• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie naturalne, diety mam

A ja miałam się pochwalić, że ja już nie mam żadnej diety, jem wszystko prócz śledzi w śmietanie po których mała miała kolkę i zupy jarzynowej (ostatnio jadłam taką z cebulą, porem, groszkiem, fasolką szparagową i brukselką) po której młoda tam strasznie ulewała cały dzień, że szok. Zagazowało się maleństwo, ale nie płakało.

Nimfii u mnie też młoda jest długa i się zastanawiam co to za numeracje ciuszków są ;/ chyba chińskie, gdzie dzieci rosną 10 razy wolniej niż u nas. Jak Kalina już nosi ciuszki na 9 miesięcy to ja nie wiem, a wcale jakoś specjalnie ogromna w porównaniu do innych dzieci nie jest.

Acha i chciałam się pochwalić, że wczoraj spakowałam ostatni ciuszek na rozmiar 68 :O
Teraz już nosi 74, a kupuję nawet na 80, gdzie podwijam rękawki, bo szkoda mi tyle kasy wydawać na ciuszki ;/

reklama
Golimku u mnie też karmienie nie trwa dłużej niż 5-7 minut tym bardziej sie martwię że moje dziecko je za mało, ale cos tam przybiera, na szczęście już nie tak ekspresowo. I tak codziennie wieczorem mąż mi robi masaż krzyża bo ból potworny po cąłym dniu noszenia 8-kilowego klocka. To sa chyba efekty karmienia na żądanie, bo jakbym karmiła Zosię tak jak kiedyś trzeba było na akord co 3-4 godziny to by pewnie tyle nie ważyła.

antar zazdroszcze mazazu wieczornego :tak:

ardzesh raczej na zadanie sie karmi ale kiedys ogladalam wywiad z pediatra ktory zalecil by troszke tymac sie ustalonych godzin karmienia, gdy dziecko jest juz wieksze (ok 1 roku) aby zjadalo sniadanie, obiad, kolacje o stalych porach... no ale puki w gre chodza nocne karmienia to i tak rytm jest niepoukladany

larkaa ja mam wiekszosc ubran z Angli rozmiar 3-6msc w tej chwili :tak: musze Mackowi dokupic conieco ubranek w Polsce i juz nie wiem z jaki rozmiar sie zabierac :baffled: pewnie 68 albo 72 :-p pojde do sklepu z jakimis spioszkami i porownam wielkosc :-D
wiekszy problem mam z czapeczkami :baffled: juz chyba 10 czapek poszlo mi w odstawke :tak: mam jeszcze kolejne 5 jak na teraz (maly ma 41cm obwodu) ale wiem ze za 2-3 tyg glowka znow urosnie o centymetr i znowu czekaja mnie zakupy :baffled:

Maciek obudzil sie o 5 na karmienie, potem zaliczylimy godzinny placz spowodowany bolem brzuszka. Zasnol spokojnie ok 7 i od tamtej pory nic nie chcial jesc :szok::szok::szok: Spi do tej pory i nie wiem juz czy go budzic na jedzenie :-p tyleeee czasu biedactwo spi wykonczone po ataku krzyku :no:
Albo tak dzial na niego ta deszczowa pogoda :dry:

moj Maks pobił dzis rekord w spaniu. Przespał ciurkiem 9 i pół godziny :D Do tej pory zawsze budzil sie po 5 h na karmienie o 2 w nocy, a tu do 5 spal :D rewelacja!
Jesli chodzi o rozmiar ciuszków to te 3-6 miesiecy sa malenkie i nie miesci sie w nie. A szkoda, bo dostal taki piekny komplecik na chrzcinach :( i ani raz go nie uberze. Za pulchny jest :D hehe teraz uzywamy tylko tych 6-9 miesiecy, albo 74. :D

U nas też obijawy ząbkowania pełna para. Slinienie, wkladanie raczek do buzi, marudzenie. Juz zaopatrzeni jestesmy w dentinox zel :)

a mi się wydaje ,że mój Nikuś mało je .W nocy budzi się ok 5 i dostaje cyca i je tak ok 0,5 godz a w dzień to co 3 godz ale po 10 min. Nie wiem ale mam wrażenie że to za krótko bo dalej jest lepsze mleczko ale jak puszcza cyca to jest zadowolony i spokojny to może mu tyle potrzeba . W piątek idę na szczepienie to zobaczę ile przybrał na wadze i się okaże czy dobrze je

Dziewczyny preczytałam na " Karmienie piersią" że im starsze dziecko tym silniejsze i lepiej ssie i potrzebuje mniej czasu by opróżnić pierś i dlatego te 5-10 minut to wystarczająco długo- cóż, pozostaje nam wierzyć że dzieci wiedzą co robią:)
Ja potrzebuje porady laktacyjnej bo sama sie pogubiłam. O 10 dałam Zosi prawą pierś i o 12 zakwiliła to podałam jej lewą, ale chwilkę pociumkała i wyraźnie czułam że jej wogóle nie opróżniła. O 13 zakwiliła o cyca, to dałam jej znowu lewą, ale w tym wypadku prawa nie byla używana ponad 3 godziny, bo moja panna zasnęła. Nie wiem czy to dobrze, bo laktacja mi zmaleje w tej prawej jak tak żadko będzie z niej jadła, a lewa chwilowo znowu produkuje wystarczająco mleka.

reklama
Moja też ma ślinotok i łapki w buzi zamiast smoka na uspokojenie, ale myślałam z eniemowlęta w pewnym momencie zaczynają sie ślinić i nie jest to związane z ząbkowaniem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry