• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Mam pytanko:
dzisiaj dałam Olkowi pierwszy raz 4 łyżeczki marchewki, jeśli do jutra nic mu nie będzie, to może już zjeść tej marchewki ile będzie chciał?? Czy też tyle samo?? Nie wiem w jakich ilościach mu rozszerzać tą dietę...:confused:

reklama
mirosia ja jak rozszerzam to pierwszy raz daje dwie łyżeczki i czekam dwa dni, jak nic się nie dzieje to daje 4 łyżeczki i czekam też dwa dni. Jak się nic nie dzieje to daję już tyle ile chce malutka.
U nas odpukać na razie nic się nie dzieje, a jemy już jabłuszko, marchew, brzoskwinka , a wczoraj był banan, ale nie smakował mojej Poli.

Ja zauważyłam że jak mały nie chce jeść a jest już pora bo mija 5 godzina przerwy to do mleka sypię troszkę kaszki malinowej albo bananowej i wtedy łapie smaka i wciąga wszystko ze smakiem.Widocznie same mleko mu się znudziło i szuka nowych smaków.

Qrcze u mnie stoja słoiczki i soczki dla małej ale jakoś boje się wprowadzać nowe produkty jeszcze...czekam do magicznego 4 mca ale to pewnie tez bedzie za wcześnie bo póki co jest tylko cyc:-) ale chyba najpierw trzeba byłoby wprowadzić gluten a dopiero słoiczki bo o ile dobrze pamiętam ze dzieci karmione piersią mają wcześniej gluten ale jak go wprowadzic jak sie karmi cycem i sie nie odciaga pokarmu:baffled: zielona jestem w tym temacie:happy:

Mój jest na mm i z tego co wiem gluten wprowadza się nie wcześniej niż w5 i nie później niż w 6 miesiącu ale jak jest na cycku to nie mam pojęcia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry