reklama

irlandzki paszport dla malucha

:no:nie prawda.Nam przy 1szym odeslaniu do uzupelnienia przyszlo wszystko,co dolaczylam-paszport A. i akt ur. Wiki:tak:.A tez sie martwilam,bo A. mial leciec do PL i obawial sie ze nie dostanie paszportu z powrotem na czas..
to nie jest regułą.
mi np owszem też odesłali wszystko po jakims miesiacu,jak prosili o ponowne uzupelnienie form a i wyslanie potwierdzenia rezydentury za rok 2009.
ale jak dzwonilam do babki zapytac czy oprocz tych dokumentow ktore chca mam odeslac dowod,akt slubu itp., to mi powiedziała,że lepiej będzie jak odeslę im wszystkie dokumenty jeszcze raz,bo nie wie czy one akurat do niej trafią.
także odesłaliśmy wszystko ,łącznie z dokumentami męża i odzyskaliśmy je na koniec z paszportem.

reklama
to nie jest regułą.
mi np owszem też odesłali wszystko po jakims miesiacu,jak prosili o ponowne uzupelnienie form a i wyslanie potwierdzenia rezydentury za rok 2009.
ale jak dzwonilam do babki zapytac czy oprocz tych dokumentow ktore chca mam odeslac dowod,akt slubu itp., to mi powiedziała,że lepiej będzie jak odeslę im wszystkie dokumenty jeszcze raz,bo nie wie czy one akurat do niej trafią.
także odesłaliśmy wszystko ,łącznie z dokumentami męża i odzyskaliśmy je na koniec z paszportem.
to bez sensu,poniewaz na liscie o uzupelnienie dokumentow jest wyraznie napisane co trzeba doslac;skoro odeslali wczesniejsze dokmenty,widocznie ich nie potzrebuja.Jest on podpisany przez osobe, ktora rozpatruje Twoja aplikacje.Tym samym nazwisko tej osoby widnieje w adresie na kopercie zwrotnej,wiec do niej wraca..
Gdyby Twoja aplikacja zajmowala sie inna osoba od poczatku, czekalibysmy kolejny miesiac dluzej:sorry2:
pauletta-gratulacje!fajnie ze jest na 3 lata,co?;-):-)

to bez sensu,poniewaz na liscie o uzupelnienie dokumentow jest wyraznie napisane co trzeba doslac;skoro odeslali wczesniejsze dokmenty,widocznie ich nie potzrebuja.Jest on podpisany przez osobe, ktora rozpatruje Twoja aplikacje.Tym samym nazwisko tej osoby widnieje w adresie na kopercie zwrotnej,wiec do niej wraca..
Gdyby Twoja aplikacja zajmowala sie inna osoba od poczatku, czekalibysmy kolejny miesiac dluzej:sorry2:
pauletta-gratulacje!fajnie ze jest na 3 lata,co?;-):-)
ja nie wiem co oni tam robią,ale jak dla mnie mają bajzel.z resztą nie tylko tam.
jak dzwoniłam baba powiedziała dokładnie to co napisałam.
nie wiem,może teraz jest inaczej,albo może po prostu co innego powiedziałaby mi tym razem.
mówię co usłyszałam i tyle.

pauletta jeszcze raz gratki ;-)
teraz czekamy na kolejnych małych irlandczyków :-)

''This application could not be processed. A letter outlining the reasons for this decision has been posted to you'' :oo::oo:

przynajmniej cos sie zaczelo dziac :errr::errr:

mam nadzieje ze to tylko o potwierdzenie rezydentury im chodzi...

reklama
no na pewno czegos potrzebuja..ja mialam 2 zwroty,jak nie 3,wiec luz;-):-)Powodzenia!

Dostalam odpowiedz z paszportowego...potrzebuja tylko potwierdzenia rezydentury z 3 lat przed urodzeniem sie patryczka i payslipy od stycznia 2010 do urodzin malego... jak ja to wszystko upcham do tej malej koperty :eek::eek: Zaraz lece im odeslac te wszystkie papiery...:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry