reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

no mi się wydaje że tak małe dzieci mogą różnie reagować na diabełki wiedzmy itd :sorry:w sumie wydaje mi się że wróżka też by mogła być bo to balik dla dzieci które nie mają świadomości tego święta a pewnie jest to balik tylko po to by umilić im czas i zrobić coś innego niż codzienne zabawy a akurat jest okazja tego święta :tak:

ja bym pomyślała ewentualnie jeszcze nad strojem dyni widziałam wesołe wersje na allegro jakiegoś wesołego duszka czy coś takiego :tak:

reklama
Duszek Kacperek to fajny pomysł, tylko jak go zrobić :confused: Nie chciałabym, żeby przez strój miała całą buzię zakrytą, bo pewnie zdjęcia będą robić. Zresztą pewnie nie chciałaby chodzić z zakrytą buzią.
U nas w lumpiku w środy są nowe dostawy, to polecę zobaczyć, tylko pracuję, więc będę mogła iść ok 16tej dopiero :confused2:jak coś fajnego będzie to pewnie wykupią.
ja bym zrobiła biały dół i namalowała jej na buzi maskę duszka tzn tymi kredkami czy farbkami do malowania buzi wtedy maski nie musi mieć :tak:

rozalka mam takie same odczucia co tego święta:cool:

Ja tam wolę nasze polskie nostalgiczne 1 listopada.Zapach zniczy,odwiedzanie cmentarzy...zatrzymanie sie na chwilę i zadumę.
No ale wiem,że w szkołach szaleją z tym Halloween:no:choć nie w każdej na szczęscie.

A przebieranki to na Bal Przebierańców w karnawał;-)

Ja powiem Wam szczerze, że też mam mieszane uczucia. No, ale skoro organizują taki bal, to Oli pójdzie, nie jestem aż takim przeciwnikiem, żeby ją na ten dzień w domu zatrzymać. Myślę, że każdy rodzic zadba o to, żeby stroje nie straszyły dzieci.

No to strój już mam kupiony :-) Wypatrzyłam na Allegro kostium Pajęczarki, bardzo mi się spodobał, Oliwce też, mówi, że taki kapelusz to ona będzie nosić, bo nie ma namalowanej czarownicy, a ten w sklepie miał. A pająki Oliwka lubi :-D

767411441

A ja tam uważam, że nie ma nic złego w takim "balu halloween'owym" dla Maluchów:tak: Przecież to będzie raczej symbolicznie i nikt nie ubierze własnego dziecka tak, żeby samo się siebie bało:sorry:
Kasiu a strój Pajęczarki czaderski:tak: Pokaż później zdjęci Oliwki, bo jestem ciekawa jak będzie wyglądała;-)

I dzieciaki w tego typu strojach będą wieczorem 31.10 pukały mi do drzwi z okrzykiem "trick or treat" (psikus albo poczęstunek):-D Muszę się przygotować w sporą ilość słodyczy:-p
Czasem mi brakuje polskiego Święta Zmarłych, ale tutaj nie obchodzą czegoś takiego:no: Za to Halloween w Irlandii jest świętem państwowym:sorry:

reklama
Do góry