reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

reklama
Alusia okład z sody a nie z soli :-D
łyżeczka sody oczyszczonej na pół szklanki letniej wody i z tego okłady robisz. Nie stosowałam,ale polecała nam to pielęgniarka przy pierwszym szczepieniu.

TIRAMISU

0,5l. śmietany 30%
1 cukier waniliowy
4 serki homogenizowane
1 galaretka cytrynowa
2szkl. mocnej kawy rozpuszczalnej
6 łyżek koniaku (jak ominiesz tą pozycję nic się nie stanie)
2 op. dużych biszkoptów
kakao do posypania
1 tabliczka gorzkiej czekolady

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cały czas ubijając dodawać serki homogenizowane. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, tężejącą dodawać do masy. Z dwóch szklanek kawy i koniaku przygotować pącz i moczyć w nim biszkopty do połowy. W tortownicy ułożyć warstwę biszkoptów i przykryć je połową masy. Następnie posypać przez sito kakaem i ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów. Na to wyłożyć resztę masy i całość posypać startą czekoladą. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Ja osobiście proponowałabym czekoladę mleczną bo z gorzką jest ciut za cierpkie to ciacho.

Mateuszkowa
koperkową też mam z kluskami:):)

Butterfly
jak tam pozałatwiałaś wszystko?:)

Ala pewnie, jaki smakowity :D :D
myślałam, że ciasta tortowe odpadają :-) ja lubie robić też ciasta na zimno ale nie wiem jak wystawnego placka potrzebujesz

Witam :-)
Właśnie wróciłam z ogródka, ale mnie plecy booolą :szok: A wcześniej mnie bolała głowa, normalnie musiałam wziąć tabletkę, a ja zwykle nie biorę, chyba że muszę :baffled:

Alusia tu masz przepis efektowne, choć pracochłonne Wielkie Żarcie - Przepis - Leon kolorowy
a mniej efektowne, ale też dużo szybciej się robi a równie pyszne Wielkie Żarcie - Przepis - Kremówka kokosowa zwana też papieską
a ten przepis co dałaś jest super, ja robię podobnie tylko zamiast herbatników daję krakersy :tak:
Jolek fotek nie da się podejrzeć
Mateuszkowa to już nie dla mnie ;-)

Alusia moja pralka ma 6 kilo załadunku to dużo wchodzi na raz.

Idę udusić młodą kapustę, będzie jutro na obiad z młodymi ziemniakami.

Edysiek dzięki ;) ten Leon jest całkiem całkiem :))
A co do pralki to ja tez mam 6kg ale dzisiaj miałam białe, czarne, czerwone, niebieskie, pościel od dzieciaków i ścierki z kuchni ktore piore na 90 stopni :-D:-D

był 2 spacer, weider zrobiony, maska błotna na twarzy, zaraz zjem bób:-D,

jutro ide rano biegać, któraś się pisze na to ??

aha w piatek idę z P i z jego znajomymi z pracy ( w tym pan kolega :p ) na piwko i takie tam - z okazji imienin P i kolegi ( też na P:-D:-D on podwójnie bo tez urodziny :-D) oczywiście cała jestem podniecona i......nie wiem w co sie ubrać ?????!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ala super te ciacha piecz i później powiesz które dla takich laików jak ja:-D

O jeny ,Wy znowu o ciastach,ciagle cos pieczecie :-p a ja nic :sorry2:

Mloda w przedszkolu w pampe to juz i w domu posikuje :-( porazka na calej lini,mam teraz do pampow wracac?? z trzylatka ?:szok: zajebiscie...mam nerwa jak nie wiem :wściekła/y: najchetniej bym jej po dupie natrzaskala :zawstydzona/y: bo i tlumaczylam i powtarzam jej co dzien 50 razy,ze siku to na nocnik i pytam sie tez jej 50 razy na dzien czy chce siku mowi nie a za chwile ma spodnie mokre.

Poza tym bylam na basenie ,nudy,bardzo malo ludzi co mnie zdziwilo .........moze przez nerw na pogode wola siedziec w domu niz jechac na basen-KRYTY,bo to przeciez czas,ze powinnismy nad jeziorami siedziec,ktorych mam dookola kilka a nie na basenie krytym..........albo na urlopy ludziska powyjezdzali.

Oprocz tego mialam nieprzyjemne zdazenie :-( pies mojej tesciowej gryzie ,jest nieobliczalny wrecz bo nigdy niewiadomo czego sie po nim spodziewac,ugryzl juz pare osob w tym mojego meza i innych czlonkow rodziny.No ale nie o tym chcialam...
Pogonil juz kilka razy tez mojego psa bo czuje sie panem podworka po prostu i juz.
Mialam dzisiaj pieska kolezanki u siebie przez pare godzin,malutki slodki shih-tzu,mowie do tesciowej bierz swojego bo ja ide moje wypuscic-ok. wypuscilam ale tesciowa niedomknela drzwi i ten wylecial z domu niewiadomo kiedy ,zlapal tego pieska koleznaki i szarpal nim i nie wiem co jeszcze bo tego nie widzialam ale slyszalam tylko pisk ............:szok: boze przez okolo minute zanim nie dostrzeglam Gizma myslalam,ze tamten go zagryzl :no: serce podeszlo mi do gardla,rece sie trzesly i pierwsza mysl co ja powiem Kasi :szok::no::-(ale na szczescie nie zagryzl go ,ale ma slad na karku i to z dwoch stron bo jak go zlapal w swoje szczeny :-( porazka.

Wlasnie gdzie Gaja??

Dorota biala czekolada?? toc to bez sensu...biala nie poprawia humoru tak jak normalna :-p bo nie zawiera kakao...........chyba :eek:

Alus...to zes ale miala prania dzisiaj,masz zamiar jeszcze to wszystko prasowac? Ja prasuje tylko Mai rzeczy do przedszkola i nasze wychodne ...a wiecej piore moich lachow po domu,meza roboczych wiec :-p
A z suszarki jak szybko wyciagne zaraz po skonczeniu suszenia to wyciagam jak wyprasowane ...ale jak poleza dluzej takie gorace to sie wygniota.

reklama
Jolit może coś się dziej nie tak w przedszkolu dlatego mała się moczy :( Porozmawiaj może z psychologiem na ten temat.
Dziwię się,że teściowa trzyma tak agresywnego psa. Nie boisz się,że taki agresywny kiedyś na Maję się rzuci ???

Mateuszkowa
jak znajdziesz mi opiekunkę do Igora to ja się piszę na bieganie (chociaż nie lubię). No to będzie imprezka w piątek:):) Ponoć ma być ciepło więc jakaś super kiecka i laska jak talala:)

Alusia
musisz mieć kawał podwórka żeby tyle prania pomieścić :)

Edysiek
ja dziś też się tabletkami ratowałam.To chyba jakieś ciśnienie nie takie było:/

Bób bób ktoś tu bób wcina???ja też poproszę:):) Ja w ramach kolacji objadłam się zielonego groszku i mnie teraz mdli :/

Do góry