reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

U mnie problemu ze smoczkiem nie było.Ale pierwszy raz dałam dopiero wtedy jak mały wisiał na cycku 4 godziny , więc pomyslalam ze jesc to już nie je, tylko sobie cmokac chce i dałam.Od razu zaczął ciumkać i tak zostało.Jak zasypia to wypluwa.Smoczek mam nuk silikonowy.
Cleo
:shocked2:Jesteś pierwszą znaną mi (poniekąd ;-)) osobą której dziecię chce ssać NUK'a :blink:

reklama
u mnie butelkę do picia z nuka mała zaakceptowała ale smoczka nie chciała więc przeszłam na wszystko avent żeby nie mieszać. Ale na początku myślałam że jak butle chwyciła to smoka też będzie a tu mnie zaskoczyła.

Cleo
:shocked2:Jesteś pierwszą znaną mi (poniekąd ;-)) osobą której dziecię chce ssać NUK'a :blink:

Moja Oliwka też ma Nuk'a silikonowego. No ale u nas to trwało z trzy tygodnie zanim nauczyła się ssac smoczek, trochę jej go wpychałam bo non stop wisiała na cycu. Mimo, ze Adaś wychował się bez smoczka teraz sobie tego niewyobrażam zasypiania bez smoczka. W ciągu dnia smoczka praktycznie nie używamy, a po zaśnieciu wypluwa.

A Adaś też do nas wędruje głównie nad ranem koło 4-5 i śpimy we czwórkę, bo Oliwia po jedzeniu koło 4 też już zostaje u nas :-D

u nas metoda z przytulaniem pieluszki skutkuje i mała często zasypia sama, gdy tylko pieluszka jej spada na oczka i nie trzeba jej lulać. Chyba czuje się bezpiecznie bo nawet większość doby przesypia w swoim łóżeczku. Na dodatek od 2 dni budzi się tylko 2 razy w nocy. Oby tak dalej :))

Cleo

hehe
jeszcze Madzia i Miran jest:-)

Moja Oliwka też ma Nuk'a silikonowego. No ale u nas to trwało z trzy tygodnie zanim nauczyła się ssac smoczek, trochę jej go wpychałam bo non stop wisiała na cycu. Mimo, ze Adaś wychował się bez smoczka teraz sobie tego niewyobrażam zasypiania bez smoczka. W ciągu dnia smoczka praktycznie nie używamy, a po zaśnieciu wypluwa.

A Adaś też do nas wędruje głównie nad ranem koło 4-5 i śpimy we czwórkę, bo Oliwia po jedzeniu koło 4 też już zostaje u nas :-D

Moja tez tylko NUKa akceptuje, z butelka bylo tak samo. Smoczka ciumka nawet 14 godzin na dobe, ale dzieki temu troche mniej wymiotuje, bo jak jest bez smoka to od razu fontanna...

To ja się wyłamię :-)
Mam same smoczki Tommee Tippee.

Moja mała tez jakos kiepsko ssie, 3 sekundy i wypluwa albo jej wylatuje, ale widze, że chce smoka bo jak wypadnie to jest histeria.

Myślicie , że kupno innego smoka cos pomoże?
Tylko skąd mam wiedziec jaki kupić skoro TT nie umie/ nie chce ssać ?:szok::-p

reklama
To ja się wyłamię :-)
Mam same smoczki Tommee Tippee.

Moja mała tez jakos kiepsko ssie, 3 sekundy i wypluwa albo jej wylatuje, ale widze, że chce smoka bo jak wypadnie to jest histeria.

Myślicie , że kupno innego smoka cos pomoże?
Tylko skąd mam wiedziec jaki kupić skoro TT nie umie/ nie chce ssać ?:szok::-p

Sprobuj innej firmy. Nie zaszkodzi a moze pomoze ;-)

Do góry