jagusiu-j bym ci radziła dodac ociupinkę przyprawy typu Vegeta,nie za dużo,teraz są juz takie bez dodatku glutaminianu sodu...

a może konsystencja nie taka? Mój Olis nie zje niczego co nie jest prawie idealnie gładkie...
amko-może nie jestem zbyt doswiadczona ale podam ci przykład mojego dziecka...co prawda apetyt ma,zjada ładnie i kaszkę i obiadek i deserek,ale najbardziej na swiecie kocha mamine mleczko...i tez nie umie za nic jeść ani pić z butelki,jak mu chce dac popić to gryzie smoczek i pluje herbatką

a jak kiedys dałam mu spróbowac mleko modyfikowane to mało mi nie zwrócił po pierwszym łyku:sick: Tez mam już mniej pokarmu,karmię 2,3 razy dziennie i w nocy i tez bardzo się boję, co moje dziecie będzie pić jak będę go chciała po wakacjach odstawic od cyca
Ale co do twojego problemu...mnie się wydaje,że Antos wyrobił sobie smak...na słodkie;-) i dlatego smakuje mu kaszka i twoje mleczko a na zupki robi fuuuujjj;-) u nas tez był ten etap,u was spotęgowane jest to długim karmieniem Antosia tylko piersią,może dlatego trudno mu sie przestawic na nowe smaki,dzieci rzadko lubią mdły smak zupki niestety

,dlatego uwaźnie wybieraj słoiczki,ja wypróbowałam całe mnóstwo wszystkich firm i wiem czego mój mały nie weźmie do ust a co uwielbia,dlatego na początek polecam ci zupke marchewkową z warzywami Gerbera-jest słodziutka i Oliś wciąga półtora słoiczka naraz! A jesli nie zupki,to może deserki? Banan z jabłkiem,albo jabłko i owoce lesne? Na wieczór może zamiast kaszki spróbuj mieszac kleik ryzowy z owocami,zeby było treściwsze? I może karmisz go kiedy Antek jest juz spiący i ze zmęczenia odmawia jedzonka? Spróbuj przesunąć kolacje o pół godziny wczesniej?
A co do odstawienia...sama sie tego boje i tez nie bardzo mam pomysł,bedzie mnie czekało to samo co ciebie...skoro Antek nie chce pić z niczego oprócz piersi...naprawde nie wiem co ci doradzić...

w kazdym razie trzymam kciuki,oby wszystko się udało!