Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ja przez ostatni miesiąc tak podawałam, ale od 3 dni podaję codziennie, bo Kuba mocno się poci, a jak czytam o krzywicy, to...a ja podaje juz tylko 1 na kilka dni. Pediatra powiedziala, ze jak jest slonce to tak mam podawac. Chyba ze jest pochmurno. Poza tym, przeciew w mm sa witaminy. Wiec po co podawac dzieciom karmionym sztucznie jeszcze dodatkowo?

No ja tez sie boje tegoJa przez ostatni miesiąc tak podawałam, ale od 3 dni podaję codziennie, bo Kuba mocno się poci, a jak czytam o krzywicy, to...
A w mm jest jednak bardzo mało wit d3.
Ale mi dwoch pediatrow powiedzialo, ze nie trzeba, ponoc za duzo to tez niedobrze...

Ja przez ostatni miesiąc tak podawałam, ale od 3 dni podaję codziennie, bo Kuba mocno się poci, a jak czytam o krzywicy, to...
A w mm jest jednak bardzo mało wit d3.
No ja tez sie boje tegoAle mi dwoch pediatrow powiedzialo, ze nie trzeba, ponoc za duzo to tez niedobrze...
Dzis szef kuchni serwuje marchewe
Ile dac na pierwszy raz?
Na pewno mu nie przedawkuję, bo tak jak pisałam - do tej pory dostawał witaminę tylko w pochmurne dni. Za tydzień mamy szczepienie i pogadam z pediatrą o tym poceniu, co ona sądzi o witaminie. Gazetę kupię i z chęcią przeczytamwczoraj w gazecie "Mamo to ja" byl artykul o tym. Ponoc zeby zapobiegac krzywicy wystarczy dziecko wystawic na slonce na 10-20 min raz na 5 dni.

No właśniePrzy karmieniu głównie sztucznym lub mieszanym zawartość witaminy D w pokarmach, zwłaszcza dla niemowląt jest za mała.

Kubie poci się kark, ale tylko jak je - podejrzewam, że od wysiłku i od tego, że główka leży na mojej ręce. Ale mocno pocą mu się stopy i dłonie, nawet gdy są chłodneNajwcześniejszym objawem krzywicy jest pocenie się potylicy.