• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a mój to chyba już wszystkiego próbował :) królika , indyka,
a jak miał 3 mies. miód na smoku nie raz :) i co ... nic mu nie jest":))

candy jeśli twoim zdaniem to dobrze to ok, nikt cię nie neguje, tylko po prostu myślę że nie każda z nas się z tobą zgodzi, ale tak jak pisałam wcześniej każda mama wie co robi :) ja trzymam sztywno się schematów, ma być po 4 miesiącu to daję, nic szybciej.

wiesz ale tak naprawdę nie wiesz czy nic mu nie jest? pisałaś tyle razy że masz z nim problemy, itp. więc może jednak coś w tym jest :) :)

ale żeby nie było że ja cię neguję , każda z nas jest dorosła i robi na własną odpowiedzialność :)

reklama
wyczytałam w gazecie ktorej mamto to ja czy dziecko nie pamietam, ze miesko od 6-7 miesiąca. 4 miesiac to niby za wczesnie bo nie wytwarza maluch jakiś enzymów.

A ja mam problem z rodzinka...ja chce zaczac rozszerzac od 6 miesiaca, a moja mama juz daje mu do polizania winogrono i banana, bo przeciez mi juz dawala i to w 3 miesiacu...:wściekła/y:...a Redankowi wyskoczyly jakies pojedyncze krostki na plecach, i nie wiem czy mogla byc alergia po takim lizaniu?
kupila zreszta soczki i herbatke gerbera, ale na to sie zgodzilam i podajemy mu w butelce. spija od razu cala 150 ml butelke! I tez nie wiem moze od tego ta niby alergia? Poczekam jeszcze i zobacze czy moze zejda te krostki...

Heronek- bądź twarda, to Twoje dziecko i Twoje zasady! mojej też chceli dać do polizania tortu na chrzcinach (!!!) bo tak patrzyła... no opierniczyłam wszystkich równo!

Candy- dawno Cię nie było :)

ja zapisuje sobie, co i jakie nowości Ol zjadła i powiem Wam, że uzbierała się tego spora ilość. w kolejności:
marchewka, ziemniak, kaszka ryżowa, jabłko, dynia, gruszka, kaszka kukurydziana, pietruszka, pasternak, jagody, seler, por, brokuły, kalafior, morele, indyk, kukurydza, brzoskwinia, cebula, kasza jaglana, banan, szpinak, rzepa.
większośc z tych produktów była w słoikach, np zupka jarzynowa z kalafiorem ;) no ale sie liczy :)

Heronek- bądź twarda, to Twoje dziecko i Twoje zasady! mojej też chceli dać do polizania tortu na chrzcinach (!!!) bo tak patrzyła... no opierniczyłam wszystkich równo!

Candy- dawno Cię nie było :)

ja zapisuje sobie, co i jakie nowości Ol zjadła i powiem Wam, że uzbierała się tego spora ilość. w kolejności:
marchewka, ziemniak, kaszka ryżowa, jabłko, dynia, gruszka, kaszka kukurydziana, pietruszka, pasternak, jagody, seler, por, brokuły, kalafior, morele, indyk, kukurydza, brzoskwinia, cebula, kasza jaglana, banan, szpinak, rzepa.
większośc z tych produktów była w słoikach, np zupka jarzynowa z kalafiorem ;) no ale sie liczy :)
ale już dużo nowości jecie, fajnie wam. a moja Pola dostała wczoraj dynię i zaczęła mi ulewać od wczoraj. nie wiem czy to po dyni czy tylko zbieg okoliczności. niby mamy mleko na ulewanie i dawno mi nie ulała a tu od wczoraj znowu chlusta.

Cześć laski padam na pysk moje dziecię obraziło się na mleko nie wiem co mam robić.
Wczoraj w ciężkich bólach o 14 wypił 100ml mm i na tym był koniec pił tylko soczek nawet herbatki nie chciał, poszedł spać głodny .Za to o 2 w nocy pobudka zrobiłam mleko a on histeria zjadł 10 ml :szok: A dziś rano myślę pewnie mocno głodny to zje całą flachę a tu dupa znowu wrzask wzięłam w końcu po wielu próbach rozrobiłam z kaszką i zaczęłam dawać łyżeczką zjadł 2 nie wiem co o tym myśleć przecież nie ma teraz upałów żeby nie jadł.A tak ogólnie nie widać żeby mu coś dolegało pogodne dziecko.Tracę nerwy co robić ???????

Cześć laski padam na pysk moje dziecię obraziło się na mleko nie wiem co mam robić.
Wczoraj w ciężkich bólach o 14 wypił 100ml mm i na tym był koniec pił tylko soczek nawet herbatki nie chciał, poszedł spać głodny .Za to o 2 w nocy pobudka zrobiłam mleko a on histeria zjadł 10 ml :szok: A dziś rano myślę pewnie mocno głodny to zje całą flachę a tu dupa znowu wrzask wzięłam w końcu po wielu próbach rozrobiłam z kaszką i zaczęłam dawać łyżeczką zjadł 2 nie wiem co o tym myśleć przecież nie ma teraz upałów żeby nie jadł.A tak ogólnie nie widać żeby mu coś dolegało pogodne dziecko.Tracę nerwy co robić ???????

kochana, moja tez tak miała, ale juz wróciła do siebie. jesli dziecko szczesliwe i zdrowe to chyba tylko przeczekac trzeba...

IONKA ty dajesz kaszę jaglaną a jakiej masz firmy?

holle :)

U nas mały sukces. Na obiadek dostała brokuły i zjadła pól słoiczka.Pluła duzo mniej niż zwykle. Ale się cieszę.
A po soczku z winogronem też miała wysypkę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry