• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć,

przede wszystkim: Wiolcia trzymam kciuki za dziadka !

Zdrowia dla choruszków!

Ewa kciuki za Ciebie i Franka :)

Wrublik jak się czujesz ? Mnie dziś w nocy bolał brzuch, ale tak jakbym naciągnęła sobie więzadła macicy..:/ miałam problem, żeby się przekręcić z boku na bok, chyba wczoraj się przeforsowałam sprzątając chatę :/

Ostatnio nie mam weny na pisanie na BB, mam nadzieję, że to chwilowe :P

Dziś na 18 jadę do fryzjera, a potem odebrać wyniki TSH.

reklama
witam u nas biegunki ciag dalszy zab ciagle nie umie sie przebic jednak widac go coraz bardziej nie wiem ile to moze jeszcze potrwac
Wiolcia oby wszystko sie dobrze ułozyło
Cristal wszystkiego najlepszego dla syna
Bodzinka zdrówka dla Lolka
sarka ja oglam jak mąz ma akurat na wieczorna zmiane

hejka, piszę już z domku, zerwałam się dziś z pracy do lekarza z malusią - niestety dostała antybiotyk :no:, no ale cóż dalej męczyć dziecka nie było sensu jeszcze dwa tygodnie temu w oskrzelach nie było nic słychać a dziś w nocy często się budziła od zawalonego noska i nie mogła sobie znaleźć miejsca, a z rana poszedł taki kaszel że żal mi się dzieciny zrobiło zapisałam do lekarza i no jasne oskrzela zawalone, dostała zinnat, acidolac, cebion, i clemastinum, nie mam pojęcia po co to ostatnie skoro to od alergii :eek:, no ale może to coś ma pomóc od tego cholernego katarku

Wiolcia tulkam cię i trzymam kciuki
Bodzia oby jak najszybciej uszko przestało boleć
Thinka jak by nie było piszesz babcia wyszła ze szpitala, to jest wymęczona, ale może jak to mówią w domu własne ściany leczą, może będzie już niedługo lepiej
sarka eh ten katar, pulmobaby na nockę i nawilżać powietrze, cebion do picia też nie zaszkodzi, i oby to poszło z tego noska sobie gdzieś!
cristal gratki dla najstarszego grudniaka - on to ma fajnie już jest prawie dorosły w porównaniu z naszymi hehe :rofl2:

ainah oj bolące więzadła macicy, znam to uczucie poprzedniej ciąży, właśnie to może być od przemęczęnia no i nieodpowiedniego ułożenia się w łóżku, a ja czuję się w miarę ok, czasem sobie muszę prypomnieć że mam zwolnić i nie chodzic już tak szybko, no i najgorsze to ciągłe plamienie, miałam poleżeć sobie w tym czasie jak malusia śpi, ale pospała sobie godzinkę i już słyszę że muszę do niej iść

Złapałam gumę:wściekła/y:. Wrrrrrrrrrrrr. Dobrze, że z przedszkola to jakieś 2 km tylko. I żeby nie było, że nie umiem(opinia facetów o kobietach:crazy:) próbowałam choć poluźnić śruby. Doopa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!!!!!! Prędzej się osram niż je odkręcę!!!!! :wściekła/y:
ambitna jestes. ja to bym od razu po meza dzwonila

Właśnie wypiłam litr lodowatego mleka. Nie mogłam się powstrzymać. A przecież ja nie lubię mleka...:/
z wiekiem tew sie gusta smakowe zmieniaja... :-p

Ja tam nawet sama nigdy nie tankowałam. Brudne sprawy pozostawiam facetom ;-)
to umiem sama:)

Kurcze, okropnie mi żal Pucka, że musi jutro zostać w tym żłobku. Panie dziś mówiły, że fajnie się bawił, ale po jakimś czasie zaczął się za mną oglądać i mina mu trochę zrzedła, ale akurat był podwieczorek i się zajął jedzeniem...
Zastanawiam się, jak im jutro pójdzie usypianie go. O 12 zje u nich obiad, potem wypadałoby, żeby się zdrzemnął, bo rano chyba nie zdąży... Buuu...
nie ma co sie nastawiac negatywnie. dobrze ze sie rozgladal gdzie mama, ale to nie znaczy ze nie bedzie sie fajnie bawil.

cwietka jak tam się czujecie?

krolcia wracając do kręgoslupa to fakt, dłuugą przerwę miałam, właśnie okres ciąży i po ciąży mnie w tym trochę oszczędził ale mowa tu o ataku przy którym nie da sie ruszac a nawet oddychanie stanowi problem, bo to taki ból (nacisk na nerw):crazy: bo co do samych bóli z którymi jakoś da się/trzeba żyć to mam na codzień, chyba juz troche przywykłam:confused2:
Myślisz że to Adama dziecko bedzie?:-) ale i tak lipa, bo go masakrycznie unieszczęśliwiła:no:

My sie dziś ze spacerem wstrzymamy, kataru wielkiego nie ma, jest kichanie więc lepiej dmuchać na zimne i zostaniemy dzis w domu tym bardziej że zimnica....a kombinezonu nadal nie mamy:/ M odbierze starszaka ze szkoły...
Jak tylko wrócą to ja sama juz podskoczę do jeszcze jednego ośrodka zorientować się jak tam z terminami na rehabilitację i na 16 mam znów lekarza bo muszę znów wydębić skierowanie do ortopedy bo nie mam jedkak swoje starego zdjęcia (sprzed 2 lat) rtg i muszę zrobić nowe, masakra:confused2:ale juz jak się za to wziełam to chcę to skończyć....
Sprzedaliśmy wczoraj nasz wózek - Quinny cały zestaw - gondolkę i spacerówkę z akcesoriami, zszedł po jednym dniu od wystawienia:-) nie dziwię sie, on był jednak zaj....y;ppp jesli chodzi i disigne bo spacerówka w użyutkowaniu to średnio...

ainah no to już 22 tyd. leci więc brzuszek coraz większy i niestety tych nieprzyjemnych dolegliwości więcej:/
Uważajcie na siebie dziewczyny, wyobrazam sobie ze łatwiej pisac niz wykonac to przy takich małych bąblach
:tak:
wrublik Zinnat to super antybiotyk, świetnie działa więc szybko się malusi poprawi:tak: a jak z przyjmowaniem? je dobrowolnie czy trzeba na siłe? bo u nas to zmora była...

geiazdeczka ja wieczorem nie oglądam bo to nire moja pora na tv, wtedy usypiam małą. Oglądam powrtórki do południa bawiąc się z małą przy okazji na podłodze:)

Ostatnia edycja:
reklama
sarka na razie podałam jej jedną dawkę - nie powiem nie przełknęła tego by się potem poklepać po brzuszku z dźwiękiem mmmm, ale nie było źle, podałam strzykawką, może będzie brała to lepiej niż starsza która na widok strzykawy leci do najdalszego zakątka mieszkania pod stół
no co za pogoda, korzystając z tego że jestem wcześniej w domku, to myślałam że zrobię dwa prania i wywieszę na balkonie, ale mimo że świeci teraz słoneczko już z 5 razy nadchodziła taka ulewa, że nie ma szans by to na balkonie wyschło, nawet już chyba sypnęło śniegiem z deszczem, bo latało jakieś białe coś kiedy równie lało

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry