reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

Kasiad z teo co piszesz to superowy ten żłobek, mi tez się zawsze złobek kojarzył z taka przechowalnią własnie, a tu widzę że zajecia super zorganizowane:tak::-) fajnie że Oliwka tak dobrze sobie w nim radzi:-) a i z czasem pewnie te rozstania łatwiejsze dla niej będą :tak: tego wam życzę:tak:

reklama
Kasiu cudna ta wyklejanka Oliwki:tak: Bardzo zdolna z niej dziewczynka:-)
I faktycznie jak czytam o tym żłobku, do którego chodzi Oli, to jestem pod wrażeniem organizacji w tej placówce:tak: Tylko pozazdrościć, że Oli udało się tam trafić;-) A poranne smutki napewno z czasem miną:happy:

W piątek nie było płaczu rano :-):-):-) Aż szkoda, że to piątek, bo po dwóch dniach przerwy znowu rozstanie może być trudne :sorry: W każdym razie w piątek zrobiłam inaczej niż zwykle. Pisałam Wam, że pracuję w tym samym budynku, w którym mieści się żłobek. Na parterze mieści się Żłobek Specjalistyczny dla dzieci niepełnosprawnych i mój Ośrodek Pomocy Społecznej - ale na dole siedzą terenowi pracownicy socjalni i mieści się sekretariat. A na piętrze mieści się Żłobek "Muszelka" do którego chodzi Oliwka i 2 pomieszczenia Ośrodka Pomocy Społecznej: pokój kierowniczki i pokój świadczeń, gdzie między innymi ja siedzę. Przez to jak chcę wyjść z pokoju na dół do pracowników socjalnych to najpierw się rozglądam, czy Oliwki nie ma na korytarzu, bo dzieci codziennie przechodzą innego pokoju przez korytarz z panią pedagog na zajęcia, a lepiej, żeby mnie nie widziała, bo może być płacz. No, ale nie o tym chciałam pisać :-D W piątek zrobiłam tak, że najpierw przeszłam razem z wózkiem przez Ośrodek Pomocy, podpisałam się na liście obecności, potem poszłyśmy na górę do mojego pokoju, tam Oliwkę rozebrałam, sama się rozebrałam i dopiero potem zaprowadziłam ją do grupy. Jakoś lepiej to przyjęła, bez marudzenia i płaczu, być może dlatego, że widziała, że się też rozebrałam, więc będę w pobliżu. Będę tak zawsze robić :tak:
Muszę jakiś kostium na Duszkowy Bal wymyśleć :confused: A niedawno w lumpiku był strój elfa za grosze, ale nie pomyślałam, że taki bal zorganizują i nie wzięłam :-( Dziś byliśmy w Auchan i chciałam Oliwce przymierzyć kapelusz czarownicy, ale za żadne skarby nie chciała go włożyć na głowę :eek: więc chyba będę musiała raczej pomyśleć o stroju wróżki lub elfa bo czarownica jej się zdecydowanie nie podobała :-D Myślicie, że stój wróżki się będzie nadawał na taki bal??
Zapytałam Oliwkę w domu, czemu nie chciała go przymierzyć, to mi odpowiedziała, że ten kapelusz ją straszył. Ja jej na to: Przecież lubi Scooby-Doo, a tam też starszą. A ona mi na to: Ale mamusiu, przecież Scooby-Doo nie jest potworem! No i bądź tu mądry, oglądać takie bajki lubi, ale przebrać się za czarownice nie chce.

Ostatnia edycja:
Kasiad to fajny pomysł może faktycznie Oliwka myśli ze ty się nigdzie nie wybierasz i jesteś nie daleko :tak:

co do stroju wróżki to skrzydełka i różdżki idzie kupić w każdym zabawkarskim ....ja Emilce jedynie sukienkę wypatrzyłam (na drugie urodzinki ją w to ubrałam )do tego i całość miałam za 20zł :tak:

w sumie niby duszki diabełki jakieś potworki są chyba na topie .... chociaż nie wiem czy takie dzieci się w coś strasznego przebiera :-D

reklama
Dzięki Rozalka za stronki :-)
Oli masek się nie boi, ale pewnie w jakimś stopniu budzą w niej niepokój, bo chyba by nie ubrała, natomiast patrzeć może. Kapelusz jej pokazałam podobny na Allegro i twierdziła, że jest ładny i by go ubrała, a ten w sklepie nie był ładny! No i bądź tu mądry.
Duszek Kacperek to fajny pomysł, tylko jak go zrobić :confused: Nie chciałabym, żeby przez strój miała całą buzię zakrytą, bo pewnie zdjęcia będą robić. Zresztą pewnie nie chciałaby chodzić z zakrytą buzią.
U nas w lumpiku w środy są nowe dostawy, to polecę zobaczyć, tylko pracuję, więc będę mogła iść ok 16tej dopiero :confused2:jak coś fajnego będzie to pewnie wykupią.

edit:
Znalazłam takie coś:
776348199

Może by coś w tym stylu, tylko z mordką duszka Kacperka?

Ostatnia edycja:
Do góry