reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Imię dla dziecka

Miasto
Włocławek
Witam, chciałem was prosić o podpowiedź jak można dać na imię córeczce :)
Co prawda nie mojej tylko brata, ale chcę mu pomóc przy wyborze imienia
Jakie według was imię dla dziewczynki jest popularne w dzisiejszych czasach :)

reklama
Moim zdaniem chyba chodzi o to żeby imię nie było aż tak popularne bo żadna to frajda być setną Julką czy Leną...
Ale jesli szukasz popularnych imion dla dziewczynek to proszę bardzo: Julia, Lena, Oliwia, Maja....

Wsrod moich znajomych non stop slysze ze rodzą sie Nadie... W sumie sie nie dziwie, Nadia, piekne imie :)
Ale dla mojego dziecka tez szukalabym mniej popularnego imienia.

Zuzia łądne imie ale dla małej dziewczynki ale dla dorosłej kobiety już nie za bardzo.
Ja jak bede miała córeczke to bedzie miała na imie Vivienne - mało spotykane imie.

Ja również uważam że im mniej popularne imię tym lepiej. Choć moja córeczka ma na imię Lenka ale my mieszkamy w Irl więc nie ma z tym problemu.
Kilka imion które mi się podobała: Liwia, Zuzanna, Sofia, Stella, Lilianna, Oliwia, Bianka, Blanka, Amelia, Hanna.

moja corcia (o ile sie doczekam) bedzie miala na imie klaudia albo vanessa. olivia, victoria, laura, maja to teraz strasznie popularne imiona, ale pozniej sie okaze ze w klasie bedzie 5 olivi tak jak za naszych czasow bylo z imieniem kasia..

reklama
Moje córki mają popularne imiona,bo mi się podobały,teraz wybrałabym tak samo.Starsza córka ma w klasie jeszcze jedną koleżanke Julkę,więc w sumie są dwie,klasa liczy 30 osób,młodsza jest jedna w żłobku w grupie ponad 30 dzieci,więc bez przesady.Każde dziecko jest indywidualnością i najważniejsze dla rodziców bez względu na imię;-)
Na chwilę obecną oprócz imion córek podobają mi się: Pola,Nina i Inga;-) więc gdybym miała trzecią córke,obstawiałam bym z tych imion;-):tak:

Do góry