reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Aduś :-) sama wiesz,że beta to każdego idywidualna sprawa i nigdy nie wiadomo jak się rozkręci, czytałam o becie w 10 dpt również blastusiów i było ok. 100 i okazało się,że są bliźniaki :-) nie martw się, na pewno jest wszystko dobrze

reklama
Aduś Mila ma racje, nie zadręczaj się, ona w 9 dniu miała 45 a ty w 10 dniu 80 czyli wszystko jest ok. Nie każda ma 3 cyfrowy wynik, a wszystko się dobrze kończy.

dziewczyny znalazłam też taką informację na innym forum:

" ...a ja wlasnie znalazlam na jakies stronie, ze jak bedzie dziewczynka (albo blizniaki) to stezenie bhcg jest wyzsze.

Brzmi jak wrozenie z bhcg
smile.gif

(niemiecka strona:
www.zeit.de/2002/51/M-Schwangerschafts_9fbelkeit
cytat o dziewczynkach:
("Ist das Baby ein Mädchen, liegen die Beta-HCG-Werte ebenfalls höher und wird häufiger Übelkeit verzeichnet – ein Hinweis auf das Geschlecht des Kindes.") ...

Aduś wydaje mi się, ze jest dobrze :-) Ale najlepiej niech się wypowiedzą Mamuśki.
Kiedy masz wizytę u dr? jakieś pierwsze podglądanko? :-)

Sony wiem, wiem ale po 10 latach czekania, po 3cim IVF, 3 stymulacjach, 2 ciążach, stracie jajowodów... kolejna utrata nadziei już jest ponad moje siły.. Pomijam nawet to ile $ wydanych, bo to już nawet nie jest ważne dla mnie.. Dziękuje że choć wy wierzycie!!!

Gotadora to jeszcze podeślij jakiegoś spolszczonego niemca bo jedyne co zrozumialam to b-hcg :))) Zaraz wrzuce w translatora...

Oskaa lekarz kazał zrobić kolejne za tydzień na 4 werkę i usg, ale ja musze wcześniej wiedziec czy ta beta będzie rosła. Przez 3 dni urosła 3.5 razy jak u Madzialenak, i oby zostało jak u niej.. Lekarze jedynie zainteresowało ze między 6 a 7dpt wzrosło z 9 do 22.9 ... A potem powiedział że beta jest robiona jako dodatek do usg???? nic już nie rozumiem, to jest ponad mój ścisły umysł :baffled:
Kazał też zmniejszyć leki po prog. ponad 80! a estradiol 2.5 tys...

reklama
Aduś ty się tak nie denerwuj! Kochana, przyrost jest i to spory! Przez 3 dni ok 200% ! Gdzieś czytałam, że beta powinna wzrastać ok. 66% w ciągu 48h i ok.114% w ciągu 72h.
Dalej trzymam kciuki i wierzę że jestes mamą!

Do góry