• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cwietka naprawdę warto - każdemu może się taka sytuacja przydarzyć, a wtedy trzeba wiedzieć co robić żeby uniknąć tragedii. Ale faktycznie ten opis robi duże wrażenie.

reklama
Thinka dzięki za linka - ja uważam że nawet taki straszny opis nie powinien odstraszyć od przeczytania porad które w tym przypadku są skuteczne, podziwiam dziewczyne za trzeźwość umysłu jaką wykazała, pomijając poradę o termometrach, to akcja udrożnienia jamy ustnej jest na prawdę do zapamiętania na przyszłość, wiem bo mi już starsza wymiotowała właśnie podczas przeziębień...

Wcale nie była biedna ta malusia:-D. Ona w ogóle była malutka i jest malutka he he. Oni nawet po lekarzach zaczęli z nią wszędzie jeździć bo im nie rosła przez jakiś czas. Napiszę tylko tyle, że płaszczyk na zimę kupowali na 86, a dziewczynka ma 2,5 roku!

Wcale nie była biedna ta malusia:-D. Ona w ogóle była malutka i jest malutka he he. Oni nawet po lekarzach zaczęli z nią wszędzie jeździć bo im nie rosła przez jakiś czas. Napiszę tylko tyle, że płaszczyk na zimę kupowali na 86, a dziewczynka ma 2,5 roku!
Krolcia myślałam że piszesz o mojej malusi :D ale moja jeszcze nie ma 2,5 roku, zresztą starsza 86nosiła do 2latek, więc tamta maluśka to jakby pół roczu była tylko mniejsza od innych

Wrublik teraz już nie tak źle. Ale był etap gdzie mała nie przybierała, nie rosła, nie rosły jej zęby(pierwsze w wieku niespełna 2 lat) i to wszystko było anormalne według norm i według lekarzy.

A płaszczyk był pierwszą rzeczą w tym rozmiarze:tak::-D, kumpela się cieszyła, że mała w końcu zaczęła rosnąć:tak:.

Po za tym mając takiego dużego berbecia:dry:(Daniel) to tym bardziej mała była dla mnie mała:-D, he he. Jest mniejsza od Daniela wzrostem. To że to jednak starsze dziecko to widać po proporcjach ciałka:tak:.

Ja wszystkim mówię, że Pucek waży 9,5 kg, a wczoraj go wrzuciłam na wagę - 10 kg jak nic. W 2 miesiące 800 g przybrał! Dość sporo jak na ten wiek. Ale utrzymuje się na 50 centylu, więc ok :) Choć nasza stara pediatra uważała, że jest zabiedzony... No ale to można pozostawić bez komentarza.

Frulik właśnie wsuwa kanapkę z twarożkiem i wędliną i popija mlekiem ze szklanki :) Dorosłe dziecko mam w domu :) Co prawda Tata go obsługuje, no ale...;)

Odebraliśmy dziś 11 z 15 książek w empiku :) Zaraz będę katalogować ;)

cwietka - no lezaca to ta pozycja nie jest, bardziej taka gondolka. latwo sie rozklada jedna reka, nawet jak siedzisz z przodu to jedna reka pociagasz i juz.
Material ok, u nas fotelik super sie sprawowal i ani my ani Wiki nie narzekalismy.

wagowo to do okola 3 lat sie korzysta z tego fotelika, jesli sie chce na dluzej, to lepiej kupic 9-36 kg.

Adas poki co jezdzi w malym, tym do 13 kg i jakos sie nie buntuje, a jak zacznie to pojade i kupie duzy.

Wróciłam :-) Dwie grupy załatwione :-) Jutro wolne, tylko mnie wycinanie materiałów czeka :baffled: i środę znów do "roboty" ;-)

Antylopka - dzięki. Czyli raczej ten Chcicco będzie :-)

Krolcia - jak to 86??? To Ida już teraz nosi. Na 2 latka, to chyba ode mnie zacznie ubrania pożyczać :eek:

reklama
U nas bodziaki 86 już takie jakby trochę... maławe :/ Strasznie Puckowi ręce urosły ostatnio - wszystkie rękawy za krótkie. Niedługo przechodzimy na bodziaki 92... Nie nadążam ostatnio z kupowaniem ubrań. W ciucharniach mało jest takich rozmiarów. Aktualnie Pucek ma dwie pary spodni, jedne ogrodniczki, 5 bodziaków z długim rękawem, 2 z krótkim, kilka koszulek i ze 3 swetry. I to wszystko. Komoda nigdy jeszcze nie była taka pusta :)
Ale chyba mu kupię jakiegoś pajaca do spania, którego będę zakładać na pieluszkę, bo szkoda mi go teraz - śpi w bodziaku i rajtuzach, a tak to by sobie przez noc chociaż od tej gumki w pasie odpoczął.

Książki spisane do katalogu, idę układać je na półkę :)

Znowu mi nos przytkało. Rany, jak ja nie znoszę jesieni...:/
I jeszcze wieczory tak szybko mijają, że nawet nie ma kiedy usiąść z książką i herbatą pod kocem :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry