reklama

Kto po in vitro?

Ja jestem umówiona na wizytę 18 czerwca i pewnie od 1 dnia okresu będę coś przyjmować aby przygotować organizm do mrozaków (Wredna powinna przyjść ok 25 czerwca);)
No i mam do was pytanie- o co chodzi z tym Encortonem, o który pyta Lolitka? Lolitka- dlaczego załatwiasz go na własną rękę, rozumiem, że lekarz Ci go nie przepisał? Czy TY masz może jakiś swój pomysł na leczenie? Jestem skłonna uwierzyć, że może on być lepszy niż pomysły lekarzy :) Czy ja przygotowując się do criotransferu powinnam tez go sobie zapodać?? Ja brałam lek o nazwie Medrol - to podobno też jakiś steryd, który zmniejsza możliwość odrzucenia zarodka. Czuję sie zagubiona w tych wszystkich lekach;)

Encorton tez steryd, też na pomoc w akceptacji intruza, wiec pewnie barałaś odpowiednik. Reguły nie ma, co lekarz to inny ma pomysł na powodzenie przyjęcia. Ja tam się boję że te sterydy mogą uszkadzać zarodki, a kliniki nie interesuje ile zdrowych dzieci pomogli począć a ile dzieci...
No ale biorę skoro polecają, tylko zmniejszyłam dawkę do bezpieczniejszej.

reklama
BetaBeta- jak to nie słyszałaś, że kobiety w ciąży mają zachcianki na kwaśne ogórki!!?? No masz! Ale już śmigaj po słoik ogórów i wcinaj - masz mieć wszystkie objawy ciążowe a nie tylko niektóre ;-)

Cholera, mam tylko świeżego i nie mam na niego najmniejszej ochoty... :)
Spoko, jutro małżonek kupuje słój i do tego czekoladę- powinno być wzorowo-ciążowo:)

ma-mi dopatrzyłam sie w twojej sygnaturce , że miałaś transfer 10 maja - tak jak ja :) , to chyba był poniedziałek , nie ? ale z pewnością to był pechowy dzień !!! bo się nam nie udało :( . Kiedy teraz znowu próbujesz , w czerwcu ?

Dodora - mam ten sam problem :) Tylko mój lekarz kazał przyjść między 20-24 dniem cyklu i pewnie od 1 dnia miesiaczki coś zaleci.... tak myśle ale też nie wiem jak to się odbywa :(

Ja w cyklu z mrozaczkami dostałam encorton i estrofem, bez clo (czasem wspomagają cykl).
USG u mnie było w 3-5dc żeby zobaczyc czy nie mam torbielek po wczesniejszej stymulacji, bo trochę później ich widok byłby mylący- czy to pęcherzyki gotowe do owulacji czy torbielowe paskudztwo.

Dodora- no to jedziemy na tym samym wózku:) Kiedy spodziewasz się @ ??

BetaBeta - i to jest właśnie wzorowa postawa ciężarówki. Ogóreczki zagryzione czekoladą - mniam, już mi tu ciążą pachnie :-)

ma-mi dopatrzyłam sie w twojej sygnaturce , że miałaś transfer 10 maja - tak jak ja :) , to chyba był poniedziałek , nie ? ale z pewnością to był pechowy dzień !!! bo się nam nie udało :( . Kiedy teraz znowu próbujesz , w czerwcu ?
Kurcze, tak się rozgadałyśmy, że aż nie nadążam. w następnym cyklu próbuję znowu - tzn wredna ma przyjść ok 25 więc transfer byłby w lipcu. Co do 10 maja - masz rację - pechowy był!! Oby teraz nam sie udało....

mami - ta okropna @ ma przyjść gdzies koło 16 .06 szukałam kalendarzyka żeby się upenić ale gdzies sie zawieruszył, no i tak licze , ze transfer wypada u mnie koło 29.06 , a jak u ciebie ? to się za ręce potrzymamy :) .
betebeta - tak sobie własnie myslałam , ze ta wizyta 3-5 d.c. to zeby sprawdzić jak tam jajniki , czy nie chodują jakis niespodzianek w postaci torbieli , ja na początku pierwszej @ po transferze miałam jeszcze dwa duże pęcherzyki 19 i 20 mm. lekarka powiedziała , ze powinny sie wchłonąć , jak myślicie czy w jeden cykl uda im się zniknąć?

reklama
mami - ta okropna @ ma przyjść gdzies koło 16 .06 szukałam kalendarzyka żeby się upenić ale gdzies sie zawieruszył, no i tak licze , ze transfer wypada u mnie koło 29.06 , a jak u ciebie ? to się za ręce potrzymamy :) .
betebeta - tak sobie własnie myslałam , ze ta wizyta 3-5 d.c. to zeby sprawdzić jak tam jajniki , czy nie chodują jakis niespodzianek w postaci torbieli , ja na początku pierwszej @ po transferze miałam jeszcze dwa duże pęcherzyki 19 i 20 mm. lekarka powiedziała , ze powinny sie wchłonąć , jak myślicie czy w jeden cykl uda im się zniknąć?

A miałas już wcześniej torbiele?
Ja miewałam często, i raz się na samej luteinie wchłonęły, innym razem nie chciały odpuścić na 2 mcach ostrych antykonceptów i punkcja była.
Jakby były torbielki nie dadzą ci clo, u mnie tak było.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry