• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Mi mąż powiedział, że będziemy wybierać, jak się okaże co będzie, więc na razie nie mam zabawy...

Z męskich dla mnie to Maciek, ostatnio spodobał nam się Leon...

Dla dziewczynki za to masakra, nic mi się nie podoba oprócz Liliany (Hania, Zosia, Zuzia, Wiktoria --> zajęte przez rodzinę/znajomych, Maja, Lena, Julka itp. odpadają bo nie chcę dać imienia, które jest akurat najpopularniejsze). A na Dżesiki, Vanessy, Brajany, Nikole to reaguje alergicznie, podobnie jak Wy (mam nadzieję, że nikogo nie urażę).

reklama
jejku, czuję się jak dziwoląg że dałam synowi na imię Nataniel :P
malinka, Liliana też mi się podoba ale my już się na Gabrysię zdecydowaliśmy
co do męskich imion to żadne nam się nie podobało dlatego taki Natanielek w końcu powstał, sama nie wiem w jaki sposób ale nie żałuję tego, że tak nadaliśmy mu

Gabrysia też mi się podoba, ale mój ma starą ciotkę, na którą mówią Gabryśka i nie chce :P

głupie to trochę, jak łatwo można zrazić się do imienia, wystarczy, że znasz kogoś, kogo nie lubisz o tym imieniu albo komu jakoś dziwnie to imię wymawiają...

u nas odpadają jeszcze Kuba i Szymon, bo są już w rodzinie
poza tym nie do końca odpowiadają mi takie imiona jak Stanisław, Franciszek czy Jadwiga dla małych dzieci... ale ja marudna jestem :-D

a przyznam szczerze, że wcześniej nie znałam imienia Nataniel :) najważniejsze, że Wam się podoba, no i chłopak będzie się wyróżniał...

Malinka, najczęściej się spotykamy właśnie z taką reakcją.ludzie nie słyszeli o takim imieniu. sporo jest Natanów ale w tym wydaniu mi się nie podoba. tak za szorstko brzmi. zgadzam się z tobą że jesteśmy uprzedzeni do niektórych imion z powodu osób które je noszą. dlatego tak trudno jest czasem coś wybrać

reklama
Mi się Kuba podobał od zawsze:-) i nie wyobrażam sobie nie mieć synka Kubusia:-D Szymon też popularne, dlatego chłopiec będzie kolejnym popularnym Kacprem:-D a dziewczynka mniej popularna Zosia(u nas nie ma w okolicy i w rodzinie)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry