Kasiu to bardzo budujace co piszesz... Widzisz jaki dzielny jest Maciek... co z tego ze nie jest najlepszy ... a w czym to ze jest sie pierwszym pomoze w późniejszym zyciu????
Góry przenosza ludzie poruszjący sie na wózkach a tak pieknie opowiadaja o swiecie ludzie niewidomi.....
I wiecie co tak naszła mnie refleksja, jakie to bardzo wazne uczyc nasze dzieci wrażliwości... uczyc starsze donoszone zdrowe dzieci aby patrzac na człowieka umieli zagladac w dusze....
Mój najstarszy syn strasznie łatwo sie zako****e ... poznałam juz trzy dziewczyny które to miały byc juz na zawsze .... i powiem wam ze owszem mój syn jest bardzo przystojny ale jego wybranki to zazwyczaj dziewczyny niczym sie nie wyróżniające-acz kolwiek bardzo miłe i mądre ( tak na pierwszy rzut oka)zwykłe szare .... i kiedys go zapytałam jak to jest ze piszą, dzwonią do niego dziewczęta o wyglądzie modelek, piękne, gustownie ubrane a on je lekceważy... odpowiedział mi ze one sa puste nie maja nic w sobie, co go interesuje..... on chce ze swoja dziewczyna rozmawiac , aby ona wnosiła cos znaczącego w jego zycie................
i tak pomyślałam jaki on jest mądry.... a przecież ja go tego nie nauczyłam.... nie miałam tyle doświadczenia jak go rodziłam.....
Musze moje wszystkie dzieci nauczyc wrazliwosci !