reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona Naszych fasolek

No wlasnie dlatego bylam wsciekla bo Olivier rozni sie tylko jednaliterka pomiedzy ang a pl wersja no ale coz zobaczymy co bedzie dalej :)

reklama
a czy Olivier to co innego niz Oliver? Zawsze myslalam, ze pisze sie Oliver.

Aga29, tez mam ten problem w przypadku chlopca. Chcialabym, by imie bylo wymawiane bez problemow zarowno w Niemczech jak i w Polsce. A i by bylo oryginalnie i ladnie :)
Jakos z dziewczynka jest latwiej...

Carmi widze problemik ten sam:tak:;-). Ja sie orientuje na nowo, nie wiem jeszcze jakiej plci jest moje dziecko,wiec jeszcze nie czuje az tak wielkiego cisnienia;-) To "ukradzione" mi przez kolezanke imie to Julian. Pozyjemy zobaczymy, do porodu jeszcze kupa czasu, a z dziewczynkami rzeczywiscie latwiej, bo wiecej ladnych imion:tak:

Dla chłopca mnie się podoba imię Daniel, mój małżonek chce Marka ciekawe kto odda pole ;-). Dla dziewczynki nie mamy takich sprecyzowanych planów. Mamy już Magdalenkę Marię może teraz Julia Anna... wymyśliłam to teraz:-D

Inja moja Szwagierka właśnie urodziła córeczkę kilka tygodni temu i również wymyśliła, że będzie ona dwojga imion - Julia i Anna - tylko że w odwrotnej kolejności, czyli Anna Julia:-D

Ja narazie niemyśle o imionkach dla mnie to zawcześnie , troszke sie boje bo ostatno nam sie nieudało ale jak już będe pewna to wymyśle coś i się z wami podziele.

Załączniki

• hh.gif
    hh.gif
    49,7 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Do góry