reklama

irlandzki paszport dla malucha

reklama
a jak tak z innej beczki-zastanawiała się kiedyś któraś z Was nad podwójnym obywatelstwem dla dziecka?no bo np,gdyby kiedyś zdarzyła się taka sytuacja,że musielibyście wrócić do kraju lub np.Wasze dziecko chciałoby mieszkać w Pl...

w sumie też się kiedyś nad tym zastanawiałam - Igor urodził się tutaj, ma irl paszport i wpisane irlandzkie obywatelstwo. ale jak byłam w PL i załatwiałam mu pesel, to babki w urzędzie kazały mi wpisać obywatelstwo polskie, bo on ma obywatelstwo irl nadane z tytułu ziemi i urodzenia bodajże, ale po rodzicach ma polskie (z tytułu pochodzenia?)... i w końcu nie wiem, jak to jest - podwójne czy nie?

ja dla Jessi wyrabiałam pierwszy paszport polski tymczasowy w ktorym obywatelstwo miala polskie gdy upłynoł rok i paszport sie skonczyl wyrabialismy juz paszport ie noi forme a oczywiscie ktora sluzy nadaniu obywatelstwa gdy bylam w polsce zaszłam do urzedu miasta w swoim miescie pytajac sie czy musze cos zmieniac jej w papierach wiec pami oswiadczyla ze urzad z ie juz ich powiadomil o podwujnym obywatelstwie i jesli ja jako matka nie zrzekne sie w jej imieniu zadnego obywatelstwa bedzie niec dwa tym ze za dokumetach ie bedzie tylko widnialo obywatelstwo ie a na dok pl obywatelstwo pl wiec z czasem moze urzywac 2 paszportow lub dowodow osobistych :)

ja dla Jessi wyrabiałam pierwszy paszport polski tymczasowy w ktorym obywatelstwo miala polskie gdy upłynoł rok i paszport sie skonczyl wyrabialismy juz paszport ie noi forme a oczywiscie ktora sluzy nadaniu obywatelstwa gdy bylam w polsce zaszłam do urzedu miasta w swoim miescie pytajac sie czy musze cos zmieniac jej w papierach wiec pami oswiadczyla ze urzad z ie juz ich powiadomil o podwujnym obywatelstwie i jesli ja jako matka nie zrzekne sie w jej imieniu zadnego obywatelstwa bedzie niec dwa tym ze za dokumetach ie bedzie tylko widnialo obywatelstwo ie a na dok pl obywatelstwo pl wiec z czasem moze urzywac 2 paszportow lub dowodow osobistych :)
dobrze wiedziec :-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Status: Passport is printed.
Website Last Updated: 13/07/2010 at 18:45
BRAWO!!! :-):-):-)gratki.
Kolejna mała irlandka wśród nas hihihih :-D

dziewczyny gdzie moge to sprawdzic jaki ma ststus paszport ?
Department of Foreign Affairs - Passport Tracking
wpisz tam nr waszego formularza ,10... taki długi ciąg liczb :-):-)
jeśli nie spisałas sobie z formularza,to na pewno masz na wycinku z poczty(bo ja np nie spisałam i myślałam,że nie będę mogła śledzic statusu,ale zauważyłam,że jest na rachunku z poczty:-D)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry