reklama

Kiedy na zakupy ;)

Evka na pierwszy rok to raczej bez żadnej poduchy, chyba że ten klin do podłożenia pod główkę. Ja na początku będę używać śpiworków a nie kołdry. Nie wiem kiedy się przestawię, zobaczymy czy mała w ogóle polubi śpiworki.

reklama
A ja dziś zahaczyłam o lumpek i kupiłam cos dla siebie:) Dwie bluzeczki, niby nie ciążowe ale łądnie leżą i sweterek. Też nie ciążowy ale zapinany na trzy guziki na biuście i wiżany pod biustem delikatnym sznureczkiem, dół ładnie ukłąda się na brzuszku. Bardzo się cieszę, bo naprawdę mam marnie z ubraniami!
Ja też kupiłam ciuszki dla siebie ostatnio, chyba po paru miesiącach przerwy...
Zamówiłam sobie:
UROCZE BLUZECZKI CIĄŻOWE ROZMIAR '' M '' ====== (1514945788) - Aukcje internetowe Allegro białą
UROCZE KOSZULE CIĄŻOWE ROZMIAR 'S' (Od S do XXL) (1495766977) - Aukcje internetowe Allegro fioletową
i do chodzenia po domu DRESOWE SPODNIE Z PANELEM - ROZMIAR 'S' (1514457126) - Aukcje internetowe Allegro
Wszystko dobre gatunkowo więc mogę polecić :)

Traschka, gratuluję zakupów - tych dla siebie! Ja nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam... A nie! Kupiłam sobie gatki jakieś 2 tygodnie temu ;)[/COLOR][/I]
Ja sobie zamówiłam ostatnio takie ciążowe, pod brzuszek z Canpola ale wybrałam zły rozmiar i są wielgachne... już mi się nie chciało odsyłać bo się nie opłaca, będzie czym kurze wycierać z mebli :)

traschka, katamisz, agabre, kati, luksja, evka dzięki za opinię w sprawie materaca, w takim razie już moje wątpliwości zostały rozwiane :)

Ostatnia edycja:
Evka na pierwszy rok to raczej bez żadnej poduchy, chyba że ten klin do podłożenia pod główkę. Ja na początku będę używać śpiworków a nie kołdry. Nie wiem kiedy się przestawię, zobaczymy czy mała w ogóle polubi śpiworki.

Ja też będę używać spiworków tak jak traschka.Ale kołderkę mam i pościel też kupiłam bo tak czy siak będę w końcu potrzebowała.A i kupiłam już też poduszeczkę "klin" więc maluszek będzie na niej leżał.

Evka ja też na początek tylko poduszka klin (dobra jak dziecko ma katarek) i śpiworki, na kołderkę przejdę pewnie zimą, a o zwykłej poduszce to nawet nie myślę - nie jest dobra dla takiego małego nieukształtowanego kręgosłupa

Traschka, gratuluję zakupów - tych dla siebie! Ja nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam... A nie! Kupiłam sobie gatki jakieś 2 tygodnie temu ;)

Ja też ostatnio kupiłam sobie gatki - w większość się już nie mieściłam ;-)

A ja jestem fanką tradycyjnej pościeli. Mam 3 zmiany bielizn pościelowej i wsad. Podusia jest płaściutka, więc będę jej używała od początku, chyba że "w praniu" zdecyduję inaczej. Ale ja uwielbiam normalną pościel, natomiast nie przemawiają do mnie śpiworki.

A jaką kołderke i poduchę kupujecie? Bo rozrzut cen też jest spory?

Ja kupiłam taką:
4-el POŚCIEL 120x90 z aplikacją (1516589014) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo mi się podoba, tylko poszewek nie można prać powyżej 40stopni, bo wyblakną. Ale później się przeprasuje i ewentualne zarazki i tak zginą ;-)

Madziolka, a ta koszula ładnie się układa?? Jak kolor zamówiłaś?
Co do materaca, mój też ma wszystkie te poduszeczki z gryką i moim zdaniem będzie dobry- nie za twardy, nie za miękki. Trzeba tylko pamiętać, ze do 6 m-ca życia dziecko śpi na kokosie;)
A poduszkę klin trzeba mieć?

Misialina różowa zdecydowanie ładniejsza
Katamisz łóżeczko ładne ale obawiam się o wykończenie, bo ten front na pewno jest z jakiejś płyty i może nie wyglądać do końca dobrze na rantach jak u Klupsia (mnie drażnią takie detale)

W sprawie wózka to u mnie też sprawa wciąż otwarta... w sklepie podobał mi się tako warrior ale sprzedawca odradził, bo ponoć bardzo awaryjne są te plastikowe wpięcia do stelaża.
Moimi faworytami są Xlander 4 kołowy lub Jedo Fyn 4ds, ale chyba wygra Jedo mimo że droższy zważywszy na większą gondolkę i amortyzacje, a chciałabym Hanule powozić jeszcze w zimę w gondolce. Natomiast Xlander ma super łatwe wypięcie gondoli i ładniejszą spacerówkę, ale bez amortzacji niestety. Niestety idealnych wózków nie ma :no: trzeba iść na kompromis.

reklama
Madziolka, a ta koszula ładnie się układa?? Jak kolor zamówiłaś?
Co do materaca, mój też ma wszystkie te poduszeczki z gryką i moim zdaniem będzie dobry- nie za twardy, nie za miękki. Trzeba tylko pamiętać, ze do 6 m-ca życia dziecko śpi na kokosie;)
A poduszkę klin trzeba mieć?
Aestima pytasz o tą koszulę UROCZE KOSZULE CIĄŻOWE ROZMIAR 'S' (Od S do XXL) (1495766977) - Aukcje internetowe Allegro ? Zamówiłam kolor fioletowy, kolorek jest w rzeczywistości ciut intensywniejszy bo zdjęcia na aukcji są takie jakby robione w cieniu...
Jeśli chodzi o poduszke klin to nie ma wymogu że musi być :) Ale nawet tutaj na forum któraś z dziewczyn pisała że jak jej dziecię miało katar to podkładała książki pod nogi łóżeczka żeby je unieść i ułatwić dziecku oddychanie, dlatego zdecydowałam się na zakup, jednak poduszka to lepsze i prostsze rozwiązanie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry