reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

ja mam aventa i do butelek i uspokajacza ;-)
a od wczoraj mamy huśtawkę z Fisher Price i normalnie rewelacja , wkładam małego i mam troszkę czasu dla siebie (czyt. zrobić obiad ,posprzątać itp) a jak się dłużej pobuja to zasypia ,więc w ciągu dnia trochę w końcu pośpi , bo ostatnio to tylko na spacerach zasypiał , a że u nas +6 to się strasznie ślisko zrobiło i ciężko się pod górki wgramolić ;-)

reklama
ja mam aventa i do butelek i uspokajacza ;-)
a od wczoraj mamy huśtawkę z Fisher Price i normalnie rewelacja , wkładam małego i mam troszkę czasu dla siebie (czyt. zrobić obiad ,posprzątać itp) a jak się dłużej pobuja to zasypia ,więc w ciągu dnia trochę w końcu pośpi , bo ostatnio to tylko na spacerach zasypiał , a że u nas +6 to się strasznie ślisko zrobiło i ciężko się pod górki wgramolić ;-)
ja tez mam bujak i dzieki niemu wczoraj kiedy dzidzia miala dobry humor zrobilam prawie caly obiad, a dzis [przy złym humorze przynajmniej zdążyłam odgrzać i zjeść zupe :). Ale zasnąć z nim nie chce absolutnie, zasypia tylko na rekach albo przy piersi.

Zgodnie z moja teorią własnie trwa u małej drugi skok rozwojowy (skoki rozwojowe -1 rok życia - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl) bo jest rozdrażniona i płaczliwa, dziś spała tylko u mnie na rękach a po odłożeniu do łóżeczka 5 minut i rozpaczliwy krzyk jakby się obudziła na księżycu. Serce się kroi, więc nosiłam ją tak cały dzień aż mnie pokrzywiło... :)

Zgodnie z moja teorią własnie trwa u małej drugi skok rozwojowy (skoki rozwojowe -1 rok życia - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl) bo jest rozdrażniona i płaczliwa, dziś spała tylko u mnie na rękach a po odłożeniu do łóżeczka 5 minut i rozpaczliwy krzyk jakby się obudziła na księżycu. Serce się kroi, więc nosiłam ją tak cały dzień aż mnie pokrzywiło... :)

Oj to mój tez chyba przechodzi skok rozwojowy. Śpi tylko przy cycku, albo na spacerze a ze na dworzu -18 to nie spi prawie wogole w dzien:baffled: Chyba ze na balkon wyjade :baffled: Jak poloze do lozeczka, wozka, gdziekolwiek, to tak samo 5 minut i krzyk:sorry2:

A ja dzis walczylam i wywalczylam smoka:tak::-D Moje cycusie od razu odczułu jego uroki:-D

No u mnie bez zmian w tym tygodniu - nadal marudzenie i wiszenie na cycu. Smoczek oczywiście jest wypluwany w kosmos :) mam rażenie że mała się nawet uśmiecha jak jej go wkładam do buzi i że to wypychanie go to dla niej niezła zabawa :)

Tak trochę odejdę od tematu, czy wasze dzieciaczki w tym wieku (ok 2 miesiące) też tak strasznie krzyczały po kąpieli ? Ala zaczęła krzyczeć pare dni temu, wcześniej krzyk zaczynał się dopiero pod koniec ubierania, a teraz już w czasie wyciągania z wanny, albo tuż po.
Karmię ją przed kąpielą, bo jak była głodna to darła się straszliwie i karmienie na jakiś czas rozwiązało problem. Teraz nie wiem czy ona jest zła że już koniec kąpieli (jest w wodzie jakieś 10 minut) czy tak bardzo nienawidzi ubierania... :)?

I tak kupuję już body zapinane na całej długości, żeby jej nie denerwować zakłądaniem przez głowę, ale rękawy też ją wkurzają :)

No u mnie bez zmian w tym tygodniu - nadal marudzenie i wiszenie na cycu. Smoczek oczywiście jest wypluwany w kosmos :) mam rażenie że mała się nawet uśmiecha jak jej go wkładam do buzi i że to wypychanie go to dla niej niezła zabawa :)

Tak trochę odejdę od tematu, czy wasze dzieciaczki w tym wieku (ok 2 miesiące) też tak strasznie krzyczały po kąpieli ? Ala zaczęła krzyczeć pare dni temu, wcześniej krzyk zaczynał się dopiero pod koniec ubierania, a teraz już w czasie wyciągania z wanny, albo tuż po.
Karmię ją przed kąpielą, bo jak była głodna to darła się straszliwie i karmienie na jakiś czas rozwiązało problem. Teraz nie wiem czy ona jest zła że już koniec kąpieli (jest w wodzie jakieś 10 minut) czy tak bardzo nienawidzi ubierania... :)?

I tak kupuję już body zapinane na całej długości, żeby jej nie denerwować zakłądaniem przez głowę, ale rękawy też ją wkurzają :)
A może jej chłodno...?
(to pierwsze co mi przyszło do głowy)
Sonia NIGDY nie płacze przy kąpieli - no, nie licząc pierwszego razu - troche pojęczała ale raczej dlatego ze nie wiedziala co ja czeka ;-)
My kąpiemy w temp ok 39stC a w pomieszczeniu jest ok 21-22stC :tak:

Mój jak tylko zaczynam mu ubierać body po kąpieli zaczyna płakać....nie lubi jak go ubieram;-)

reklama
A może jej chłodno...?
(to pierwsze co mi przyszło do głowy)
Sonia NIGDY nie płacze przy kąpieli - no, nie licząc pierwszego razu - troche pojęczała ale raczej dlatego ze nie wiedziala co ja czeka ;-)
My kąpiemy w temp ok 39stC a w pomieszczeniu jest ok 21-22stC :tak:

A 39 stopni to nie za duzo :confused: Moze Sonia przyzwyczajona, ale Agrafka sprobuj nizsza temp. My kapiemy w 37 i dla mnie to juz jest szczyt ciepla ;-) a w pomieszczeniu 25-26 stopni. Przy 22 marznie strasznie, az jej warga lata.

Mojej mamy synek darl sie przez 3 miesiace kapania, az w koncu kazalam mamie wejsc z nim do duzej wanny i od tego czasu cisza. I tak razem sie kapali. Miłosz zadowolony, a od 2 miesiecy (ma 10) kapie sie juz sam (mama go trzyma wiadomo), ale w duzej wannie.
Moze sprobuj tego? Oczywiscie przed wejsciem do wody obowiazkowy prysznic, no i nie mozna kapac sie z dzieckiem jak sie ma uplawy.

Do góry