• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

moj zjada na raz tak poł słoiczka i potem pije ok 100-120 soczku częsciej jakies takie przecierowe albo marchewkowy, albo marchew jabłko i tych nie rozcienczam z wodą
probowałam mu dawac wiecej ale zwykle nie chce zjesc wiecej jak pol sloiczka
moj do picia raczej woli soki, wody i herbatek nie bardzo toleruje
ja na razie podaje tylko jeden posilek inny niz mleko o 12 i maly wytrzymuje na tym 2 godziny, bo tak to je co 3 godziny, chcialabym wprowadzic jeszcze deserek, czyli jakies owocki ale nie za bardzo wiem jeszcze o ktorej zeby nam sie pory karmienia jakos ladnie zgraly
tak mysle zeby moze za tydzien zacząc malemu wprowadzac gluten, pediatra mowila cos o biszkopcikach czy jakis innych cistakach hippa i że jeden albo dwa takie ciasteczka dodac do mleka, ale chyba lepiej mi sie widzi opcja kaszki manny lyzeczke ugotowac na wodzie i do ostudzonej dodac mleko mm, a moze co drugi dzien kaszka i ciasteczka, ciekawe czy one są mocno slodkie, chyba kupie i sama je najpierw sprobuje zjesc :)
a co myslicie o dodaniu dzemu do kaszki (dzemy mam wlasnej roboty), choc moze sok bedzie lepszy

reklama
a ja przeszłam na mleczko Bebilon i jest OK ale je bo je tak jak hippa...no moze ciut lepiej ale czuję, że niejadek mi rośnie :)
ja jeszcze 3 tyg i pierwsza marchewka:D:D

masełka poł łyżeczki??? hmmm..

Wy to macie zmartwienia:-(
Lekarze co mówili z rozszerzaniem diety u twojego synka?Jak masz pogodzić dochodzenie do siebie Bartusia po operacji i normalne jedzonko?

Narazie bede musiała mu po operacji dawac mleczko,bo niewiadomo jak zoładek by wszystko wytrzymał,pamietam jak było po pierwszej operacji przez sonde,ale to on nie chciał pic.takze z normalnym jedzonkiem bede musiała poczekac dla jego dobra,ach naprawde same zmartwienia ciekawe kiedy to sie skonczy:-(

A my na cycusiu do 6 miesiąca. Na mleczku Anthony rośnie ładnie - 7100 już waży.

Wiecie co się wprowadza po połowie roku?

madzia84 jestem pewna, że problemy wkrótce się skończą - 3mamy kciuki za Was !

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry