missdior23
Fanka BB :)
Kobitki ~!!!
a brała lub bierze któraś ACESAN????...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Kobitki ~!!!
, ty to zawsze masz jakies crazy przygody, w poniedzialek transfer-nie moge sie doczekac, trzymam za ciebie strasznie kciuki!!!!!!! i wysylam wiruski~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, musi byc dobrze wiem to
,kciuki i inne palce grzebalce ;-)...no własnie dziwna sprawa z tym acesanem bo nikt oprócz mnie go nie brał ...w pon. zapytam na co to
Działanie
Kwas acetylosalicylowy podawany dorosłym w dawkach 30-75 mg/dobę hamuje agregację płytek krwi na drodze zmniejszenia biosyntezy prostaglandyn w płytkach krwi i komórkach śródbłonka naczyniowego, poprzez nieodwracalne zahamowanie syntezy cyklooksygenazy, enzymu uczestniczącego w metabolizmie kwasu arachidowego do PgG2 i PgH2 i tromboksanu A2.
Wskazania
Sytuacje, w których wskazane jest zmniejszenie tendencji do agregacji płytek krwi i zmniejszenie krzepliwości krwi: w chorobie niedokrwiennej serca, w zapobieganiu powikłaniom zawałowym, profilaktyce wtórnego zawału i zmniejszeniu ryzyka nagłego zgonu sercowego. W zapobieganiu zatorom naczyniowym i udarowi mózgu, u chorych z przewlekłym migotaniem przedsionków
tyle wiem o tym acesanie...i troche nie wiem po co on mi![]()
hope
ja biore fragmin, encort, estrofem, luteina i folik, masz coś z tego?, a co z tym ananasem?