reklama

irlandzki paszport dla malucha

Dostalam odpowiedz z paszportowego...potrzebuja tylko potwierdzenia rezydentury z 3 lat przed urodzeniem sie patryczka i payslipy od stycznia 2010 do urodzin malego... jak ja to wszystko upcham do tej malej koperty :eek::eek: Zaraz lece im odeslac te wszystkie papiery...:-)
ja tez wysylalam payslipy z 2ch lat i faktycznie nie bylo latwo to upchac:no:Moze wez wieksza koperte i przepisz tamten adres z dopiskiem passport express:tak:-najlepiej zapytaj przy okienku na poczcie..;-)

reklama
a nam odeslali .musielismy im doslac wszystkie p45 od 2006 -2010 . nie rozumie ich wogole tym bardziej ze zalaczylismy im pismo tax-u ze mamy placone wszystkie skladki wlasnie od 2006 do 2010. ciekawa jestem co teraz wymysla .oby juz nic .

a nam odeslali .musielismy im doslac wszystkie p45 od 2006 -2010 . nie rozumie ich wogole tym bardziej ze zalaczylismy im pismo tax-u ze mamy placone wszystkie skladki wlasnie od 2006 do 2010. ciekawa jestem co teraz wymysla .oby juz nic .
p60 czasem, ich zdaniem,nie zawiera pelnych okresow zatrudnienia:baffled:- to ja uslyszalam jak dostalam zwrot.Wyslij im payslipy i powinno byc git:tak:Trzeba troche powalczyc i nie odpuszczac;-)Pamietaj ze wymog to udowodnienie 3ch lat pobytu przed narodzinami,nie 4ch.Bo czasem wymyslaja ze chca 4:dry:

p60 czasem, ich zdaniem,nie zawiera pelnych okresow zatrudnienia:baffled:- to ja uslyszalam jak dostalam zwrot.Wyslij im payslipy i powinno byc git:tak:Trzeba troche powalczyc i nie odpuszczac;-)Pamietaj ze wymog to udowodnienie 3ch lat pobytu przed narodzinami,nie 4ch.Bo czasem wymyslaja ze chca 4:dry:

nio mi kazali udowodnic 3 lata Wyslalam p60 , kazali jeszcze payslipy wszystki z roku 2010 do narodzin i tyle ...... czekamy

madziakowalik
zobacze co teraz wymysla , ale mam nadzieje ze bedzie ok:)
powodzenia:-) napewno bedzie wszystko ok Trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
Witam
I ja aplikowalam o paszport dla mojej malej, wlasnie dostalam odpowiedz z prosba o udowodnienie rezydenture, bedzie udowadnial Moj. I moje pytanie jest o ten cholerny okres. Jak to w koncu ma byc?? 3 czy 4 lata?? 3 lata jestesmy w stanie im udowodnic. W liscie jest napisane ze maja byc 4, a jak dzwonilam do babki, to najpierw mowila ze 4, a pod koniec gadki ze 3!! masakra jakas.
I jeszcze jedno pytanie: Moj od 2008 ma swoja firme tutaj i jaki dokument mam mu kazac zalatwic?? jakis swistek od ksiegowej, czy taxu?? Bo
przeciesz musze mu wszystko powiedziec dokladnie, bo On ma tyle na glowie hehe

hej dziewczyny! mam pytanko czy ktoras z Was wymieniala juz ten paszport irl 3letni na nowy bo mnie to czeka w pazdzierniku i niewiem kiedy moge zglosic zmiane tzn. ile wczesniej bo chce leciec do pl wlasnie w paz. i potrzebuje wyrobic go wczesniej. I czy aplikacje znowu musze podpisywac na gardzie??

hej ja niewymieniala, bo dopiero zlozylam aplikacje ale jak bylam na gardzie to przedemna byla irlandka i ona mi mowila ze wyrabia drugi paszport po 3 latach i ona to podpisywala. i musisz miec zdjecia do podpisu i dziecko ze soba.

my czekamy aplikacja zlozona 22.07.2010.

reklama
Witam
I ja aplikowalam o paszport dla mojej malej, wlasnie dostalam odpowiedz z prosba o udowodnienie rezydenture, bedzie udowadnial Moj. I moje pytanie jest o ten cholerny okres. Jak to w koncu ma byc?? 3 czy 4 lata?? 3 lata jestesmy w stanie im udowodnic. W liscie jest napisane ze maja byc 4, a jak dzwonilam do babki, to najpierw mowila ze 4, a pod koniec gadki ze 3!! masakra jakas.
I jeszcze jedno pytanie: Moj od 2008 ma swoja firme tutaj i jaki dokument mam mu kazac zalatwic?? jakis swistek od ksiegowej, czy taxu?? Bo
przeciesz musze mu wszystko powiedziec dokladnie, bo On ma tyle na glowie hehe
nie słuchaj co babka mówi o tych 4 latach bo gada tak tylko po to,żeby zniechęcic.
Z resztą sama mowisz,że na końcu dodała że mają byc 3 udowodnione i tak też właśnie jest.
Jeśli chodzi o dokument jaki powinien Twój mąż przedstawic w związku ze swoją firmą to myślę,że jak powiesz księgowej że dokument potwierdzający posiadanie firmy od 08 r. jest wam potrzebny to na pewno będzie wiedziała co wystawic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry