• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Thinka wyrazy współczucia.:-((*)

Hej.;-)
U nas standard ostatnio, czyli nie najgorzej. Wczoraj mały dostał mleko przed 21 i spał do rana, czyli udało mi się go przesunąć jupi:-D. Czyli będę mogła po ostatnim mleku umyć mu zęby na noc, co nie jest bez znaczenia przy tych dziwnych osadach na jego małych ząbkach. Zastanawiam się czy nie pójść z nim jeszcze do innego dentysty, żeby to obejrzał.

Sto lat
Sto lat
niech żyje żyje nam!
Pierwszy roczniak!!!!!!!!!

13_10_12.gif

Ostatnia edycja:
reklama
witam się

thinka współczuje kochana bardzo!

sarka i jak Milucha?

krolcia my wczoraj też byliśmy w Auchan i w Carrefourze i też stwierdzam że ceny sa tragiczne! Lego dla starszaka miedzy jednym a drugim sklepem różnicy 30 zł! szok! Też zakupimy chyba w necie.

impreza u teściów udana. Mysia wszystkich zauroczyła:) taka jestem z niej dumna, że szok:) kochana moja...
Za tydzień urodzinki, a ja zrobiłam się przez to jakaś taka sentymentalna...ciągle tylko wspominam co było rok temu i jeszcze te zdjęcia oglądałam jaka była maleńka...mój tatuś leży w tym szpitalu w któryjm rodziłam moje dzieci i za każdym razem jak ide do niego to zaglądam przez szybę na położnictwo jak jakaś kretynka:confused2:. Normalnie mój sentymentalizm mnie kiedyś zabije:eek:
w tym tygodniu mycie okien i jakieś sprzątanie zaplanowane. Jeszcze muszę dokupić motylkowe serwetki. bodzia może Ty masz widziałaś jakieś w motylki tylko nie takie poważne, ale kolorowe i wesołe. Nigdzie nie mogę znaleźć. Tort motylkowy już zamówiłam i inne gadżety typu balony, girlandę w motylki, konfetti na stół i ozdoby cukrowe już mamy. No i oczywiście świeczka z motylkiem:)

dobra lecę wyłączyś ciasto bo zaczeła intensywnie pachnieć:sorry:

łoooo matko zapomniałam

stoooooo lat Cypku kochany!!! Cristal dla Ciebie też życzenia. Za cały ten wspaniały rok! jejku dziewczyny poryczałam się...mój S. patrzy na mnie i stuka si w czoło:/ mówiłam że mnie mój sentymentalizm kiedyś wykończy...

Ostatnia edycja:
Pewnie bardzo bym nie zauważyła aż takich zmian cenowych gdyby nie fakt, ze od kilku miesięcy oglądamy z Matim zawsze jego upragniony wahadłowiec z lego:tak:. Normalnie kosztował w granicach 80zł Pamiętam właśnie dobrze, a wczoraj patrze wystawiony z innymi lego bardziej na środek i cena 139 zł:szok::szok::szok:!!!!! Przegięcie na maksa!!
Nawet na allegro z przesyłką wychodzi duuuuuuuuuuuużo taniej!!!!!

LEGO CITY KOSMOS 3367 PROM KOSMICZNY +Torba LEGO (1925562524) - Aukcje internetowe Allegro

Olcia
http://allegro.pl/serwetki-urodzinowe-garden-girl-biedroneczka-16szt-i1922333432.html
[URL]http://allegro.pl/serwetki-z-motylkiem-16szt-op-i1932292371.html]Serwetki z motylkiem 16szt./op. (1932292371) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/URL]

ja tak wyskocze z innej beczki, mam kolezanki (z reala) na listopadowkach 2011, dowiedzialam sie ze kilka dni temu jedna z nich urodzila synka donoszonego ktory zmarl gdyz byly problemy z plucami....... ta sama mama niedawno stracila blizniaki w dwudziestym ktoryms tygodniu.... pisze o tym bo zwyczajnie nie moge uwierzyc w to ze cos kaze tak bardzo te dziewczyne ktora po raz kolejny wyszla z porodowki bez swojego dziecka, z porodowki.. to nie bylo poronienie w 6 lub 10 tygodniu co tez jest ogromna strata ale ona praktycznie miala 3 dzieci ktore mogly zyc, to jakis koszmar poprostu :((( nawet nie moge uwierzyc jakie ja w takim wypadku mam szczescie majac Alrene.

HEj mamuśki!
DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!:-)
Za wszystkie życzenia, kciuki i gratulacje, także te na nowym wątku (nie chciałam tam śmiecic podziękowaniami).
Od czego by tu... mój synuś oficjalnie przestał byc niemowlakiem:tak: Nawet chyba zdał sobie sprawę, bo ...przestał czworakowac:baffled: Może doszedł do wniosku, że to nie przystoi takiemu dużemu chłopczykowi:-D w każdym razie od wczoraj jest wyłącznie dwunożny, co więcej (nagle) skończyły się upadki. Mam już duże, chodzące, samodzielne dziecko...no, prawie;-)

Impreza się udała wyśmienicie, jedzenia została masa (JAK ZWYKLE) ale przezornie zaopatrzyłam się w pojemniki i każdy dostał gościniec, chociaż i tak sporo zostało, nawet sery nie poszły, więc dziś sobie zrobiłam z resztek zapiekankę "quattro formaggi" :sorry: - mam dwudniowy odpust dietowy :-D
Generalnie było bardzo wesoło, rodzinnie i wszyscy się dobrze bawili, a przynajmniej takie sprawiali wrażenie. Konkurs wiedzy o Cyprianku też wyszedł super, wszystkich rozbawiły "bardzo trudne" pytania, jednak mimo imponującej wiedzy chrzestnych, kilka pytań okazało się za trudnych (np dł. stópki Cyprianka w wieku 4 miesięcy:baffled: wiem, przesadziłam:-D).
Tradycji musiało stac się zadośc, więc było wróżenie przyszłości, czyli wybieranie przedmiotów (kieliszek, książka, różaniec, banknot), jak myślicie, co wybrał Cypriano???? Oczywiście różaniec, zupełnie jak mamusia;-) Znaczy się - będzie bardzo wrażliwym i uduchowionym człowiekiem:-) Zobaczymy....
Spróbował też tortu - co ja piszę
duh.gif
pożarł pół kawałka - tak mu posmakował - no cóż przymknęłam oko, bo to JEGO święto, choc się obawiałam, czy ta śmietana mu nie zaszkodzi, ale jest ok:tak:

Dokumentacja fotograficzna oczywiście pojawi się w odpowiednim wątku, może zdołam zebrac fotki od siostry - to bym i siebie pokazała, bo oczywiście mnie na tej imprezie nie było:no: kolejny raz. Mam może ze 3 nieostre fotki, wstyd pokazac:sorry:

Ach, o prezentach jeszcze miałam. HEh, obłowił się młody, dostał bardzo fajne prezenty - rowerek (fascynacja od pierwszej chwili) trochę ubranek i rewelacyjne zabawki edukacyjne - gadającego-uczącego dinozaura (coś jak szczeniaczek-uczniaczek), słonika cyrkowego z klockami fp i taką wielofunkcyjną kostkę - polecam (jeśli ktoś szuka prezentu - jest po prostu genialna:tak:) KOLOROWA MAGICZNA KOSTKA EDUKACYJNA 20 FUNKCJI !!! cena 69.00 PLN sama się nią bawiłam z 10 min zanim wszystkie funkcje opanowałam:-D

Dobra, już nie zanudzam, idę trochę odpocząc, jeszcze was fotkami przytłoczę na zamkniętym:-D, ale to za chwilę.

Thinka - bardzo mi przykro. W tych okolicznościach uroczystośc będzie faktycznie smutna:-(ale myślę, że torcik dla Lusieńki powinien byc.

cRISTAL TO SUPER :-)
Tą kostke mam juz upatrzoną ;-) I to kawał czasu :-) Dziadzia na nią namawiam :-p I chyba się da :-) Bo się napaliłam jak łysy na suchary :-p

reklama
ja tak wyskocze z innej beczki, mam kolezanki (z reala) na listopadowkach 2011, dowiedzialam sie ze kilka dni temu jedna z nich urodzila synka donoszonego ktory zmarl gdyz byly problemy z plucami....... ta sama mama niedawno stracila blizniaki w dwudziestym ktoryms tygodniu.... pisze o tym bo zwyczajnie nie moge uwierzyc w to ze cos kaze tak bardzo te dziewczyne ktora po raz kolejny wyszla z porodowki bez swojego dziecka, z porodowki.. to nie bylo poronienie w 6 lub 10 tygodniu co tez jest ogromna strata ale ona praktycznie miala 3 dzieci ktore mogly zyc, to jakis koszmar poprostu :((( nawet nie moge uwierzyc jakie ja w takim wypadku mam szczescie majac Alrene.
Też o tym myślę od kilku dni, patrzę jakimś innym okiem na moje dzieci od tego czasu. Dziewczyna pochowała bliźnięta, chłopców z 21 tc. A teraz Jasiek, bo tak miał na imię, zmarł w wyniku problemów z płuckami bo przydusił się pępowiną!:-(:-(:-(:-(

Cristal super, że impreza udana! Czekam na zdjęcia z ciekawością!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry