reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Trzymam kciukasy za Ciebie ...biedzie dobrze :tak::-D
Karolka:happy:
azik buziole do Piotrusia, a co do terminów to rzeczywiście szok. Ja z Mateuszem czekałam na EKG tez prawie 2 miesiące!!!
Teraz pod koniec 2008 roku mamy zrobić echo serca (kontrolnie jak będzie starszy tak zaleciła lekarka, gdyż wtedy łatwiej jest wykonać takie badanie, a teraz po prostu nie widziała takiej potrzeby).
Jak pytałam prywatnie o echo serca to jest koszt....uwaga 500 zł!!!:angry:

reklama
szok!! I znów mam ochotę zapytać: co się dzieje z naszymi składkami zdrowotnymi????

My w tym miesiącu też WYBITNIE czekamy na wypłaty... Ja nie wiem, czy my się nie umiemy rządzić, czy co?? Ciągle na cos brakuje, a do tego chyba nam się zepsuł piec od ogrzewania i trzeba będzie wezwać pana do naprawy. Koszt (na oko nam podał przez tel) to koło 150 zł. No i oczywiście pierwsza myśli: poprosić kogoś tańszego, ale czy to potem nie wyjdzie drożej, jak coś zrobi nie tak??? ehhhh

kurcze dziewczyny ja tylko wspominam jak to było kiedyś jak ciągle mi brakowało o nowej bluzeczce mogłam pomarzyć
kosztowalo nas to sporo bo rozlake ze wszystkimi ludźmi i miejscami
ale jestem coraz bardziej przekonana ze jesli nie zmieni sie w PL cos bardzo radykalnie to nie wracamy bo zawsze gdzies mi chodzilo to po glowie ze wrocimy za jakies 3-4lata im dluzej tu jestem tym bardziej zmieniam zdanie w tym temacie

Kinia- strasznie podrożała zywność ...kurcze mleko krowie ..litr kosztował miesiąc temu 2,40 zł a teraz 3,60 zł:szok::wściekła/y:..chleb masło wszystko podrożało makabrycznie jak tak dalej pójdzie to nanic nie bedzie tylko opłaty i żywnośc:-:)wściekła/y:

A człowiek pracuje duzo ...i czasami widac to na koncie .;-):tak:

Kinia- strasznie podrożała zywność ...kurcze mleko krowie ..litr kosztował miesiąc temu 2,40 zł a teraz 3,60 zł:szok::wściekła/y:..chleb masło wszystko podrożało makabrycznie jak tak dalej pójdzie to nanic nie bedzie tylko opłaty i żywnośc:-:)wściekła/y:

serio?? cholibka, ja już dawno nie robiłam zakupów - uroki mieszkania z teściami, którym dajemy kasę, no i uroki krowy (a więc mleka) oraz kur (a więc jajka) za płotem ;)
jedyne co zauważyłam to to,że okrutnie zdrożał żółty ser :(
słyszę okrzyki młodego -wraca ze spaceru z dziadkiem :)

Mleko podrożało, bebilon też - wcześniej płaciłam ok 30-32zł za dużą paczkę, a teraz 42zł to minimum. dobrze, że mam tansze źródło zaopatrzenia

Iwosz- o cenach serów mi nie wspominaj, bo jaj jestem fanką serów żółtych i mnie poraża zawsze jak idę po serek.

Mleko podrożało, bebilon też - wcześniej płaciłam ok 30-32zł za dużą paczkę, a teraz 42zł to minimum. dobrze, że mam tansze źródło zaopatrzenia

Iwosz- o cenach serów mi nie wspominaj, bo jaj jestem fanką serów żółtych i mnie poraża zawsze jak idę po serek.

O włassnie Bebilon podrożal okropnie...i czasami jak jest niższa cena to go wymiata. i autentycznie w wielu sklepach go nie ma ....ja płacilam w rossmanie 31,99 a teraz w tesco 41 zł :szok:my zamiennie uzywamy Bebilonu lub Nestle Junior (to mleko trzyma cene..)

Szok! Niby zarabiamy więcej, a te wydatki... szkoda gadać i pisać :baffled:

Tak, ser okrutnie podrożał, ostatnio płaciłam 24 zł za Goudę !!

Pamiętam czasy, gdy byłam mała i nie było pieniędzy na wędlinę, wtedy ser się jadło, teraz na odwrót :baffled: Świat na głowie staje!

Ja dziś jakaś ospała jestem, Karola fika, za nic nie chce sama posiedzieć, teraz jej włączyłam bajkę, więc piszę :tak:...

obudziłam się z bólem zęba :baffled: Rafał zadzwonił do dentysty zarejestrować mnie, powiedział p. doktor, ze jestem w ciąży. Pani na to, że da mi znieczulenie, dziecięcą dawkę... Na co Rafał (on grypsiarz jest :happy:), że może nie zadziałać, bo ja ważę już 150 kg!!! Czujecie? Od razu humor mi się poprawił i powiedziałam mu, ze pójdzie tam ze mną, trzymać mnie, 150 kg babę, za rękę :-D

reklama
Szok! Niby zarabiamy więcej, a te wydatki... szkoda gadać i pisać :baffled:

Tak, ser okrutnie podrożał, ostatnio płaciłam 24 zł za Goudę !!

Pamiętam czasy, gdy byłam mała i nie było pieniędzy na wędlinę, wtedy ser się jadło, teraz na odwrót :baffled: Świat na głowie staje!

Ja dziś jakaś ospała jestem, Karola fika, za nic nie chce sama posiedzieć, teraz jej włączyłam bajkę, więc piszę :tak:...

obudziłam się z bólem zęba :baffled: Rafał zadzwonił do dentysty zarejestrować mnie, powiedział p. doktor, ze jestem w ciąży. Pani na to, że da mi znieczulenie, dziecięcą dawkę... Na co Rafał (on grypsiarz jest :happy:), że może nie zadziałać, bo ja ważę już 150 kg!!! Czujecie? Od razu humor mi się poprawił i powiedziałam mu, ze pójdzie tam ze mną, trzymać mnie, 150 kg babę, za rękę :-D

150 kg ..dobre dobre ;-):tak::rofl2::rofl2::-):-D

Do góry