• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

MoniSkaBe i jak? Wyskoczyło coś?
Zastanawiam się, które mleko modyfikowane dawać Szymowi? Wersja dla alergików (?)
Zupełnie się tymi mlekami nie interesowałam.
JEstem zielona jak szczypiorek...

Jesteśmy cały czas na piersi, no głównie nocą i przed drzemkami w ciągu dnia ;)
Do tej pory kaszki z dodatkiem mm, które mu dawałam, dały jakieś krostki i rumieńce na policzkach.
Usłyszalam od siostry Męża (pracowała przy odczulaniu dzieci), że dużo dzieciorków uczula się na Bifidus - dodawany do tych kaszek.
Zaprzestałam praktyk :)
No i teraz jesteśmy na kaszkach mannej, jaglanej, kuskusie z dodatkiem przecieru owocowego.
Ale bez mleka.

reklama
MoniSkaBe i jak? Wyskoczyło coś?
Zastanawiam się, które mleko modyfikowane dawać Szymowi? Wersja dla alergików (?)
Zupełnie się tymi mlekami nie interesowałam.
JEstem zielona jak szczypiorek...

Jesteśmy cały czas na piersi, no głównie nocą i przed drzemkami w ciągu dnia ;)
Do tej pory kaszki z dodatkiem mm, które mu dawałam, dały jakieś krostki i rumieńce na policzkach.
Usłyszalam od siostry Męża (pracowała przy odczulaniu dzieci), że dużo dzieciorków uczula się na Bifidus - dodawany do tych kaszek.
Zaprzestałam praktyk :)
No i teraz jesteśmy na kaszkach mannej, jaglanej, kuskusie z dodatkiem przecieru owocowego.
Ale bez mleka.
no poki co nie ma nic.
nadal czekam czy skora zareaguje...

zrobiłam dziś Franiowi pierwszy raz płatki na mm -160ml mm + spora garść płatków i zjadł prawie wszystko!

reklama
zrobiłam dziś Franiowi pierwszy raz płatki na mm -160ml mm + spora garść płatków i zjadł prawie wszystko!

a jakie płatki podałaś?

Mam pytanko czy zmieniałyście firmę mm dla dzieci. Ja daję małej Bebilon ale myślałam o zmianie bo Bebilon jakiś strasznie drogi mi się wydaje za puszkę 800g. płacę nawet 46 zł. chyba niektóre inne firmy mają nieco tańsze mleczko.
z drugiej strony nie wiem czy zmieniać skoro to dobrze zzakceptowała.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry