• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Dronka polecam Ci ten BoboLAND - Sklep internetowy dla bobaska i jego mamy .Moj Jas pije z niego odkad skonczyl 2,5 miesieca.Co do soczkow to tez juz pijemy.Byl juz jablkowy,jablko-winogrono,winogrono melisa rumianke-i ten najlepiej smakuje,a no i gruszka.Z jablka zrezygnowalismy bo maly mial z 4 kupy dziennie.

Eidit,nie wiem czemu napisali ,ze od 6 mies ,bo na instrukcji pisze ,ze od 4.Zamawilamana allegro za 18 zl chyba.
a jak przechylisz do kapie z niego czy nie? ja mam z tommee tippee inny. z tego naszego nie kapie tylko Pola nie może złapać w rączki bo nie ma uchwytów

reklama
Dziewczyny pomóżcie. Chciałabym zacząć wprowadzać gluten, bo już mamy prawie 5 miesięcy. Kupiłam taką kaszkę mannę: BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Czy mogę ją dodawać do np. zupki? Ona jest na mm, ale następnym (2), a mój pije jeszcze początkowe (1), więc nie wiem, czy mogę ją dosypać do mleka? Wiem tyle, że na początek 2-3 g kaszki manny na 100 ml posiłku, czyli ok. pół łyżeczki?
Sorry, że znowu o ten gluten pytam :sorry2:

Dziewczyny pomóżcie. Chciałabym zacząć wprowadzać gluten, bo już mamy prawie 5 miesięcy. Kupiłam taką kaszkę mannę: BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Czy mogę ją dodawać do np. zupki? Ona jest na mm, ale następnym (2), a mój pije jeszcze początkowe (1), więc nie wiem, czy mogę ją dosypać do mleka? Wiem tyle, że na początek 2-3 g kaszki manny na 100 ml posiłku, czyli ok. pół łyżeczki?

dobrze, ze pytasz, bo i mnie zaraz to bedzie dotyczylo.
dolaczam sie do pytania.

mnie pediatra powiedział, że aby wprowadzić gluten to nie kaszkę kupić bo jest właśnie od 6 m-ca tylko zwykła krupice czyli grysik lub kaszka manna i zagotować. jak zrobisz zupkę dodasz tej krupicy też ugotowanej i wszystko na papkę. ja tak będę robiła Poli bo te kaszki na mm to dopiero od 6 m-ca a my bedziemy mieć 5 jak wprowadzimy gluten.
dziewczyny czy wy dajecie kaszkę przez butlę czy łyżeczką. chyba spróbuję dać dziś małej nie butlą a łyżeczką.

Dziś moja córcia spróbowała cusik innego niz cyc :-) Pierwszy raz soczku jabłkowego...wydudniła do dna co jej przyrzadzilam...tzn 20ml soku i 30wody-mam nadzieje ze to nie za duzo:sorry2: jutro jak bedzi oki to dam jej 40 soku i 60wody bo jej smkowal strsznie :-D chyba moge taka ilosc co?? mialam czekac jeszcze 3 tyg jak jej rozszerze diete ale mam cicha nadzieje ze polepsza sie kupki po nim bo znowu sa mega problemy z jej zrobieniem:baffled: a podobno jabłka dzialaja rozluznijaco;-)

a jaki polecacie kubek niekapek:sorry2:

Dronka ja polecam Ci ten z TT 4m+. Wprowadziłam go Lilce jak miała 3,5 mies. i od razu go załapała. Jest na allegro.

Ja dawałam tą z Bobovity, ale dodawałam ją do mleka, a nie do zupki. Dawałam łyżeczkę, bo tam jest przecież nie sama kaszka, ale też mleko. Tym że następne, to bym się nie przejmowała, w końcu to tylko pół łyżeczki...

Zwykłą mannę też można, jak się komuś chce gotować taką ilość ;)

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio kupiłam z bobovity kleik ryzowy po 4 m-cu i nawet Bartusiowi smakowało.Mam pytanie donosnie tego kleiku pediatra nie kazała mi dawac zadnych deserków zeby sprawdzic mleko bebiko czy go uczula,ale czy na bebiku moge dawac ten kleik?

reklama
A ja będę dodawać czystą kaszę manną, taką najzwyklejszą. Może taka spróbujcie. Ta z Bobovity to będzie dobra jak dziecko zje już cała porcję.
zwykłą kaszę manną żeby dodawac trzeba najpierw przygotowac zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
jak podawac dziecku nie gotowaną to tylko taką której wczesniej gotowac nie musisz.
Dronka polecam Ci ten BoboLAND - Sklep internetowy dla bobaska i jego mamy .Moj Jas pije z niego odkad skonczyl 2,5 miesieca.Co do soczkow to tez juz pijemy.Byl juz jablkowy,jablko-winogrono,winogrono melisa rumianke-i ten najlepiej smakuje,a no i gruszka.Z jablka zrezygnowalismy bo maly mial z 4 kupy dziennie.

Eidit,nie wiem czemu napisali ,ze od 6 mies ,bo na instrukcji pisze ,ze od 4.Zamawilamana allegro za 18 zl chyba.
a moja mala z niego nie chce pic :-(
ja daje właśnie tą.
1/2 łyzeczki do obiadku lub do deserku,ewentualnie do mleka tak jak blueberry :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry