reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Mateuszkowa jakie te kaszki na wodę czy na mleko?
Ja musialam co nieco sprzątnąć bo koleżanka przyjechała na urlop z Francji i już się zapowiedziała że mnie dzisiaj odwiedzi. Fajnie tylko, że ona ma 3 dzieci 5,3, i 10 miesięcy 3 dziewczynki ale zachowują się jak chłopcy więc same wiecie wszystko co w zasięgu musiałam pochować hehe

Ostatnia edycja:
reklama
O dzięki właśnie jest kasza i wychodzi po niecałe 6 zeta a normalnie ponad 7 więc napewno pojadę może jakieś ciuszki będą w promocji :-)Muszę tej najmłodszej córce koleżanki coś kupić bo jej jeszcze nie widziałam ach fajnie takie dziewczęce kupować hihi

Editek no własnie taniutko jak na te do wody! a ja tez muszę kupić bo została mi tylko jedna a lubie miec zapas :-D:-D powiem Ci, że jak kupuje jakies ubranka albo oglądam i widze te sukieneczki jak na księzniczke to ciesze się, że mam syna hehehehe :-D:-D:-D:-D

No ja właśnie tez lubię mieć zapas, mam jeszcze dwie ale to jest na jakieś 3 może 4 dni.
Mnie tam wszystko jedno chłopca tez można fajnie i modnie ubrać:tak: a czemu sie cieszysz że masz syna nie lubisz różu?

Editek synek miał być i jest, córeczki jakoś nie ogarniam, do tej pory :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: różu jest pełno ale jak widziałam sukieneczki pt. "dla małej starej " dla niemowlaka to mi szczena opadła, albo wszystko hello kitty i inne ;-) nawet nie chodzi o cene ale normalne ubrania cięzko znaleźć - dla chłopca łatwiej, no chyba, że ktoś lubi tak ubierać to spoko :-D:-D:-D:-D 2 kaszki na 3-4 dni ?? wow! u mnie 1 na 4-5 , dużo je Twój maluch! hehehe :D

No w sumie tak, ale te z Hello Kitty w pewnym sensie mają swój urok ;-)A te na stare maleńkie to mi się wogle nie podobają.
On wcale nie je tak duzo na 180ml wody sypię 6 takich miarek jak do mleka, on je rano i wieczorem chyba że nie chce obiadu to wtedy też mu daję :)

Ostatnia edycja:
o to malutko :-) a kaszki szybko znikają hehehe, Mati zżera na gęsto 180 ml teraz bo glodny :sorry: ale ja sypie na oko do miseczki a na wieczór z 3-4 łyżki stołowe do mleka tej bezmlecznej :sorry: eh, śpi mi teraz Waranek ale pewnie zaraz wstanie bo to już 1,5 godz. chyba go nie przestawię na 1 drzemke tak na codzień hehe, zaraz do rossmana idę po te kaszki
plan na jutro mam juz ułożony-co kiedy robić, jak zawsze dużo panikuje a później wyrabiam sie przed czasem..

dziewczyny halo ?????????????????????????

Dzień dobry :)
Gaja - dobrze piszesz! :tak: baby są wredne, NALEŻAŁAM do takich. Po ustaleniu z moim byłym m. separacji, miałam 3 lata na nowe znajomości. Było mi wtedy wszystko jedno: żonaty? co mnie to obchodzi. W wolnym związku? jego problem. Tak, faceci jak zwierzęta Dorota, poczują zew zdobywcy - łowią, świadomie, bądź mniej świadomie, dają się zdobywać.
Ja też wierzę bardzo w to, że jestem tą jedyną, dzięki temu jak B. się zachowuje w stosunku do mnie, natomiast uważam, że należy być czujną, bez przesady, żeby nie popaść w paranoję.
Edyśku nawet nie było ostro, tylko bardzo nieprzyjemnie. Poszło o jeden głupi żart a potem o jeden komentarz B. za dużo. No a potem kluczowe moje: "..." i tyle.
Pamiętam jak pisałaś o swoich cukiniach, u nas wtedy były małe jak zalążki ogórka. Pierwsze danie z cukinii jadłam tydzień temu, pewnie dlatego tak podskoczyły, że u nas tak gorąco, no a moja mama ciągle je podlewała.
Jolek potrzymam go tak długo, jak się tylko da (czyt. ile bez niego wytrzymam). Złość niestety już się miesza z tęsknotą, ale... będę twarda.
A trzydniówkę Bartuś już miał, i podobno raz przebyta już nie wraca (?)
Editku zazdroszczę, że kaszki tak szybko wychodzą...
Ja od wczoraj dołączam do mam dzieci niejadków :baffled: Bartuś prawie nie je, mimo, że maks. temperatura to 37,5. Staję na głowie, żeby go nakarmić. Koszmar.
Edyta podobno sny to wynik naszej podświadomości... Ty, Ty, Ty! :-D

reklama
Kropeczko no to nieźle ciekawe co mi chodzi po głowie:zawstydzona/y::-D mój jak nie chce jeśc to nie daje a potem chodzi i mówi niam, niam. Twarda z Ciebie kobitka heh ciekawe ile jeszcze zwytrzymasz bez B. Ja tam bardziej uparta jestem i nigdy pierwsza się nie odzywam:-)czekam aż zmądrzeje i przeprosi :-).
a może mały się przegrzał albo nowe żeby mu idą? stąd ta temp.

Mateuszkowa mój tez już spi 1,5 tylko czekać aż wstanie, a że zrobione mam wszystko to i trochę czasu dla siebie(czyt. BB) heh

Do góry