz jakas sensowna nainia sie trafila. trzymam kciuki

ja dzis mam podly nastroj. odebralam wyniki morfologii Alicji i takie srednia sa :( ma biale cialka w gornej granicy i juz drugi raz przekroczona chyba ze dwa razy ilosc plytek krwi. jutro ide pokazac wyniki lekarce i wezme jeszcze skierowanie na badanie moczu. mam nadzieje, ze to nic powaznego ... do tego pojechalam z Nina do Ikei i tam mi odwalila taka histerie, ze pol sklepu sie na nas gapilo :( a potem ze zmeczenia zasnela w samochodzie przed 19 i spi tak do teraz. mam nadzieje, ze to juz na noc ...

reklama
mamolka - ja tez o piętrowym myślę, ale właśnie takim, żeby były 2 części. Najpierw by się jedną zmontowało i umieściło w niej Idulińską, a potem jak drugi bobas byłby duży, dodało drugą część. Jak nie znajdę takiego w sklepie, to będę mojego tatę molestowała, żeby zrobił. On się lubi czasem w stolarza pobawić.

na allegro tego pełno- nawet jest odrębna kategoria- łóżka piętrowe :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry