• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tego to i ja się boję- jak to będzie jak wrócę ze szpitala. Olek będzie miał równe 2 lata i sam jeszcze będzie małym dzieckiem, a tu drugi szkrabik. A mąż nie wiem czy weźmie urlop- bo chyba wykorzysta go na szkolenie. Coś czuję że będę rzucona od razu na głęboką wodę. A mamy w domu nie chcę- boję się, że się rozleniwię i jak ona wróci do siebie będzie mi dopiero ciężko się we wszystkim połapać.

reklama
dzien dobry :) a ja bylam na zakupach 5 minutowych gdyz musialam troszke po urzedach sprawy firmowe poogarniac:/
zakupilam stanik heh 75C :D looooooooooooooooo :D i jest idealny:D ale fajnie:D

jak juz wspomnialam w ciazy zapewne mozna jesc wszystko byle rozsadnie, czy to sery czy to octowe rzeczy czy to wedzone jedzenie itd, unikalabym surowego bo to jest bez ciazy czesto ryzykowne :D ale tak hulaj dusza :D

Zuzka czasem w nocy do nas przyjdzie spac i gdy jej nie ma to sie podobno rozwalam strasznie ale jak tylko poczuje ze ona jest to ona wszystkich tak w lozku poustawia - lezy sobie w poprzek a ja przygnieciony do sciany na jednym boku scierpniety oczywiscie odkryty bez mozliwosci poruszenia sie :)

nie mam zielonego pojecia jak to jest

mój też mówi, że weźmie tydz wolnego i będzie przy mnie, zresztą bardzo bym chciała, bo on dzięki temu, że ma 6letnią siostrzyczkę umie zrobić przy noworodku i niemowlaku wszystko, kąpanie, przewijanie, trzymanie, i on będzie mnie uczył wszystkiego :-) troszkę śmieszne, że to facet wie więcej na temat opieki nad maleństwem, ale dzięki temu będę spokojniejsza, że sobie poradzimy :-)
mnie i tak najbardziej stresuje to żebym umiała maleństwo piersią karmić i żebyśmy się oboje szybko nauczyli, a to ponoć dla początkujących mam nie jest tak proste jak się wydaje...

Ja też się boje jak to będzie..Lol będzie maił 4 lata i przyzwyczajony, że Mami dla niego. M niby powinien dostac wolne ale nie wiadomo jak to będzie...Mama i teściowa pracują a ja i tak bym ich nie chciała 24 h..Ale wiecie co??? Tyle kobiet dało rade to i my damy:-)
Tunia karmienie piersią nie takie straszne jeżeli trafisz w szpitalu na fajną położną, która pokaże co i jak. I nastaw się, że dasz rade. Są gorsze i lepsze momenty, bo ja początku karmienie nie wspominam różowo ale wiem, że matki, które nie miały wsparcia w położnych miały duuuużo gorzej...
Cóż ja teraz pewnie nie będe karmiła piersią...:-(

Ostatnia edycja:
nie można serów wędzonych?
a ja się nimi strasznie opychałam bo tylko takie mi smakowały, zwykłego żółtego nie byłam w stanie przełknąć...

reklama
wedzonych na zimno rybek z niesprawdzonego zrodla lepiej nie jesc bo moga miec listerie, a plesniowe serki powinny byc z pasteryzowanego mleka, mysle ze jak sobie zjesz lososia wedzonego ze sklepu naprawde nic sie nie stanie, chodzi raczej o ryby kupowane na targach itd, no i z serkami to wystarczy spojrzec na etykietke i potem smacznie zajadac:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry