reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

reklama
A ja karmie piersią a kupka jest tylko raz dziennie i chyba to ją czasami męczy. A raz to nie było przez cały dzień i dopiero następnego wieczorem.

A odbija się zawsze po karmieniu, czasem głośniej niż tatusiowi, to chyba przez osłonki, przez które karmię, bo chyba wtedy więcęj powietrza łyka.

A czkawki też są często, raczej po karmieniu, ale my je poprostu przeczekujemy.

Dobrej nocy życzę mamusiom (i ich Maluszkom :-);-):tak::-D:-p:dry::happy2::blink::sorry2::cool2:), które już śpią i tym które jeszcze tak jak ja dopiero się wybierają do łóżeczka :-D:-D:-D:-D:-D:-D

U nas do miesiąca kupki były co karmienia, ale teraz są tylko raz dziennie , do tego dochodzą straszne kolki, nic już prawie na nie nie pomaga, nawet specyfiki na receptę! W poniedziałek muszę zadzwonić do poradni laktacyjnej, musimy wykluczyć nietolerancje laktozy, czy któraś już to może sprawdzała, bo ja nie wiem jak to się robi?
Usg też nic nie wykazało, jedynie lekko poszeżone miedniczki nerkowe , zastoju brak, wyniki z moczu dobre , teraz czekamy na wyniki z posiewu!
Kolki można podzielić na dwa rodzaje , takie przy których mały się kręci i robi czerwony jak burak, od czasu do czasu popłacze i takie przy których non stop płacze przez co najmniej dwie godziny, właściwie czasem to już nawet nie ma siły płakać! Te drugie zdarzają się średnio co parę dni!

ja mam duze problemy z tym żeby małemu się odbiło, rzadko nam się to udaje, ale często je przez sen a wtedy podobno nie łyka powietrza, nie wiem jak to jest

niuta
zaskoczyłaś mnie tymi kolkami, bo mój Mateusz czasem leży i się uśmiecha, potem popłakuje tak ok pół minutki, za chwilę jest spokojny i tak kilka razy, czy to jest własnie ta pierwsza kolka??

ja mam duze problemy z tym żeby małemu się odbiło, rzadko nam się to udaje, ale często je przez sen a wtedy podobno nie łyka powietrza, nie wiem jak to jest

niuta
zaskoczyłaś mnie tymi kolkami, bo mój Mateusz czasem leży i się uśmiecha, potem popłakuje tak ok pół minutki, za chwilę jest spokojny i tak kilka razy, czy to jest własnie ta pierwsza kolka??

U nas takie były początki, do tego strasznie miotał nóżkami!

Niuta3 a próbowałaś Sab Simplex?? U nas pomogło od razu i teraz już jest spokoj :)
U nas poszły już dwie butelki , początkowo pomagały , ale teraz już tylko do daje do proszków które dostaliśmy na receptę!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny macie jakies sposoby na niejadka - nie chcejesc z cyca nie chce jesc z butli odciagnietego pokarmu tzn. zjada 30ml i koniec. Pozniej trwa 15,h zabawa m zeby na sile wcisnac jedzenie. Przez 6dni przytyla tylko 50g i to stanowczo za malo. Mam juz wage w domu, zeby kontrolowac ile przybiera na wadze.Musze tez dokladnie zapisywac ile zjadla za kazdym razem. Wychodzi o polowa mniej niz powinno jesc 2tyg. noworodek!!! Lekarza wyglada to na jakas bakterie, ale nie wykryli jej.
Co do kupek to moja wali podczas karmienia i zaraz po. A ze jest niejadkiem i musze ja na sile karmic czesto to tych kup jest naprawde bardzo duzo!!!

ANTKOWA - ja tez mam full pokarmu, a na poczatku mala malutko.Teraz z jednego cyca moge 100ml odciagac co 3h. (zasluga p.Malgosi od laktacji z Inflanckiej - jedyna z niewielu pozytywnych osob na nowrodkach)Tylko, ze mala nie chce jesc!!! i dla kogo tyle mlekam mam???? Najgorzej jest w nocy jak wstaje i leci mi z cyckow mleko.

Ostatnia edycja:
Do góry