reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
biedne jestescie z tym przeziebieniem. ja na szczescie jestem zdrowiutka jak rybka ;) i nie narzekam...oprocz...no wlansie, mam pytanie. czy wam w nocy tez cierpna rece?? cale ramiona i dlonie?? jej, mi potwornie, czasem jak sie budze to przez dobre kilka minut musze rozruszac. no inie wiem czy to norma ;(

Witam kobietki :-)
W poniedzialek bylam na kontroli u lekarza . Powiedzial na oko ze dzidzia wazy okolo 2900g. Mam rozwarcie na 2/0.5/2
mala ulozona jest juz glowka w dol i brzusio opadl mi o 8-9 cm ::) lekarz powiedzial ze teraz termin porodu juz nie lezy w jego rekach ;D jak myslcie kiedy malenstwo przyjdzie na swiat powiedzicie mi cos o tym rozwarciu na ile przed porodem robi sie ono :-[ Od niedawna mam bole podbrzusza jest mi ciezko ciagnie mnie w dol mala robi sie czasami naprawde niezla wiercipietka ;D a co u was? czy ktoras z naszych kochanych forumowiczek urodzila juz ? Pozdrawiam Cieplutko Karolina :)

Generalnie ja też mam problem z tym, że szybciej cierpną mi czy to ręcę czy nogi, jeśli na nich leżę czy "przysiądę".

A tak poza tym to dopiero teraz (ok.5,5 miesiąca) zaczynam czuć, że jestem w odmiennym stanie :)

W pracy już nie mogę wysiedzieć spokojnie pełnych 8 godzin, bo kręgosłup daj o sobie znać...
Brzuszek zaczyna jakby z dnia na dzień rosnąć...
Już codziennie mam spuchnięte stopy i łydki...
I często rano mam jakieś dziwne samopoczucie, coś jakby mdłości, ale takie nieco dziwne...
Ale genralnie czuję się ok! Tyle, że najchętniej nie chodziłabym do pracy tylko cały czas odpoczywała..

Pozdrowionka for all!!!

P.S. Nie wiem czy już słyszałyście, ale rząd planuje zwiększyć urlopu micierzyńskiego o 2 tygodnie.

reklama
Czym dłużej siedzę w domu tym bardziej jestem zmęczona "nic-nie-robieniem". A żadnych konkretnych rzeczy robić też mi się nie chce choć zrobić powinnam. Ale jestem na etapie "zrobię to jutro" ;D
Ale mój dzidziuś bardzo jest zadowolony z mamy odpoczywającej, bo kopie cały czas...i to takie słodkie, Marcina mojego też...a on się każdym konięciem cieszy... ::)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry