• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

O kurcze, to jest ten isofix czy nie? Ja bym wolała z, bo chyba łatwiej się montuje. No i bezpieczniejsze.
I jak z oddychaniem tapicerki? Bo w dotychczasowym (też MC) Ida się strasznie poci :-(.

Jeszcze się nad Chicco zastanawiam (cóś takiego CHICCO KEY 1 ISOFIX KOLORY GRATIS W-WA (1869119944) - Aukcje internetowe Allegro). Miała któraś z Was doświadczenie z takim fotelikiem?
I tak pewnie się będziemy musieli do sklepu wybrać, żeby pomacać.

reklama
Z "oddychaniem" ciężko powiedzieć, bo jeszcze w długiej trasie nie byliśmy. Poza tym teraz jeździmy w kurtkach itp. ... A co do isofixa to my mamy bez. Sam fotelik. Chyba można dokupić bazę z isofixem, do której montuje się fotelik. Ale MC ma chyba inny model (nie Tobi), w którym jest od razu isofix. Trzeba poszukać.

U nas podział - ja rachunki płacę z konta, mąż robi większe zakupy wieczorami jak mała zaśnie - ja mam wtedy trochę czasu dla siebie, no i Lusi nie trzeba ciągać po supermarketach. Z planowaniem budżetu mamy większy problem. Mąż ma firmę usługową no i kasa spływa do niego na bieżąco. Nigdy nie wiemy ile będzie do dyspozycji w danym miesiącu :-(
Mamolka ja ostatnio znalazłam 50 zł - może to twoje? :-D

olcia potwierdzam - Recaro ma super tapicerkę :tak:

my mamy wspolne konto i kawdy ma swoja karte i czeki. wszystkie oplaty ida z konta - ubezpieczenia domu i samochodu, prad, internet, tel, mieszkanie.... dodatkowo kazdy ma oszczednosciowe, ale z tego nie wydajemy, tylko odkladamy.
podatki i wszelakie dokumenty - ja sie tym zajmuje, moj nigdy nie mioal do tego glowy...

O kurcze, to jest ten isofix czy nie? Ja bym wolała z, bo chyba łatwiej się montuje. No i bezpieczniejsze.
I jak z oddychaniem tapicerki? Bo w dotychczasowym (też MC) Ida się strasznie poci :-(.

Jeszcze się nad Chicco zastanawiam (cóś takiego CHICCO KEY 1 ISOFIX KOLORY GRATIS W-WA (1869119944) - Aukcje internetowe Allegro). Miała któraś z Was doświadczenie z takim fotelikiem?
I tak pewnie się będziemy musieli do sklepu wybrać, żeby pomacać.
my mielismy ten fotelik dla Wikunii i jest super:)

Antylopka - ta ja jeszcze zapytam - a jak z rozkładaniem do pozycji "śpiącej" i jak z oddychaniem materiału?
I jeszcze jedno pytanie z gatunku fotelikowych (przepraszam za zaśmiecanie :zawstydzona/y:) - do jakiego wieku mniej więcej dzieci jeżdżą w fotelikach 9-18?

cwietka średnio do 3-3,5 lat - chociaż Olek jeździł w MC Priori prawie 2 lata. Za miesiąc kończy 3 lata a waży 15 kg także w sumie mógłby jeszcze w takim jeździć ale nogi mu wisiały, no i Miki czekał na podmianę :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry