reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ewelina ale Ci zazdroszcze!! cudownie jest zobaczyc mała kropkę :) bedziecie miec najlepszy prezent pod choinkę ever!!! :):):)
Multikaczorku a co robicie z resztą komórek? mrozicie? ja tez jestem w podobnej sytuacji, tez muszę tyle czekac :/ ALE z drugiej strony po punkcji czułam się fatalnie, nie miałam hiperki a brzuch wzdęty był, moze dlatego się u mnie nie udało, może teraz po przerwie szanse są wieksze!!
Agatek tez pamietam przy 1szej ciazy test o 5 rano, pozniej lecialam budzic m. i wołałam ze bedzie tatą :)

West tez mi cos tak lekarz mówił, ze od 3 dc, czyli wtedy tabletki 14 dni na rozwój endo, pozniej pewnie czeka sie na pęknięcie pecherzyka i po kilku dniach transfer? czyli cykl jest jakby krótszy niż normalnie? u mnie cykl to ok 33-34 dni nawet

West tez mi cos tak lekarz mówił, ze od 3 dc, czyli wtedy tabletki 14 dni na rozwój endo, pozniej pewnie czeka sie na pęknięcie pecherzyka i po kilku dniach transfer? czyli cykl jest jakby krótszy niż normalnie? u mnie cykl to ok 33-34 dni nawet
Jeśli na tabletkach to od 1-3 dc cyklu bierzesz estriadol na rozwój endometrium i zahamowanie owulacji. W dogodnym momencie ( lekarz przy usg ocenia) masz transfer. U mnie crio było teraz w 23 dc. Przy cyklach 28-30 dniowych. Na długość cyklu tak naprawdę nie patrzymy bo to jest cykl sztuczny, stymulowany.

I tak trzymać :) Wiarę trzeba mieć :) A i obawy kochana zawsze będą towarzyszyć. Zobacz u mnie jak to wszystko wyszło. Trzymam cały czas kciuki i nie puszczę :):*
Żebys wiedziała. Ale śmiałam się wczoraj z dr, że przy świeżym transferze wszystko szło idealnie. Przez stymulacje, punkcje itd. Nic się złego nie działo, żadnych problemów, wręcz idealnie a skończyło się źle. To teraz może jak ten problem z endo to finał będzie lepszy :)

reklama
I zgodzilas sie?
Tylko raz, w poniedziałek. A wczoraj jak wrocilam z pracy, to moj maz mowi ze jego mama znowu przyjdzie wezmie malego na spacer, ja absolutnie sie nie zgodzilam, bo po pierwsze tez chce z nim spedzic czas skoro pracuje 8 h dziennie, a poza tym jest ladna pogoda i sami go wezmiemy na spacer. Zadzwonil i odwolal :-) :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry