reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych maluszkow

A mój Miś narazie tylko cycuszki i zamierzam taki stan rzeczy utrzymac do 6 miesiąca i dopiero wprowadzac coś innego a wtedy będę korzystac z Waszych doświadczeń.

reklama
a ja kupiłam i dałam wczoraj Oliwierkowi na noc 150 ml kaszki mleczno ryzowej z bananami z bobo vity od czwartego miesiąca ciagnął az mu sie uszy trzęsły po czym padł ,miałam nadzieje że jak sie nasyci to troszkę wydłuzy sie przerwa miedzy jednym a drugim nocnym karmieniem bo mały budzi sie regularnie co 2h na jedzenie:szok: :szok: a ja czasami juz padam ze zmęczenia i co? zasął o 21 o 22 troszke sie napił bo zaczynał marudzic po czym o 24 obudził się na normalne karmienie potem o 2 i p 4 i o6,30 i to był już koniec jego spania szok potrzebuję snu a moje dziecko chyba nie bardzo :no: :no: ile śpią wasze dzieci jeśli mogę spytać? maja juz dłuższe okresy spania??

Kamilko z tego co wiem większośc lipcowych maluszków przesypia całą noc ale mój Michał do nich nie należy mam ten sam problem co Ty 2-3 godzinki snu i jedzonko, jeszcze czasami się tak wybudzi, że muszę Go nosic żeby spał, szczególnie okres kiedy jest teraz chory jest koszmarem. Budzi się co 45 min i trzeba Go lulac nawet do godziny a ja poprostu ledwo żyję.

no właśnie mam tak samo megii ia mi sie tak marzy żeby pospał choć 4 godzinki pod rząd biedny Michałek mam nadzieje że szybko wyzdrowieje Olis jak był chory to odwrotnie ciągle spał musiałam go sama wybudzać co chwile na mierzenie temperaturki a jak jest zdrowy to co 2h chce jeść

Piotruś idzie spać między 20 a 21,karmimy go koło 22 lub 23 na śpiocha i śpi do 6 rano,czasami obudzi się w nocy ale to rzadko i myślę że to przez ząbkowanie bo ma spuchnięte dziąsełka:happy: ale np.starszy synuś jak był niemowlakiem to wstawał co 2 godziny i chodziłam na rzęsach a jak mu szły ząbki to po 4 naraz i w ogóle spania nie było;-) ...co dziecko to inny charakterek:happy:

mój sie budzi o 24-tej, 2-giej 4-tej i potem o 7-7.30. nie przespał jeszcze nocy, no ale na cycu to moze tak byc, na szczescie tylko obudzi sie na karmienie i spi dalej

Moj maluszek spi jak susel, od 21, 22 do 6, 7 rano, wiec nie narzekac nie moge:tak:
Wczoraj pierwszy raz dostal platki, lyzeczka, malo zjadl, bo chyba jeszcze nie umie z lyzeczki, ale nauczy sie:tak: dzisiaj znowu sprobujemy:tak:

Nadia dzisiaj skosztowała marcheweczke z ziemniaczkami.Dałam jej tylko troche i tak jej zasmakowało ze potem był wrzask bo chciała jeszcze i taaaaakie grochy jej leciały:tak: :tak:
A co do spania to karmie po 20tej potem ok 3 ciej i około 7 albo 8smej.Je na śpiąco ,kłade do łóżeczka na boczek i oboje chrapiemy;-) ;-)

Dziewczyny...korzystajac z wolnej minuty jeszcze ja w sprawie zielonych kup i dokarmiania (ech jakie slodkie tematy). Przestawilam ja prawie z dnia na dzien na butelke bo nie mam juz tyle pokarmu no i te kuska sa zielone. Chyba zaczne podawac lakcid (jak niedawno sama radzilam Oli). Pamietam ze Aneczka tez pisala ze u niej bylo zielono...to chyba przez jakis czas normalne, nie? No i sprobuje dokarmiac jabluszkiem lub czyms podobnym. Jakie produkty sa najbardziej popularne w Polsce oprocz Gerbera?

A mala przesypia noce slicznie odkad przestawilismy na butelke. Je o siodmej po kapieli, potem po dziesiate i spi do siodmej-osmej. Tez sie troche rozbudza w nocy, ale sama zasypia. Fajnie, ech....

reklama
Acha..jeszcze cos do mam butelkowych...chcialam dzis przejsc na NAN2 z okazji przekroczenia magicznych 6 kg przez Julinka i kupilam go w aptece, ale pani powiedziala ze nalezy ostroznie u mniejszych dzieci niz 5 miesiecy, bo to bardziej ciezkostrawne i moga byc problemy....baz tu madry....????

Do góry