• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

o jakies super newsy :))))

ainah - no to sie wyrobiliscie :)))) GRATULUJE, ale nie zazdorszcze, bo ja mam juz komplet pociech jak na razie ;) uwazaj na siebie malutka!

Tunia - super, ze masz robote na swoich warunkach. byle teraz jakas sensowna nainia sie trafila. trzymam kciuki

ja dzis mam podly nastroj. odebralam wyniki morfologii Alicji i takie srednia sa :( ma biale cialka w gornej granicy i juz drugi raz przekroczona chyba ze dwa razy ilosc plytek krwi. jutro ide pokazac wyniki lekarce i wezme jeszcze skierowanie na badanie moczu. mam nadzieje, ze to nic powaznego ... do tego pojechalam z Nina do Ikei i tam mi odwalila taka histerie, ze pol sklepu sie na nas gapilo :( a potem ze zmeczenia zasnela w samochodzie przed 19 i spi tak do teraz. mam nadzieje, ze to juz na noc ...

a mała nie była w ciągu ostatnich kilku dni chora? chyba po infekcjach płytek jest dużo

reklama
Oj łóżko piętrowe....my mieliśmy z bratem jak mieszkaliśmy jeszcze w jednym pokoju. Ja na górze, on na dole. Hehehe. Parę razy skakaliśmy na górze i pękła belka, razem z Młodym zjechaliśmy na dół ;-) To dopiero był ubaw...przynajmniej do momentu, aż rodzice tego nie zobaczyli ;-) My Hubiemu już kupiliśmy łóżko piętrowe, ale takie które na dole na biurko i regał na książki. Akurat była wyprzedaż w Tesco ;-) za 250 zł, więc stwierdziliśmy, że się opłaca. W planach było dla Huba, ale może się zdarzyć, że będzie dla syna Męża. Zobaczy się ;-) Na razie i tak czeka na dobry moment. A od jakiego wieku dziecko już jest w stanie spać góry na łóżku? Coś takiego:
lozko pietrowe ikea (1678463993) - Aukcje internetowe Allegro

Cześć dziewuchi!

Dobra dziewczyny, to mam newsa: jestem w ciąży. Zrobiłam dziś test i się potwierdziło...Może nie będę miała dylematu czy oddać Maksia do żlobka czy oddać niani :P
no to mamy pierwszą szczęśliwą ciężarną! gratuluję i życzę dużo sił a i oszczędzaj siebie jak tylko się da.
oj chciałabym i ja jeszcze to 3 dziecko ale tak za parę latek i najlepiej z wpadki :) tylko muszę ten swój organizm głupi na właściwe tory ustawić, moja jedyna nadzieja pozostaje w endokrynologu że mnie "naprawi", bo ja sama nie mogę się zdecydować na odstawienie od piersi Wikuni, by brać leki na to ciągłe krwawienie... już prawie 2 miechy, ech kiedyś nawet nie podejrzewałam że takie coś jest możliwe.

Tunia gratki pracy!
Cristal - ja przy pierwszej tak długo czekałam na ząbki (pojawiły się dopiero jak miała prawie roczek) że pierwszego to poczułam na swojej ręce - wniosek jest taki że dziecko tak dobrze znosi ząbkowanie że nie daje prawie po sobie znać, tego Cypriankowi życzę i przy następnych ząbkach

Olcia tulkam Olisię, serce mi się kraja jak pomyślę o niej kulącej się od zastrzyków. dzielna z niej dziewusia, mocno ją przytul ode mnie

Gufi może na prawdę to tylko czasowe zawahania w wynikach? oby nic poważnego z tego nie wyszło, a fochami Niny w sklepie nie przejmuj się - dziecko zmęczone miało prawo pomarudzić i nikogo to nie powinno obchodzić a jutro na wyspaną głowę tylko przypomnij córci że ci zrobiła przykrość takim zachowaniem się - zobaczysz że się poprawi - ona nie zrobiła tego specjalnie tylko jej zmęczenie dało się we znaki (nawet dorosły jak zmęczony to jest zły)

cwietka u nas Anulka śpi w dorosłym łóżku od czasu jak skończyła roczek, ale to dlatego że przestała lubić łóżeczko i spała ze mną, po urodzeniu się Wiktorii, śpi z tatusiem a ja z malusią - inaczej nie dało się - ja do karmienia biorę Wiktorię 1-2 razy w nocy, a ona zje tylko na leżąco, więc muszę mieć luz w łóżku, a sama Ania śpiąc bardzo "wędruje" po łóżku i dlatego lepiej jak ktoś przy niej śpi od brzegu, nie wiem jak to będzie ale za parę miesięcy przerabiamy pokój dziewczynek gdzie staną dwa tapczaniki - Wiktoria jeszcze pośpi w łóżeczku, a Anię będę musiała jakoś przyzwyczajać do samodzielnego spania

a o łóżkach było - jak już pisałam mamy wstawić dwa tapczaniki, bo je dostajemy prawie nowe za darmo, ale szczerze mówiąc moim marzeniem dla dzieciaków było coś takiego - Łóżko piętrowe KACPER 3-os. INTER-BABY NOWOŚC (1659309798) - Aukcje internetowe Allegro
na początek jak by dzieci bały by się spać na piętrze - mogą spać na tym dolnym wysuwanym albo nawet dla nauki samodzielnego spania w łóżku żeby nie wypadło można by wysuwać to dolne... ech może jednak namówię męża...

a mała nie była w ciągu ostatnich kilku dni chora? chyba po infekcjach płytek jest dużo

Gufi katar zwykły wystarczy a czasem nawet na zęby czy na alergie...

no wlasnie chora juz nie byla od dawna, a od szczepienia minelo juz 2 tyg. jak znam zycie, to pewnie znowu trzeba bedzie powtorzyc za 2 tyg ...

Gufi może na prawdę to tylko czasowe zawahania w wynikach? oby nic poważnego z tego nie wyszło, a fochami Niny w sklepie nie przejmuj się - dziecko zmęczone miało prawo pomarudzić i nikogo to nie powinno obchodzić a jutro na wyspaną głowę tylko przypomnij córci że ci zrobiła przykrość takim zachowaniem się - zobaczysz że się poprawi - ona nie zrobiła tego specjalnie tylko jej zmęczenie dało się we znaki (nawet dorosły jak zmęczony to jest zły)

wiem, ze to przez zmeczenie ... nawet wsciekla nie bylam, tylko smiac mi sie chciala, bo Nina wykrzykiwala: jestes zla, powiem tacie, ze mnie skrzywdzilas ;)

reklama
Coś ciężko Cię widzę ainah:-)! Teraz będziesz zamęczana przez grudniówki! Jak się czujesz, jak Twoja kropka, fasolka, maleństwo, dzieciątko itd. itd.! Hi hi.
Muszę przyznać, ze też zazdroszczę ale pozytywnie:-p!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry