reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny badałyście estradiol przed transferem? Ja dzis zbadałam razem z progiem ale zastanawiam sie jaki powinien być optymalny poziom bo lekarz mi nic nie mówił.

I jeszcze pytanie do dziewczyn na cyklu sztucznym, którym sie udało. Pamietacie jakie mialyscie dawki progesteronu? Ja za pierwszym razem mialam wszystko - duphaston, luteine, cyclogest i prolutex. Wszystko 3 razy dziennie a teraz mam bez luteiny i zastanawiam sie czy styknie 🫣 sorki wpadam juz w lekka panike przed jutrem
Miałaś Prolutex 3x dziennie?

Ja mając estradiol 66, dostałam Estrofem na cyklu naturalnym, bo powiedzieli, że ma być minimum 200.

Na sztucznym zaczynałam z Cyclogest 2x1 i Besins 200x3. Po pierwszym spadku miałam Prolutex 1x1, a po drugim jeszcze zmiana Cyclogest 3x1, Besins 200x4.

reklama
Dziewczyny badałyście estradiol przed transferem? Ja dzis zbadałam razem z progiem ale zastanawiam sie jaki powinien być optymalny poziom bo lekarz mi nic nie mówił.

I jeszcze pytanie do dziewczyn na cyklu sztucznym, którym sie udało. Pamietacie jakie mialyscie dawki progesteronu? Ja za pierwszym razem mialam wszystko - duphaston, luteine, cyclogest i prolutex. Wszystko 3 razy dziennie a teraz mam bez luteiny i zastanawiam sie czy styknie 🫣 sorki wpadam juz w lekka panike przed jutrem
Estradiol z progiem miałam tylko do podglądu endo. W dzień transferu tylko prog.
Mm z proga to ja brałam : dupka 2x1, cyclo 2x1i prolutex 1x1
Nigdy nie dostałam luteiny. Jakby jej w mojej klinice nie stosowali 🤣

Miałaś Prolutex 3x dziennie?

Ja mając estradiol 66, dostałam Estrofem na cyklu naturalnym, bo powiedzieli, że ma być minimum 200.

Na sztucznym zaczynałam z Cyclogest 2x1 i Besins 200x3. Po pierwszym spadku miałam Prolutex 1x1, a po drugim jeszcze zmiana Cyclogest 3x1, Besins 200x4.
Niee, źle napisałam. Akurat prolutex mialam tylko raz 😅
Dzięki :*

Miałam Cyclogest 2 razy dziennie i Duphaston 3 razy dziennie. Na chwilę był zwiększony do 4 razy dziennie.

I tyle ;-).

O sprawdzałaś estradiol?
Mi tylko proga kazała doktor sprawdzić.

Który jutro dc masz ?

Przy pierwszym transferze miałam tylko utrogestanu 3 razy dzinnie na 4 dzień po transferze progesteron na poziomie niespełna 4.

Drugi (udany) transfer podawany progesteron miałam kosmiczny. 3 razy dziennie luteine 2 tabletki pod język chyba 50. Cyklogest 3 razy dzinnie po 1 globulce chyba 400. Do tego zastrzyki prolutex jeden codzinnie a co drugi dzień 2 zastrzyki. Proga mialam na poziomie 26 przy tych dawkach.
Przejść na swój progesteron udało mi się dopiero po 5 miesiacu ciazy.😜

Przy 3 nieudanym transferze progesteron miałam 3 razy dzinnie besins 100 cyklogest 2 razy dzinnie 400 i jeden zastrzyk prolutex codzinnie. Progesteron przed transferem 36.

Teraz takie same dawki progesteronu ale czekam jeszcze na wynik 😜

2x2 Progesteron Besins i Duphaston. Prog badany przed transferem, a potem już wcale, nawet z betą ;-)

O sprawdzałaś estradiol?
Mi tylko proga kazała doktor sprawdzić.

Który jutro dc masz ?

Przy pierwszym transferze miałam tylko utrogestanu 3 razy dzinnie na 4 dzień po transferze progesteron na poziomie niespełna 4.

Drugi (udany) transfer podawany progesteron miałam kosmiczny. 3 razy dziennie luteine 2 tabletki pod język chyba 50. Cyklogest 3 razy dzinnie po 1 globulce chyba 400. Do tego zastrzyki prolutex jeden codzinnie a co drugi dzień 2 zastrzyki. Proga mialam na poziomie 26 przy tych dawkach.
Przejść na swój progesteron udało mi się dopiero po 5 miesiacu ciazy.😜

Przy 3 nieudanym transferze progesteron miałam 3 razy dzinnie besins 100 cyklogest 2 razy dzinnie 400 i jeden zastrzyk prolutex codzinnie. Progesteron przed transferem 36.

Teraz takie same dawki progesteronu ale czekam jeszcze na wynik 😜
Sprawdzałam bo moja klinika i tak nie ogarnia wiec powiedziałam, ze lekarz zlecił to i to 😅 ostatnio wkrecilam sobie ze sie nie udało moze wlasnie przez estradiol ale mam 365 to chyba spoko.
Jutro mam 20 dc ale progesteron mam 21,6 to chyba mogłobyć lepiej? Ja biore teraz dupka, cyclogest 3xdziennie i raz dziennie prolutexa.

reklama
Do góry