reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hope: Twoje objawy ciążowe poszły już na całego. Mnie jakoś póki co oszczędzają. Często chodzę siku, pobolewa mnie podbrzusze, nie mieszczę się w swoje staniki i cycuchy mnie swędzą. Zachcianek żadnych nie mam. Z resztą o jakich zachciankach ja mówię. Mi dopiero co apetyt wrócił do normy. Od dnia, w którym na swoim teście zobaczyłam dwie krechy żołądek normalnie mi się skurczył. Zapominałam, że trzeba jeść. Mąż na mnie krzyczał, że jak nie chcę to za siebie jeść nie muszę, ale maluchy muszę wykarmić! No i to do mnie przemówiło.[/QUOTE]

lusia jedz poki mozesz, na poczatku u mnie tez bylo wszystko ok, tyle ze w nocy sie pocilam, ale jadlam normalnie, poza cyckami i wywalonym brzuchem to nic mi nie bylo, ale tak 2 tygodnie po becie zaczelo mnie mulic, i rano jest ok ale jak zaczynam jesc to mi wszystko podjezdza, woda tez mi nie wchodzi, i nic co ma slodkawy posmak-bleeeeee, nie wymiotuje ale jestem slaba i jem w zasadzie tylko kwasne rzeczy, pije tylko wode z cytryna bo sama tez wydaje mi sie slodkawa-za to wchodza mi owoce , o dziwo banany i wszystkie inne kwasne, chociaz ananasa sobie podarowalam jak przeczytalam o ewentualnym szkodliwym dzialaniu, takze jedz ladnie bo duecik to nie chop siup :-)

Ewelina, Hope - dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że dzieciaki przetrwały to zimowisko ( było ich 6) bo mam zamiar działać aż do skutku ;)
Missdior - trzymam kciuki za Twoje dzieci i za udany transfer!!

Kobitki ~!!!
a brała lub bierze któraś ACESAN????...

czesc prezesowa!!!!!! opowiesc o osle boska, usmialam sie jak kon:-D, ty to zawsze masz jakies crazy przygody, w poniedzialek transfer-nie moge sie doczekac, trzymam za ciebie strasznie kciuki!!!!!!! i wysylam wiruski~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, musi byc dobrze wiem to
co do acesanu to nie wiem co to jest ja poza hormonami i sterydem biore tylko zastrzyki z fragminu
i to tyle, takze ci nie pomoge :(

;-) dziekuje wszystkim za dobre wibratory...yyyyyyyyyyyyyy...wibracje:-D,kciuki i inne palce grzebalce ;-)...no własnie dziwna sprawa z tym acesanem bo nikt oprócz mnie go nie brał ...w pon. zapytam na co to

Działanie
Kwas acetylosalicylowy podawany dorosłym w dawkach 30-75 mg/dobę hamuje agregację płytek krwi na drodze zmniejszenia biosyntezy prostaglandyn w płytkach krwi i komórkach śródbłonka naczyniowego, poprzez nieodwracalne zahamowanie syntezy cyklooksygenazy, enzymu uczestniczącego w metabolizmie kwasu arachidowego do PgG2 i PgH2 i tromboksanu A2.

Wskazania
Sytuacje, w których wskazane jest zmniejszenie tendencji do agregacji płytek krwi i zmniejszenie krzepliwości krwi: w chorobie niedokrwiennej serca, w zapobieganiu powikłaniom zawałowym, profilaktyce wtórnego zawału i zmniejszeniu ryzyka nagłego zgonu sercowego. W zapobieganiu zatorom naczyniowym i udarowi mózgu, u chorych z przewlekłym migotaniem przedsionków

tyle wiem o tym acesanie...i troche nie wiem po co on mi:zawstydzona/y:

LOLITKA....pomóż!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Działanie
Kwas acetylosalicylowy podawany dorosłym w dawkach 30-75 mg/dobę hamuje agregację płytek krwi na drodze zmniejszenia biosyntezy prostaglandyn w płytkach krwi i komórkach śródbłonka naczyniowego, poprzez nieodwracalne zahamowanie syntezy cyklooksygenazy, enzymu uczestniczącego w metabolizmie kwasu arachidowego do PgG2 i PgH2 i tromboksanu A2.

Wskazania
Sytuacje, w których wskazane jest zmniejszenie tendencji do agregacji płytek krwi i zmniejszenie krzepliwości krwi: w chorobie niedokrwiennej serca, w zapobieganiu powikłaniom zawałowym, profilaktyce wtórnego zawału i zmniejszeniu ryzyka nagłego zgonu sercowego. W zapobieganiu zatorom naczyniowym i udarowi mózgu, u chorych z przewlekłym migotaniem przedsionków

tyle wiem o tym acesanie...i troche nie wiem po co on mi:zawstydzona/y:

to mi wyglada jak dzialanie zastrzykow z fragminu ktore sa na zakrzepice-czyli zmniejszaja krzepliwosc krwi, takze moze dostajesz zamiast zastrzykow w lagodniejszej formie, spokojnie wygooglowalam i duzo dziewczyn je dostaje ....easy

reklama
hope

ja biore fragmin, encort, estrofem, luteina i folik, masz coś z tego?, a co z tym ananasem?

to ja ten sam zestaw bo encort to to samo co moj prednison a estrofem to to samo co progynowa czyli progesteron-mialam do wyboru co ma ladniejsze opako wanie ;P, takze masz dokladnie to samo a ananas dziala wczesnoporonnie, tak wyczytalam z netu i moj lekarz tez mi nie polecal, bo te ananasy co my jemy to jada do nas zielone czyli niedojrzale a takie wlasnie szkodza i potem tu sobie nabieraja sztucznie koloru, uwielbiam ananasy i mam na nie ochote ale sie obede, jak moze zaszkodzic to ja dziekuje, jezeli zjadlas to nie panikuj ale raczej omijaj, wiem ze przesadzam ale za dlugo walczylam i eliminuje wszystko co jest niepewne, tak jak ryby niby 2x w tygodniu obowiazkowo ale te oceaniczne to skazone-tunczyk np. a te inne to maja robale i bakterie zwariowac mozna, podobno sledz jest ok ale w puszce i sloiku i absolutnie nie w opakowaniu z folii, tak samo owoce morza jak krewetki tez nie:-(, ja zanim cos pozre to sprawdzam, owoce i warzywa jaknajbardziej-ale lepiej te bez pestycydow czyli eko-jak sie da, ciezko sie tu odnalezc, no nie ale skoro siedze w domu i wysiaduje to mam czas na sprawdzenie i zapolowanie na odpowiednie zarelko dla mojego kochanego cwaniaczka!!!:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry