Moja miała 3680 a kilka dni temu prawie 5500

więc idziemy łeb w łeb

;-)

Te 2 tyg poślizgu to różnica w dacie urodzenia

Kalina już nosi ciuszki na 9 miesięcy

no nie gadaj! Moja nosi ubranka na 3-6 miesięcy, i ma jeszcze kilka niedobitków na 0-3 miesiąca. W ogóle ma śmieszną budowę, bo jest dość krótka i okrąglutka, a brzusio ma w kształcie takiej gruszeczki
Widzę, że prawie wszystkie dzieciaczki przekroczyły juz magiczną 6. Ciekawe ile Fiona teraz waży o tym kilkudniowym obżarstwie.
Golimek ja bym nie dawała butli jeśli nie byłoby takiej potrzeby, w przypadku obrony jednak zostawiłabym pijawkę w domu z tatą. ;-) Co z zapasami? Tu w UK są banki mleka więc problem byłby rozwiązany ;-) Myślę, że jak raz dasz butelkę to mała nie odrzuci od razu piersi, przynajmniej nie aż tak, zeby nie udało się wrócić do karmienia cyckiem. Ja bym się raczej martwiła czy ona zje z butelki, bo niekótre dzieci odmawiają.
Antar przestań w końcu myślec o tej laktacji, ile mleka w której piersi. Zosia sobie sama wypije ile potrzebuje. A może było jej goraco i potrzebowała tylko zaspokoic pragnienie? Nie myśl o tym, jest tak dobrze, po co to psuć? ;-)
Co do ząbków to moga wychodzić długo i dziąsełka mogą swędzieć lub boleć na długo przed pojawieniem się ząbków. Dzieci teraz poznają wszystko przez wkładanie do buzi i pewnie stąd to ślinienie.
Moje cycki są tak poszczypane, że musze trzymac Fionie raczki przy karmieniu.

Nadal tak często je, chociaz wczoraj po południu jak zasnęła w ogródku kamiennym snem, to dopiero po 4 godzinach się ockneła. Dziś w nocy zaliczyła tylko 1 karmienie około 4-5.