• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

moj z niedozwolonych rzeczy probowal czekolade i miod ale sie oblizywal :)
uczulenia na to nie mial, ale z miodem się jeszcze wstrzymam troszke bo podobno jakies bakterie w nim są, oczywiscie czekolady tez jesc nie będzie :-)
moja z niedozwolonych jadła czekoladę i truskawki.
a co jeszcze to się na pewno dowiem z czasem od babci na przykład.
jeśli chodzi o zwykłe mleko to moja jadła już chyba w 5ym miesiącu,bo kupiłam obiadek gerbera ziemniaczek ze szpinakiem i nie zauwazyłam,że jest na bazie mleka wlasnie :zawstydzona/y: dobrze,że nic się nie stało :-)

ionka moja już je wcina.dzisiaj zakupiłam tez biszkopciki takie dla maluszkow i z moja pomoca zjadła troszke.
a radosci bylo,o matko.
co do chrupek to nie ma sie czego bac,bo one sie szybko rozpuszczaja w buzce.
moja zanim wsadzila pszy raz do buźku to najpierw wymemlała i chrupka była już tak miękka,że nie musiałam jej nawet pomagac.
teraz daje jej chrupkę i nawet nie wiem kiedy znika :-):-)
jak chcesz srpóbowac to daj jej jedną i pilnuj,żeby najpierw sobie troszkę pomemlała a jak będzie chciała zjesc to zawsze możesz jej skubnac malusi kawałek :-)

reklama
chyba Ol się z mlekiem przeprosiła :D
o 15 zjadła 100, potem przed snem 180 i o 2ej w nocy 170 :D
na śniadanie tknąć nie chciala, zrobiłam jej kaszkę jaglaną na 100ml mleka z łyżką owoców i zjadła tak 3/4 :) więc raczej na śniadanko będziemy się trzymać kaszki ;) że też ją polubiła, bo ryżowej nie tknie ;)

Dzisiaj jedliśmy danie z indykiem firmy Gerber i powiem Wam, że znacznie lepsze od tego z Hippa. Nie tylko smak był lepszy, ale konsystencja też. Oczywiście smakowało :tak:
Dziewczyny mam pytanie. W schemacie rozszerzania diety jest podane, żeby na tym etapie podawać 1-2 razy w tygodniu danie rybne. Ale ja się trochę boję. Mam dwa słoiczki z rybą Gerbera, ale sama nie wiem, kiedy je podam. Co o tym myślicie?

Dzisiaj jedliśmy danie z indykiem firmy Gerber i powiem Wam, że znacznie lepsze od tego z Hippa. Nie tylko smak był lepszy, ale konsystencja też. Oczywiście smakowało :tak:
Dziewczyny mam pytanie. W schemacie rozszerzania diety jest podane, żeby na tym etapie podawać 1-2 razy w tygodniu danie rybne. Ale ja się trochę boję. Mam dwa słoiczki z rybą Gerbera, ale sama nie wiem, kiedy je podam. Co o tym myślicie?
wiesz mnie ostatnio mój peduatra też o ty mówił że rybka 2x na tydzień, tylko musi być z tzw, czystych rzek i na początek radził np pstrąga. ja to pewnie raz w tygodniu na początek będę dawała. ale my mamy jeszcze troszkę czasu aby zjeść rybkę

kurcze, a mi sie wydaje, że te Hippa lepsze... w sumie porównywalne do Gerbera, dla mnie najgorsza jest Bobovita, gęste toto okropnie i młoda pluje :sorry:
rybkę też widziałam i nawet słoik miałam w ręku, ale jeszcze sie wstrzymam. na razie oprócz warzyw był tylko indyk, królika jednak nie dałam.

tylko uważajcie na ości!!! sama jak karmiłam dziecko w żłobku (mama przyniosła słoikowe danko na obiad), znalazłam ość!!! :szok: :szok: :szok:
totalnie byłam zszokowana, przeciez mały mogł się zadławić :no:
pocieszające jest to, że to raczej znaczy, że robią z prawdziwych ryb, a nie tylko dodają mączkę ;-)

Dziewczyny jak szybko może wyjśc alergia na składnik który matka zjadła i dała w pokarmie a na to jak dziecku sie dało bezpośrednio coś np soczek:confused: Bo moja dostala na brzusiu i pleckach krosteczek we wt i na bank to nie potwoki -wykąpilismy w krochmalu i przeszły:-) i wczoraj znowu dalam soczek i znoowu krostki:eek: podejrzewam albo nerkowce ktore sie zapomilam i zjadlam duze ilosci w ndz i pn albo winogrono bo dostala soczek jabłko-winogrono:sorry: a czy alergia przeszla by po krochmalu:dry:

a mój to chyba już wszystkiego próbował :) królika , indyka,
a jak miał 3 mies. miód na smoku nie raz :) i co ... nic mu nie jest":))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry