• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

ale to ze kariotyp wyjdzie prawidlowo tez nic nie znaczy. Ja po pierwszej procedurze miałam dużo komórek pobranych, koniec końców wybik to 4 zaridkow, druga proba i na 17 pobranych 4 zarodki i ostatni na 11 komórek 4 zarodki z czego jeden ma 2,5 roku i jednego mamy zamrożonego. Kariotyp prawidlowy. a piwirdz jakie masz amh?
Amh mam 4,1. Tak wiem wiem, że kariotyp to nic nie gwarantuje. Ale jeśli byśmy się decydowali na badanie zarodka to lekarz powiedział że mogą chcieć wyniki w tej placówce w Hiszpanii i lepiej zrobić.

reklama
A to w takim razie w kwietniu byłby transfer jakby wszystko poszło dobrze? To dużo stresu, ale ja na to też patrzę że przy naturalnym poczęciu też nie mamy żadnego wpływu czy się zarodek rozwinie, zagnieździ. A przypomnisz mi czy to twoje pierwsze podejście ?

Ja dzisiaj ogarnęłam głowę, jadę popołudniu do kliniki zrobić kariotyp, partner pojedzie dzisiaj lub jutro. Zobaczymy co wyjdzie w kariotypach i pogadamy z lekarzem co rekomenduje i wtedy zdecydujemy co z badaniem zarodka. Krok po kroku.
Nie no chyba nie, myślę że pewnie maj czerwiec. Tak jakoś to układam terminowo w głowie. W poniedziałek mam wizytę to zapytam o te kariotypy bo jeśli cokolwiek się uda to na pewno będę badać zarodek.
Tak to moja pierwsza procedura jest i nie wiem co jak gdzie do końca :P

Czytam i widzę, że jest tu kilka osób, które nie specjalnie orientują się w temacie. Otóż ja również. 🤷🏼‍♀️😄 Choć jestem tu pewnie takim „dinozaurem” z racji wieku, ale w zakresie IVF jestem totalnym laikiem.
Czytam o kariotypie… nam nikt o tym nawet nie wspomniał. Jestem po stymulacji, prawdopodobnie byłam przestymulowana. Nikt mi o tym nic nie powiedział, ale domyśliłam się z relacji lekarza po ostatnim badaniu. To było jedyne badanie po stymulacji. Lekarz zalecił, żeby zadzwonić i umówić wizytę po @ Zadzwoniłam, żeby ustalić termin wizyty i usłyszałam, żeby czekać do następnej @ i przyjechać w drugim dniu. Wspomnę tylko, że zostaliśmy zakwalifikowani do programu i czekamy na komórkę dawczyni.
Powiem Wam, że zupełnie tego nie rozumiem i nie wiem czy to standard czy zostaliśmy troszkę zepchnięci na dalszy plan. 🤷🏼‍♀️

🌸🌸🌸Dzień dobry wojowniczki🌸🌸🌸❤️❤️

Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś🎉🎉
Życzymy cierpliwości

wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.💋

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą. Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości ✊✊✊

Shake it up baby, twist and shout 🎉

Będzie sie działo!🎉🎉😍

19.03 - Wizyta u psychologa @PgP
Kochana czekamy na wieści, i oczywiście trzymamy mocno kciuki 🤞🤞🤞💪
Powodzenia 💪❤️

23. 03 - Wizyta w sprawie refundaci @PgP
09.04 - Wizyta kwalifikacyjna @mariposa

wychodzimy z za krzaków, razem zawsze razniej ❤️❤️

a ja dalej czekam na małpę.... jak na złość sie spóźnia.... no nic, jesli dziś jej nie dostanę to moge pomarzyć o transferze przed świętami. pewnie tak ja dostane ze mogę pomarzyć o transferze w tym miesiącu... 😟 no nic... czekam niecierpliwie... a może dzis przyjdzie... watpie ale warto marzyć... jal widać miałam caly plan złożony w glowie... niestety zycie weryfikuje bardzo szybko i wszystko ulega zmianą 😟 No nic... czekam

🌸🌸🌸Dzień dobry wojowniczki🌸🌸🌸❤️❤️

Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś🎉🎉
Życzymy cierpliwości

wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.💋

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą. Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości ✊✊✊

Shake it up baby, twist and shout 🎉

Będzie sie działo!🎉🎉😍

19.03 - Wizyta u psychologa @PgP
Kochana czekamy na wieści, i oczywiście trzymamy mocno kciuki 🤞🤞🤞💪
Powodzenia 💪❤️

23. 03 - Wizyta w sprawie refundaci @PgP
09.04 - Wizyta kwalifikacyjna @mariposa

wychodzimy z za krzaków, razem zawsze razniej ❤️❤️
A wpiszesz mi wizytę 31.03. jako kwalifikacje? Mamy wtedy podpisywać dokumenty. :)

26.03 jeszcze powtórne badania nasienia partnera i moja ostatnia kontrola.

a ja dalej czekam na małpę.... jak na złość sie spóźnia.... no nic, jesli dziś jej nie dostanę to moge pomarzyć o transferze przed świętami. pewnie tak ja dostane ze mogę pomarzyć o transferze w tym miesiącu... 😟 no nic... czekam niecierpliwie... a może dzis przyjdzie... watpie ale warto marzyć... jal widać miałam caly plan złożony w glowie... niestety zycie weryfikuje bardzo szybko i wszystko ulega zmianą 😟 No nic... czekam
Wiem jak to denerwuje jak się czeka.. trzymam kciuki żeby dzisiaj @ się pojawila

Najgorzej jak ciało odmawia posłuszeństwa, kiedy najbardziej potrzebujemy tego, aby czasowo się zgrało 🥺 Tule 🫂

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry