reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych maluszkow

No ,z mojej tez jest mały zeżrołek.Nawet nocnego karmienia nie przepuści.I w nocy całą flache zawsze wydoi.Troche mnie to martwi bo ponoć takie dzieci potrzebują 6 godzin przerwy z karmieniem.A moja nie ma nic.Ciężko będzie ją oduczyć:baffled: :baffled:

reklama
Kaju nie przejmuj się ,mój "Naleśnik' też wstaje teraz w nocy ,je o 3 rano ,potem o 5.30 a następnie o 9.Jadłby na okrągło a tak fajnie było jak wstawał dopiero rano ,wydaje mi się że mleczko już jest dla niego za chude i nienajada się

Ja się wczoraj cieszyłam, że moja Niunia zjadła mleczko z kaszką o 21 i poszła spać, myślałam że pośpi już do rana, ale to by było zbyt piękne:-D o 23 się obudziła, musiała jeszcze cycka opróżnić:-D i poszła jak zwykle spać o 1 w nocy... Ale potem śpi do 8-9 rano...

Dziewczynki mam pytanie czy jak daję małej w dzień jabłuszko tarte to mogę dać też soczek jabłkowy czy to już za dużo? Bo moja mała dostaje wścieklizny jak widzi słoiczek z sokiem albo jablkiem:-Dnajchętniej zjadłaby cały a ja daję jej na razie tylko 2 łyżeczki jabłuszka albo 50ml soczku, nie dawałam jej jeszcze 2 rzeczy w ciągu dnia i nie chcę przedobrzyć
Asiu,myślę,ze jeśli chodzi o jabłuszko to nie przedobrzysz,możesz spokojnie podac Wiktorii więcej tartego,nawwt pół słoiczka skoro jej tak smakuje,najwyżej tylko szybciej i luźniej się załatwi;-) naprawdę spróbuj!

A my ciagle czekamy z podaniem czegos Briankowi...to juz nawet nie chodzi o to ze czekam na 4 mies...ale maluch ostatnio ma jakies problemy z trawieniem chyba...duzo placze przy ssaniu...po jedzeniu tez.w ogole chyba nie ma apetytu...zeby cos zjadl musze karmic go na stojaco chodzac po pokoju i bujajac go..i nie moze do tego zrobic kupki...dzisiaj tez nie bylo:-( ...chyba teraz to nienajlepszy moment zeby wprowadzac jakies nowosci...jak myslicie????a do tego jutro ma szczepienie...5w 1..i jeszcze jakies oddzielne..to w ogole bedzie oslabiony...az mi go szkoda..

Iwonko,u nas właśnie jak mały miał problem z kupka to podaliśmy jabłuszko i naprawdę kupka szybko się pojawiła! A nie robił nawet po 7-10 dni...teraz odkąd je marchewke albo jabłko to kupka jest codziennie:tak:

Ja wczoraj dalam malemu troszke jabluszka i jak jadl, to pojawily sie na policzku czerwone plamki, ale zaraz po zniknely. Dzisiaj tez sprobuje i zobaczymy czy bedzie ok. Mam nadzieje ze to nie kolejna alergia:no:

No, mam nadzieje. Ale moze jeszcze za wczesnie. Chyba poczekam az maly skonczy 4 mies:tak: A jak salej bedzie tak samo to sprobuje organiczne, moze to bedzie lepsze

reklama
mój już regularnie zjada pół słoiczka gerbera-albo zupka warzywna od 4-go m-ca albo marchewka z owocami leśnymi lub winogronami, a poza tym czasem kaszka ryżowa z malinkami, karmiona łyżeczką, do tego oczywiście cyc, a mimo to na buzi nie wygląda na grubaska, ale udka ma konkretne!

Do góry