reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

A ja rano znowu miałam ból w pasie aż się zgięłam boshe !! Co to może być trwa z 1-2 minuty i po wszysttkim
moze córcia sie przeciąga u mamy i mało miejsca sie jej robi :D

reklama
Jak tam wasze maleństwa ruchliwe co? ja moje czuję coraz bardziej jak sprzeda kopniaczka to oczy wychodzą z orbit :laugh: :laugh: :laugh:

ło matko! cudnie :) moje dziecko kopie mocno, wczoraj wieczorkiem poczułam najbardziej :) to był porządny sprężysty kopniaczek!!!! najsilniejszy jak do tej pory :)

No i wygląda na to, że nasza dzidzia ma super gust muzyczny. Jak ogladalismy Stinga to tańce w brzuszku odchodzily niezłe, jak Sting skończył, to dzidzia umęczona od razu poszła spać.

Ja już też dostaję solidne kopniaki i to w dolną cześć tak przy jajnikach i po środku brzunia tak w okolicy łona - ale to takie niesamowite - kopie tak porządnie że szook ;D

Mnie również pobolewają czasem jajniki. Co do brzunia w pasie to nieraz mnie też coś zaboli ale to chwilowe i zaraz przechodzi - chyba jelita podnoszą się nam do góry i może dlatego taki dziwny krótkotrwały ból.

Gdzieś czytałam, ze mogą juz występować pierwsze skurcze brakstona .... i że to normalne bo macica przygotowuje się do porodu ale to nic grożniego i niektóre z nas wcale nie muszą ich nawet czuć. Jeśli są sporadyczne i nie utrzymują się zbyt długo i czesto to nie ma się czym przejmować. ;D

Napiszcie, gdzie was kopią maluchy tylko jak możecie to dokładnie bo mnie dosyć nisko i się zastanawiam czy wszystko ok!!!

Rybko ja mam kopniaczki w okolicach pepka i po prawej stronie co mnie troche dziwi bo na ostatnim USG
po prawej stronie dzidzia miała główkę wiec czym ona tak mamę uderza?? CZasem czuje kopniaczki
między pepkiem a łonem dokładnie posrodku ! No nie wiem czy Ci to dobrze wyjasniłam !!

reklama
Dzięki Karolla - bardzo dobrze. :laugh:

Ja mam albo po lewej albo po prawej stronie tak w okolicy jajników a teraz ostatnio po środku na dole pod pępkiem ale bardzo nisko tak jak się łono zaczyna ;D Na USG dzidzia leżała właśnie tak pomiędzy pępkiem a łonem i główkę miała z prawej strony - więc chyba nam się wiercą maluszki w brzuniu. :D

Piszcie dziewczynki gdzie wy czujecie ruchy maleństwa ;D

Do góry