• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia - tylko to nam zostaje - wygadać się na forum ;-)
Niestety PO nie ma i nigdy nie miała nic wspólnego z liberalizmem gospodarczym - jest to kolejna lewicowa partia (po PIS-ie, i innych pseudoprawicowych) która zatrudnia "ekspertów" od siedmiu boleści, doradzających podwyżki podatków i zatrudniających coraz większe rzesze urzędasów ( a powinni posłuchać Roberta Gwiazdowskiego).
Tym czasem nie trzeba być ekonomistą, by wiedzieć, że nic tak nie zabija gospodarki jak podniesienie podatków (nawet super-lewak Miller o tym wiedział i obniżył swego czasu) i zwiększanie biurokracji. Dług nam rośnie i czeka nas los Grecji niestety, a Tusk nam będzie mydlił oczy ,że wszystko cacy. JAk vat podniesie to zdrożeje WSZYSTKO , nie ma innej opcji. Zresztą ja też zauważyłam, że juz jest drożej.

Mnie jesdnak bardziej martwi ta nowa ustawa zezwalająca urzędasom na zabieranie dzieci rodzicom, bez orzeczenia sądu:szok: To dopiero skandal - niedawno krytykowali tę sytuację w Niemczech, a sami co zrobili? Normalnie nie da sie żyć w tym chorym kraju, każdy kolejny rząd jest gorszy:no:

Ech... przydałoby sie jakieś referendum

najgorsze jest to, że oni w d... mają ubogich, rencistów i emerytów, jak ktoś ma wyżyć za 1000 zł, niektórzy żyją za jeszcze mniej, ja sobie tego nie wyobrażam, a ile jest ludzi samotnych, którym nikt nie może pomóc, a oni się w parlamencie pierdołami i kłótniami zajmują...

Referendum? Ja tu powiem ostrzej - jeśli będziemy mieć sytuację jak grecja to prorokuję zamieszki i w najgorszym razie wojnę domową, młodzi ludzie bez pracy i perspektyw mimo skończonych studiów wyjdą wreszcie na ulice, a mohery nadal będą bronić krzyża, wyrywając go sob ie z rąk, co jest pogwałceniem samego krzyża jako symbolu religijnego i etyki, ja już nic nie mówię, bo na odchodne z wawy pójdę z cegła pod belweder....

reklama
idź Tunia z ta cegła, moze choc w jeden beret utrafisz:wściekła/y: wstyd i hańba normalnie i to na oczach świata, szook:wściekła/y: ja mówie że chyba powinni zacząć strzelać chociażby w niebo zeby to ustrojstwo rozgonić:wściekła/y:

Oh Tunia spokojnie, bo jak się będziesz tak stresować to twój maluszek ma duże prawdopodobieństwo na zostanie politykiem ;-)

Cos w naszym pięknym kraju musi się zmienić bo kocham to miejsce i nigdy nie chciałabym się stąd wyprowadzić, ale duzo zalezy też od mętalności ludzi. Mam nadzieję, że dobrze wychowamy własne dzieci i chociaż one beda miały lepsze zycie. Weźmy pod uwagę ludzi nie umiejących przejść 2m do kosza - mnie od dziecka wpajano poszanowanie dla matki natury i zawsze wszelkie śmieci wyrzucałam do kosza a jak nie ma koszta to do torebki.
Albo miłość do ojczyzny - uczono nas od młodych lat patryjotyzmu, do tej pory pamiętam "Polak Mały" i część pieśni wojennych, które uwielbiam. Tak samo wygląda sytuacja biorąc pod uwagę traktowanie osób starszych i ciężarnych. Żeby poprawic sytuację kraju musimy też zacząć od siebie i nie dac sobie w kasze dmuchać.

hej dziołszki

co do polityki to ja tez sie nie wypowiadam bo mi sie noz w kieszeni otwiera... ale to co zrobili pod palacem prezydenckim z tym krzyzem te manifesty i ta babka stara co sie do krzyza przywiazala to juz poprostu wstyd dla naszego kraju... i kaczka pewnie miesza i burzy ludzi i sie msci bowyborow nie wygral ... a tak mowil zeby wojna polsko polska byla zazegnana ... aggrrr poprostu brak slow. teraz mi sie cisnienie podnioslo
sarka
o kurcze rzeczywiscie przykra sprawa z tym robotem. ja bym sie chyba poplakala ze wlasnemu dziecku sprawilam taka radosc a pozniej ktos to zepsul... wspolczuje ci bardzo i mam nadzieje ze robota da sie wymienic na nowego albo naprawic. chociaz czegos takiego jak prawo zwrotu czegos uzywanego nie bardzo istnieje... wiem cos o tym bo pracowalam akurat na zwrotach reklamacjach zanim poszlam na l4. no ale o tym tez by mozna bylo dlugo rozmawiac... obymaluch twoj szybko dostal ulubiona zabawke z powrotem :)

co do szkooly rodzenia ja chcialam isc w tamtej ciazy ( w opolu jest za free) ale skonczylo se jak skonczylo. teraz nawet jakbym chciala to bym nie poszla bo nie moge. ale w sumie tez mysle ze to nie jest potrzebne tylko wydawanie kasy i naciaganie jesli gdzies to jest za kase. ale moze niektorym rzeczywiscie jest to potrzebne. ja chcialam tylko po to by maz sie naczyl przeiwjac i takie tam ale to samo z czasemmu wejdzie w krew :)
kurcze zwariowalam na temat wcieczki na ta majorke cholercia... tak bardzobym chciala pojechac :) jakby wszystko wyszlo tak jak bym chciala to w czercu bysmy mogli pojechac no ale zobaczymy.
w ogole zla od wczoraj chodz ebo napisalam sms do taty ze wyprowadzamy sie pod koniec sierpnia i ze jak pozwola to najpierw do nich i akie tam i nic nie odpisal nie zadzwonil nic :( nie wiem czy mu se matka poskarzyla ze jak z nia gadalam to tel odlozylam ale mam przeczucie ze sie pogiewal na mnie :( bez sensu wiecie co ja juz kompletnie stracilam ochote na wyprowadzke tymczasowa do rodzicow. juz nie wiem co mam myslec i czy moze poszukac czegos chwilowego w rodzinnym miescie do wynajecia?? chyba tak zrobie... ale mi przykro jest... :(

hej dziołszki

co do polityki to ja tez sie nie wypowiadam bo mi sie noz w kieszeni otwiera... ale to co zrobili pod palacem prezydenckim z tym krzyzem te manifesty i ta babka stara co sie do krzyza przywiazala to juz poprostu wstyd dla naszego kraju... i kaczka pewnie miesza i burzy ludzi i sie msci bowyborow nie wygral ... a tak mowil zeby wojna polsko polska byla zazegnana ... aggrrr poprostu brak slow. teraz mi sie cisnienie podnioslo
sarka
o kurcze rzeczywiscie przykra sprawa z tym robotem. ja bym sie chyba poplakala ze wlasnemu dziecku sprawilam taka radosc a pozniej ktos to zepsul... wspolczuje ci bardzo i mam nadzieje ze robota da sie wymienic na nowego albo naprawic. chociaz czegos takiego jak prawo zwrotu czegos uzywanego nie bardzo istnieje... wiem cos o tym bo pracowalam akurat na zwrotach reklamacjach zanim poszlam na l4. no ale o tym tez by mozna bylo dlugo rozmawiac... obymaluch twoj szybko dostal ulubiona zabawke z powrotem :)

co do szkooly rodzenia ja chcialam isc w tamtej ciazy ( w opolu jest za free) ale skonczylo se jak skonczylo. teraz nawet jakbym chciala to bym nie poszla bo nie moge. ale w sumie tez mysle ze to nie jest potrzebne tylko wydawanie kasy i naciaganie jesli gdzies to jest za kase. ale moze niektorym rzeczywiscie jest to potrzebne. ja chcialam tylko po to by maz sie naczyl przeiwjac i takie tam ale to samo z czasemmu wejdzie w krew :)
kurcze zwariowalam na temat wcieczki na ta majorke cholercia... tak bardzobym chciala pojechac :) jakby wszystko wyszlo tak jak bym chciala to w czercu bysmy mogli pojechac no ale zobaczymy.
w ogole zla od wczoraj chodz ebo napisalam sms do taty ze wyprowadzamy sie pod koniec sierpnia i ze jak pozwola to najpierw do nich i akie tam i nic nie odpisal nie zadzwonil nic :( nie wiem czy mu se matka poskarzyla ze jak z nia gadalam to tel odlozylam ale mam przeczucie ze sie pogiewal na mnie :( bez sensu wiecie co ja juz kompletnie stracilam ochote na wyprowadzke tymczasowa do rodzicow. juz nie wiem co mam myslec i czy moze poszukac czegos chwilowego w rodzinnym miescie do wynajecia?? chyba tak zrobie... ale mi przykro jest... :(

nie denerwuj się za bardzo - wszystko się jakoś ułoży.
a co do Majorki to jak będziecie mieli okazje to się wybierzcie :-D odpoczniecie sobie. my może za rok znowu się tam wybierzemy. cudne miejsce - tylko trzeba dupę ruszyć a nie siedzieć na głównej plaży bo wtedy uroków wyspy się nie zobaczy :-)

Hej dziewczynki,
Prawda jest jednak taka, że niestety bardzo dużą rolę mają media i potrafią tak zmanipulować informacje, że nawet myślący człowiek ma trudności z wychwyceniem o co chodzi.
Zgadza się - TVN gloryfikuje PO, TVP - PIS, a prawdy nikt nie powie. :no:Marzę o niezależnej tv, przedstawiającej prawdę, bo obecnie w mediach stopień manipujacji rośnie wraz ze zbliżającymi się wyborami:wściekła/y:

little pony - a ja się jeszcze nie zapisywałam, bo myślałam, że mam czas:szok: No to jadę dzisiaj :-)

Wiolcia - ty sie snami nie przejmuj, bo się niepotrzebnie stresujesz, zresztą zawsze jest na odwrót - przeciez ja już rodziłam bliźniaki, trojaczki i ...królika :rofl2:

Wiolcia, dobra odezwa:tak: Nie dajmy sobie w kasze dmuchać !!!!

Ja bym chciała mieć więcej asertywności i jak ludzie w kolejkach czy w środkach komunikacji udają że nie widzą to chciałabym mieć w sobie takiego bezczela i upominać się bardziej o swoje. Ale wlaśnie nie chcę się denerwować i małego.
Jak byłam w poprzedniej ciąży- bardziej zaawansowanej i źle się gdzieś czułam, to rozpychałam się z brzuchem i już nie patrzyłam. Bo to nie chodziło już o moje skrupuły tylko nie chciałam żeby ktoś mnie z podłogi zbierał :wściekła/y:

Odnośnie szkoły rodzenia, to info dla dziewczyn z Warszawy i okolic, które pracują np w Wa-wie- są szkoły refundowane przez miasto i są za free. Wczesniej nie chodziłam do szkoły, ale teraz jest okazja więc chcę z niej skorzystać i lepiej się przygotować. Ale pewnie- nie jest to konieczne. Nasze mamy też nie chodziły i świetnie dawały sobie radę :-D

Ostatnia edycja:
Witam kobietki. Tematy macie niezłe. Za każdym razem jak tu wejdę coraz ciekawsze;-) Nie denerwujcie się takimi sprawami. Więm, że łatwo powiedzieć, ale przecież to i tak nic nie da, bo zrobią co będą chcieli. Udanego czwartku

reklama
Cos w naszym pięknym kraju musi się zmienić bo kocham to miejsce i nigdy nie chciałabym się stąd wyprowadzić, ale duzo zalezy też od mętalności ludzi. Mam nadzieję, że dobrze wychowamy własne dzieci i chociaż one beda miały lepsze zycie. Weźmy pod uwagę ludzi nie umiejących przejść 2m do kosza - mnie od dziecka wpajano poszanowanie dla matki natury i zawsze wszelkie śmieci wyrzucałam do kosza a jak nie ma koszta to do torebki.
Albo miłość do ojczyzny - uczono nas od młodych lat patryjotyzmu, do tej pory pamiętam "Polak Mały" i część pieśni wojennych, które uwielbiam. Tak samo wygląda sytuacja biorąc pod uwagę traktowanie osób starszych i ciężarnych. Żeby poprawic sytuację kraju musimy też zacząć od siebie i nie dac sobie w kasze dmuchać.

Dokladnie tez tak mysle. To co sie dzieje w sejmie, to co robia politycy to dla mnie cyrk. To myslenie tylko o sobie. Przez to upada nasz kraj, z ktorego nie chcialabym wyjezdzac zmuszona tym, ze nie da sie tu zyc. Jak widze ile mi miesiecznie zabieraja z pensji, a potem za lekarza i wszedzie i tak musze placic (i prosic sie by ktos mnie na nfz przyjal), emerytura watpliwa - to mi sie nóż w kieszeni otwiera. Jakbym miala wybor to bym nie oddawala im ani zlotowki, sama sobie te emeryture odlozyla. A prywatnie moglabym chodzic bo i tak chodze... Bardziej by to bylo pewne niz to co mnie czeka. W referendum tez nie wierze. Kraj jest podzielony. Wyborem partii często kierujemy się bo np. jesteśmy katolikami to glosujemy na ludzi z PiS. Nie lubimy PiS to glosujemy na PO. Dla mnie to już cyrk jest. Malo by brakowalo by Jarek zostal prezydentem. Ten ktory mowil, ze kobiety korzystajace z in vitro mozna by do wiezienia wsadzac. Nie moge powiedziec ze wierze w ktoras z parti bo to dla mnie wszyscy sa tacy sami, takie same priorytety i zlodziejstwo.
Ja ostatnio jak bylam w pracy widzialam 30 cv na biurku p.dyrektor starajacych sie o moje miejsce (zastepstwa szukaja na rok). Takie bezrobocie. Nie dziwi mnie to bo ja rok szukalam dobrej pracy. A u mnie jest wymog dwoch kierunkow studiow by pracowac tak jak ja... i tyle sie tak szybko znalazlo....

Ja dzis po zgadze bardzo bolesnej o 4 w nocy, wiec malo spalam i drazliwa jestem... zmieniajac temat - ainah wyslalabys mi na prv dane odnosnie tego lekarza co mowisz ze taki dobry, jesli chodzi o polowkowe? ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry