reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

chanelini- no ja powinnam zaczą od 2dc wiec dzisiaj powinnam miec ta @...ktorej jak na złość nie ma!!! Ale od 2dc zaczynam 225ul menopur i na 6dc usg

Dajcie spokój!!!ja przez te wszystkie lata starań o dziecko dorobiłam sie 2 yorków z czego sunia 3 razy miala male..własnie teraz tez ma...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Matylda1980: Ty kobitko przestań. U Ciebie jest wszystko ok więc nie potrzebnie wmawiasz sobie głupoty. Masz takie czarne myśli, bo przeraża Ciebie perspektywa tych dni, które jeszcze musisz odczekać, aby wiedzieć. Zlecą jak z bicza strzelił. Tylko na początku się tak dłuży. Ja przez 5 dni po transferze nie czułam kompletnie nic. Choć z drugiej strony czego my kobitki się spodziewamy? Że od razu zaczniemy mieć zawroty głowy, wymioty, itd. Przecież to bzdura jakaś. Kobitki, które piszą, że tak mają (w pierwszych dniach po ewentualnym zapłodnieniu) wmawiają sobie większość tych objawów. Poza tym mi lekarz wyraźnie powiedział, iż przy zapłodnieniu in vitro nie ma sensu wsłuchiwać się w swój organizm. Przede wszystkim dlatego, że większość objawów takie jak np. wrażliwe piersi, widoczne żyłki na piersiach wywołane są u nas farmakologicznie pod wpływem przyjmowania progesteronu. Jedyne co mi zasugerował, to, że wstawanie w nocy na siusiu może być dobrym objawem. Oczywiście pod warunkiem, że do tej pory tak się nie miało. Ja niestety tego objawu nie mam:-(. Jak Luśka śpi to może być burza, trzęsienie ziemi, imprezy "z przytupem" u sąsiadów nad nami, a Luśce nic do tego. Śpi i rano nie wie, że w ogóle coś się w nocy działo.

Ostatnia edycja:
no to pewnie ja tez tak bede miala.26.05 powinna przyjsc @,ale moze sie spoznic przez te leki.tu sa inne nazwy tych lekow menogon,bravelle.o gonal tez jest ale pozniej i kupa innych ale wszystkich nie bede miala.

Lusia!!!i to jest to,dobrze ze to napisalas ;-)...a co do spania to ja mam odwrotnie:-( wystarczy ze stary bąka puści to ja już "kochanie czy wszystko ok,nikt sie nie włamuje...a auta w porządku"..haha.. A on nawet nie wie że puścił....

Z tego co mi sie kojarzy to menopur zastapil menogon....ale pewna nie jestem;-)

U mnie nie powinna sie spoznic bo ja brałam cilest przez 3 mies....inaczej nie mogłabym podchodzic do ivf,a tu lipa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
po pierwsze missdior-jestes boska z tym twoim podejsciem na pewno sie uda idziesz szeroko i bede cie caly czas sprawdzac i zarazac i sie na bank uda a brzuchol wielgachny na taczce bedziesz wozic!!!!!
no i lusia uspokój się proszę, to nic nie da nie masz okresu a bóle masz to dobrze, potraktuj to pozytywnie bo negatywne myślenie jak wiemy szkodzi i może nawet popsuć całą sprawę, zobacz ja też miałam te objawy na okres-wszystkie, więc powtarzam tak jak inne dziewczyny że jeżeli nie masz okresu to nie masz a testu błagam nie rób, ja miałam tą samą jazde tydzień temu też w poniedziałek miała być beta a mnie korciło w piątek już ale za poradą męża i dobrej kumpeli nie zrobiłam i się cieszę bo pewnie by nie wyszedł a ja jak wulkan tak bym się załamała że jeszcze bym zaszkodziła i nawet o tym nie wiedziała, moja beta była 443 a pomimo to w poniedziałek rano sikacz wyszedł podwójny ale nie taki strasznie mocny więc jestem w stanie sobie wyobrazić że w piątek lub sobotę mógłby wcale nie wyjść, głowa do góry bądź silna dla twoich kruszynek, uda się na pewno a desperowanie na zapas może tylko zaszkodzić, rusz się z domu na świeże powietrze i posprzątaj trochę , ja się ruszałam i ok i dodam że jak mi się zupełnie nie udało to nie miałam żadnych dolegliwości...wiem że każdy jest inny ale zawsze to jakiś znak no nie? trzymaj się i wytrzymaj, jak do poniedziałku nie przyjdzie okres, to rób ten test zaraz rano bo wtedy to ma sens, mnie to uspokoiło i czekałam na betę na relaksie, no! głowa do góry!

missdior
ale sie usmialam,az mi lzy leca ale ze smiechu.............
co do tych lekow to cholera wie .ja podchodze w niemczech wiec moga miec inne nazwy.tak jak ten co teraz mam w spray do nosa synarela(gonadotropiny).no dowiem sie dokladnie co i jak jak pojde na wizyte.

Lusia- dzięki
missidor

ja miałam anty, w 21dc usg, i dali mi 9 zastrzyków dipherliny, miedzy czasie wystąpiła @, potem usg i hormony.przedłużyli mi dipherkę, dołożyli gonal i menopur oraz encorton.....później oczywiście usg i hormony-dołożyli mi jeszcze na dwa dni i dali ovittril na pęknięcie.....

reklama
Chanelili- z tym sprayem do nosa to jest jakis bajer!!! Może inna dziura beda probowac czy co??? Ja polece i chociaz moze sol morska kupie bo mi nic takiego nie dali ...no ale ja w polsze..zanim u nas sie ogarna ze spray do nosa pomaga ciaze zrobic to u mnie po ptokach juz bedzie!!!takze zazdroszcze ;-)

Do góry